Skocz do zawartości

[rama] merida xc-mission elite

tomeks

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie najwiekszym problemem bylby tlumik gdyz jest bardzo nietypowy - robiony specjalnie do tej ramy. nie zamienisz go na inny tlumik jak to mozna zrobic w ramach ze standartowym amortyzatorem. pol biedy jesli bedzie dzialal gorzej gdy padnie i bedziesz go musial naprawic bądz wymienic. widzialem takiego raz na allegro ale nie ludzilbym sie ze to towar latwy do zdobycia. podobna sytuacja jest z jekkylem czy scalpelem cannondale czy ramami scottem geniusem.

czyli jednak nie warto jej brac? zapomnialem jeszcze dodac ze waze 60kg i rama mialaby glownie sluzyc do turystyki i maratonow.

co do dampera, to znalazlem takie cos: http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?p...amp;prod_id=852

choc cena nie powala.

sprzedajacy napisal mi ze cena jaka go interesuje to 800zl, choc pewnie jeszcze troche mozna by stargowac;]

jak dla mnie ta ramka nie ma kompletnie nic ciekawego:

wygląd,waga,cena.

Poza swingerem do LRS jest a przynajmniej był jakiś model dt swiss.

Prawdę mówiąc to jeśli ktoś nie chce wydawać astronomicznych sum na tłumik to trzeba mieć ramke wymagającą dampera 165mm albo 215mm i więcej.. Ja w swoim fullu mam 190mm i szczerze mówiąc to cięzko z jakimis damperami w dobrych cenach.. Z drugiej strony dzięki temu iż takie tłumiki do LRS są mało popylarne to jest szansa że ceny nie będą astronomiczne- w koncu kazdy satra się pozbyc starszych modeli z magazynów itd o ile takie coś mają. O używkach można zapomniec:)

Ile chcesz dać za ramę??

witam,

tak się składa, że posiadam rowerek złożony na bardzo podobnej ramie. Troszkę nowszej i wytrzymalszej ale zawsze na LRS. Zdjęcie rowerku w moim podpisie.

Bardzo lubię jak ludzie na forum wypowiadają się w stylu: słyszałem że ramy pękają...... A ile ja wiele rzeczy słyszałem .....

Generalnie z ramką nie mam żadnych problemów. Zawieszka działa naprawdę miło, nic nie pompuje, nie buja niepotrzebnie. Waga ramy jest sensowna.

W każdych testach tych zawsze zawieszenie wypada bardzo pozytywnie.

Moim zdaniem te ramki to dobra alternatywa jak ktoś chce mieć pierwszego fulla za rozsądne pieniądze. Ramkę używaną można kupić za jakieś 1200pln, może mniej. Ciężko dostać coś sensownego taniej.b

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...