Skocz do zawartości

[rower] Poison Curare T 2008

mati11

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zastanawiam się poważnie nad kupnem roweru i wpadl mi ostatnio w oko poison curare już na rok 2008

http://www.allegro.pl/item282426584_poison..._bikes_pl_.html

http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/hcuraret.php (zdjęcie modelu z 2007)

i w związku z tym mam kilka pytań odnośnioe specyfikacji:

- głownie chodzi mi o amortyzator RS Domain gdyż myśle, że nie byłby mi potrzebny aż tak masywny i skłaniałbym sie ku czemuś mniej ekstremalnemu i lżejszemu jak np RS Revelation, wiem że to ma być rower do AM/enduro ale jednak jakbym na amortyzatorze zrzucił trochę wagi to byłoby miło:) co o tym myślicie?

- jako, że hamulce Hayes Stroker Trail miały dopiero niedawno premiere to cieżko znaleźć o nich jakies konkretniejsze informacje, czy może ktoś je ma i mógłby podzielić sie spostrzeżeniami? co prawda marzyły mi sie ORO K18 ale jeśli te też są niczego sobie to pasowałyby

- czy korba hone jest tutaj dobrym pomysłym? pytam bo mało wiem o tej grupie osprzętu

- czy nie byłyby lepsze zamiast tych Michelin Mountain AT, dobre i sprawdzone Schwalbe Nobby Nic 2,25?

czy jest możliwość dogadania się w extreme shop, żeby wymienili te niektóre cześci które nie pasują nam czy musi być sztywna specyfikacja z tabelki? jako, że kosztuje on 4,999zł uważam, że jest to cena atrakcyjna jak na to co oferuje i pieniądze nie byłyby wyrzucone w błoto. Kiedy najbardziej opłaca sie kupować, czy ceny teraz są najniższe w roku czy może będą jeszcze jakieś promocje? Pytam bo podejrzewam ze jak przyjdzie sezon to cena pójdzie w góre. Jeżeli są na forum użytkownicy curare to proszę o podzielenie sie wrażeniami z jazdy

proszę o opowiedzi i rady

pozdrawiam

cena nie pojdzie w gore - moze spasc a nawet na pewno spadnie mysle ze juz od sierpnia - do tej pory robili wyprzedaze juz na festiwalu w szklarskiej porebie. porownaj ceny zeszlorocznych modeli w sezonie i po jego zakonczeniu. to samo bedzie na pewno w roku 2008. wydaje mi sie ze domain to klockowaty amor do tego roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...