mati11 Napisano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 witam zastanawiam się poważnie nad kupnem roweru i wpadl mi ostatnio w oko poison curare już na rok 2008 http://www.allegro.pl/item282426584_poison..._bikes_pl_.html http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/hcuraret.php (zdjęcie modelu z 2007) i w związku z tym mam kilka pytań odnośnioe specyfikacji: - głownie chodzi mi o amortyzator RS Domain gdyż myśle, że nie byłby mi potrzebny aż tak masywny i skłaniałbym sie ku czemuś mniej ekstremalnemu i lżejszemu jak np RS Revelation, wiem że to ma być rower do AM/enduro ale jednak jakbym na amortyzatorze zrzucił trochę wagi to byłoby miło:) co o tym myślicie? - jako, że hamulce Hayes Stroker Trail miały dopiero niedawno premiere to cieżko znaleźć o nich jakies konkretniejsze informacje, czy może ktoś je ma i mógłby podzielić sie spostrzeżeniami? co prawda marzyły mi sie ORO K18 ale jeśli te też są niczego sobie to pasowałyby - czy korba hone jest tutaj dobrym pomysłym? pytam bo mało wiem o tej grupie osprzętu - czy nie byłyby lepsze zamiast tych Michelin Mountain AT, dobre i sprawdzone Schwalbe Nobby Nic 2,25? czy jest możliwość dogadania się w extreme shop, żeby wymienili te niektóre cześci które nie pasują nam czy musi być sztywna specyfikacja z tabelki? jako, że kosztuje on 4,999zł uważam, że jest to cena atrakcyjna jak na to co oferuje i pieniądze nie byłyby wyrzucone w błoto. Kiedy najbardziej opłaca sie kupować, czy ceny teraz są najniższe w roku czy może będą jeszcze jakieś promocje? Pytam bo podejrzewam ze jak przyjdzie sezon to cena pójdzie w góre. Jeżeli są na forum użytkownicy curare to proszę o podzielenie sie wrażeniami z jazdy proszę o opowiedzi i rady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Korba Hone to to samo co LX, tylko z innym malowaniem i pare-parenaście gram więcej na wadze. Opony Michelin AT użytkowałem i sobie bardzo chwaliłem, tylko szybko się zużywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 NeZ: Owszem używałeś i nadal czasami je zakładasz, ale te co Ty masz to są te z podwójnej mieszanki gumy, ten najwyższy model, a ten co tutaj jest założony to jak widzę jest to model niższy - ten średni model Michelin'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 cena nie pojdzie w gore - moze spasc a nawet na pewno spadnie mysle ze juz od sierpnia - do tej pory robili wyprzedaze juz na festiwalu w szklarskiej porebie. porownaj ceny zeszlorocznych modeli w sezonie i po jego zakonczeniu. to samo bedzie na pewno w roku 2008. wydaje mi sie ze domain to klockowaty amor do tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Może i za klocowaty ale... ja bym najpierw ruszył tył na cos innego:) moze rs pearl, albo jakiegos foxa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.