KAZUMI Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ludzie czy wy jesteście jacyś nie ten tego?? Tylko jeden drugiemu pokazuje jaki jest boski i wspaniały a reszta do gówno. Rozumiem i doceniam indywidualne zdanie ale przekazanie jego może być w bardziej miłej i kulturalnej formie a nie jak dwa koguty czy jakieś buraki Jeden jeździ z hamulcami inny nie i to jest indywidualny wybór i nikomu nic do tego!! TEN TEMAT JEST O DZWONACH A NIE O HAMULCACH WIĘC KONIEC OT!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazz93 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 wypadek ktory mialem wczoraj ;] z wlasnej glupoty. Jak zawsze puscilem się za autobusem (brak oporów powietrza,nie trzeba prawie pedałować bo ciągnie za soba) ;] Trase znałem i wiem kiedy zwalnial itp.Dzisiaj bylo inaczej.Przy predkosci ok 50-55 km/h autobus gwaltownie zachamowal a ja znalazlem sie na nim ;] Przodne kolo rozwalone,odbita nerka i duze szczescie. Na miejsce przyjechala karetka z policja ;/ Nie wiem czy cos mam bo z policja rozmawiala mama a ja bylem na badaniach ;] ale i tak sie ciesze bo ŻYJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Jechałeś "na zderzaku" czy w jakimś odstępie od autobusu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazz93 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Mały odstęp ;] Na zderzaku się boje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Tego jeszcze nie było.... Wracam sobie dziś o północy do domu, jadę asfalcikiem przez las a na poboczu stoi stado dzików. Wszystkie dziki uciekły do lasu ale jeden się zagubił i wyleciał na drogę. Biedak chciał zawrócić ale racice mu się zaczęły ślizgać i przytulił wujka asfalta a ja nie zdążyłem wyhamować czego wynikiem było że na niego wjechałem Przejechałem mu po dupsku i tylnych łapach - nawet się nie zatrzymałem Polecam obręcze Alexrims Aero nie tyle że wytrzymały moje ponad latanie 3 letnie po mieście to jeszcze ostatnio śmigam bez 2 szprych obok siebie i dają radę (dzięki Travis za wycętrowanie koła) a do tego jeszcze ten dzik i obręcz cała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 teraz czekać aż pojawi się temat "chcę sobie pojeździć na ostrym po lesie i ponajeżdżać dzikom na nogi. jakie obręcze polecacie?" wtedy odeśle sie delikwenta do szukajki bo taki temat JUŻ BYŁ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 jazda z hamplem jest niebezpieczna jak skidujesz na ulicy bedąc wychylonym do przodu,zauważasz pędzący na ciebie samochód i hamujesz przednim - lecisz na twarz,samochód przejezdza po twojej głowie i masz psikusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 No jak ktoś nie rozumie podstawowych praw fizyki związanych z jazdą na rowerze to się nie ma co dziwić, przy lekko uniesionym tyłku nad siodełkiem w czasie skidowania i zacisniętym przednim, siła hamowania będzie znacznie większa niż bez uzycia hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptx Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 http://www.guyswhocuttheirownhair.com/blog...ma_some_smokes/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 hehe, fotograf aż ze śmiechu/zdziwienia zgubił focus na trzecim zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 hahah "sorry little dude" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pani na ostatnim zdjęciu zdaje się mówić "dobijcie go.niech się nie męczy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emulov Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 najlepsza nauczka że po ulicy powinno się chodzić w kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezdred Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 dzieciak całkiem dobrze wyłapał ...ale gdzie byli rodzice?! pytam się!? Mój najdziwniejszy "wypadek" odbył się gdy przy przejeżdżaniu przez pasy (nie warto heh) wjechałem przednim kołem w kratkę kanalizacyjną a że wąska oponka to się tam wpasowała i przeleciałem przez kierę... byłem tak samo zdziwiony jak przechodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emulov Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Miałem to samo bezdred, tylko gadałem przez telefon. Wyobraźcie sobie, że przytuliłem asfalt tuż przed jakiś pułkiem czy zastępem (nie wiem jak to nazwać) żołnierzy.... Tak, śmiali się... Bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ja miałem to samo, ale w szkole na kilka dni przed końcem roku. Przednie koło po prostu zniknęło w kratce przed drzwiami, a ja mało co nie poleciałem na ścianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Hehe, to zabawne, bo ja również wjechałem w taką kratkę na przejściu dla pieszych gadając z kumplem, naszczęście jeszcze nie wsiadłem w pełni na rower i obyło się bez wywałki(jedynie mostek się obrucił), ale patrząc z perspektywy jadącego ulicą to lepiej, że są tak ustawione(te przy ulicy), a nie odwrotnie - pomyślcie co by się stało przy wpadnięciu koła z prędkością np 25 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 W filmie DRINKING & RACING produkcji Lucas Brunella widać na początku kratki z otworami wzdłuż ulicy (o wiele większymi od tych polskich - ameryce mają wszystko większe ) i to w pasie wydzielonym dla rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezdred Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 dlatego kochajmy USA za mc donalds i ich kratki;) Z drugiej strony przejeżdzać prze przejścia nie wolno więc ..taka karma;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canjorr Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam! Po kilku mniej spektakularnych dzwonach (aha, noski, a ta sznurówkaaaaaaAA? Bęc ) spotkała mnie średnio sympatyczna przygoda. Jadę sobie wieczorkiem na mojej Mondii bełchatowską drogą rowerową (pozdrawiam odpowiedzialnych). Otóż panowie robotnicy (prawdopodobnie?) po jakichś wykopkach w ziemii zapomnieli dokładnie ułożyć płytki chodnikowe. Pomiędzy dwoma została mała szpara, powiedziałbym idealna na moją 20 mm oponkę. Gdybym jechał wolniej, pewnie ominął bym/wyhamował, gdybym jechał szybcioej, rower by został, ja poleciałbym dalej, ewentualnie robiąc potrójnego Axla i Tuluba, pociągnąłbym rower za sobą noskami którymi byłem przypięty. Pech chciał że jechałem z idealną prędkością by przednie koło zostało w dziurze, tylne uniosło się (a ja wraz z nim), nie przeleciałem do przodu (noski mnie trzymały) i gdzieśpo sekundzie pięknego "stoppie" usłyszałem trzask i znalazłem się na ziemii. Moja szosówka zmieniła kąty na bardziej torowe, górna i dolna rura od góry naciągnęła się na tyle że odprysnął lakier, od dołu zaś pięknie zmarszczyła się... Ciężko to opisać, postaram się wrzucić fotki... Ręce opadają, niestety nie zadzwoniłem po policję, a podobno protokół jest jedyną podstawą roszczeń. Zastanawiam się czy nie zrobić zdjęć ramy i dziury, i jakoś nie rozdmuchać sprawy... Tyle w tej historii pozytywu że zmotywowała mnie do poszukania innej ramy (o dziwo widelec i koło nie ucierpiały, Alexrims DA22 - polecam ) i znalazłem piękną ramkę thriatlonową Rychterskiego za grosze, nic tylko zmienić haki, piasknąć, prysnąć i śmigamy... Ale to historia na inny topic. (BTW to rama z widelcem na 26" z przodu, czy ktoś ma/zna godną polecenia dobrą lekką obręcz tego rozmiaru, najlepiej coś w stylu wspomnianego alexrimsa da22, a może ktoś wie, czy można w Polszy wyhaczyć dokładnie tę obręcz w 26"? Żeby nie było offtopa ślijcie proszę na PW) Props Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Chciałbym zobaczyć na zdjęciach jak wygląda ta skrzywiona rama No i jak już zrobisz tę nową to wrzuć fotki do tematu ekshibicjonistycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firestorm Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 a Mój wypadek to oczywiście prędkośc 80km /h z górki i łańcuch mi się zaplątał... Ja jeszcze czegoś takiego nie przeżyłem i oczywiście hamulec przedni ale nie docisnąłem przodu i oczywiście gleba na żwirze... skończyło się na 10 szwach na kolanie i 2 tyg nogi w gipsie... Ale za to sięnauczyłem że jak jadęz górki to trzeba docisnąć przednie koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 80 na rowerze z ostrym z górki? Docisnąć przednie koło na zjeździe? I do tego hamując? Niech i tak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firestorm Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Docisnąć przednie koło na zjeździe? No już na samym końcu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jasne, zwłaszcza na końcu. Z czystej grzeczności nie pytam o przełożenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.