Bax21 Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 niestety Ravo za wiele tutaj się nie wymyśli. Z ćw. kulturystycznych masz: martwy ciąg martwy na prostych nogach unoszenie tułowia z opadu skłony ze sztangą na karku (tzw. Dzień Dobry) Jakie ćw. na prostowniki robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravo XC Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Na prostowniki to własnie robie unoszenie tułowia z opadu (tzw. rzymska ławka ) Ćwiczenie "Dzien dobry" to ciezko jest zrobic hantlami Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bax21 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 To tak jak ja. Myślę, że unoszenie w zupełności wystarcz, żeby zachować formę tych mięśni. W lepszych okresach jak miałem więcej czasu robiłem jeszcze martwe ciągi. Efekty były świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 27 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Hmm ja wykonuje ćwiczenia typowo kulturystyczne na siłowni a plan ułożony jest przez kulturystę właśnie efekty są widoczne mianowicie w ręce około 5 centymetrów więcej ale nie będę się tu rozpisywał co i jak mi podrosło. Na siłowni skupiłem się głownie na górnych partiach ciała nóg w zasadzie nie robiłem.. Rozpiszę może ćwiczenia które wykonuje Klatka piersiowa rozpiętki, sztanga na ławce płaskiej oraz na skosie w dół i w góre Brzuch to cykl nogi pod kątem 90 stopni i brzuszki a potem unosimy sie tak jakby do brzuszka zostajemy i robimy rowerek nie wiem jak to wytłumaczyć... Biceps to uginanie rąk stojąc sztangielki to samo na modlitewniku Triceps robię na wyciągu oraz tzw wyciskanie francuskie Plecy Martwy ciąg wiosłowanie sztangą i wiosłowanie hantlami To chyba wszystkie ćwiczenia które wykonuję na siłowni.... Efekty są ale jak powiedziałem nie chcę się rozpisywać co do diety to też jest ułożona jeśli ktoś chce mogę podać na Priv nie tutaj bo troszkę to zajmuje Oczywiście teraz kiedy zaczyna się sezon z siłowni prawdopodobnie zrezygnuje bądź ograniczę.... Ale po pierwszych poważniejszych treningach muszę powiedzieć że siłownia to dobry pomysł w zimie dla kolarza... Mianowicie nie odczuwam bólu pleców, lepiej czuje rower, na zjazdach łatwiej nad nim zapanować i można by tak wymieniać jeszcze długo. Co do wagi ważyłem 75 kg na chwilę obecną ważę 69-70 zależnie od wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ze tak zapytam, w ile czasu urosla ci lapa 5cm, przez zime straciles 5kg i jeszcze masz 14 lat, dla mnie kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 27 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 a na 100%urosło ci to od pakowania ? mi bardziej "bary" itp. się rozrastają dzięki dojrzewaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 27 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzięki pakowaniu Na 100% kiedy nie ćwiczyłem nic mi nie rosło Połowa listopada zacząłem ? Może wcześniej nie pamiętam dokładnie.. Hm obciążenia na biceps biorę mniej więcej przy seriach 12\10\8\8 tak od 8 kg potem zwiększam co serie o 2 kg kończę z obciążeniem 14 kg na sztangielce. Na sztangę przy powtórzeniach 12\10\8\6 kończę jakoś 34-35 kg max na biceps nie sprawdzałem. Dlaczego kosmos ja ważyłem 75 kg ale to był tłuszcz zrobiłem redukcje przybyło masy mięśniowej ale nie wyrównało się to tak żeby było znów 75 kg więc to możliwe żaden kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Miesniowe ktore nie sa uzywane na rowerze albo wlokna miesniowe ktore maja maly udzial podczas treningow szybko nadrabiaja przy treningu silowym polaczonym z lepsza dieta. U mnie efekt po 2 miesiacach przysiadow to +6cm w udzie, obecnie obwod uda to niemal 60cm a to jeszcze nie koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam. Na siłownie uczęszczam od 2 miesięcy. Mam kilka pytań -Czy to prawda że spd rzeźbią łydki dużo szybciej aniżeli zwykła jazda na platformach? -Czy dobrym sposobem na zrzucenie zbędnej tkanki tłuszczowej, która skutecznie przykrywa mięśnie brzucha(tylko brzucha, ręce, barki i nogi nie mają tego problemu) jest jazda na rowerze? W sumie nigdy nie zastanawiałem się, co oprócz nóg rzeźbi rower(bo chyba nic) ale tkankę tłuszczową sądząc po zawodowcach(aczkolwiek nie wszystkich) myślę że zbija skutecznie. Ktoś się pytał jak połączyć rower z siłownią. Ja to robię tak, przykładowo na rower wyjeżdżam o godzinie 12, o 17 wracając z roweru wpadam na siłownie, jednak pomijam mięśnie nóg. Jestem jedynym rowerzystą chodzącym na siłownie i szczerze powiedziawszy wiele "koksów" dziwnie się na mnie patrzy jak wchodzę do szatani z rowerem Moją piętą Achillesową, która zmobilizowała mnie jak nigdy do jazdy na rowerze są właśnie nogi, na których nie mam ani grama tłuszczu Po prostu kości przykryte już całkiem sporą warstwą mięśni, które fajnie kontrastują między kolanem i tworzą fajne wyżyny, co nie zmienia faktu że są nadal chude jak cholera Mam nadzieję że ten sezon rowerowy to skutecznie zmieni, sczzególnie że na wakacje planuję spd. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Od krecenia na rowerze noga mi urosla 4cm w 2 lata, od silowni 6cm w 2 miesiace Rower to nie jest sposob na duze nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.