Skocz do zawartości

[strona] Rowerowawaga: Dobra, polska strona.

bartekgib

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzałem i kibicuję! Części na razie nie ma za dużo, ale całość jest łatwo dostępna, bardzo przejrzysta i ma szansę na rozwinięcie.

Drodzy Admini, tudzież Użytkownicy Bardziej Zainteresowani - może wkleić ten link do przypiętego tematu o stronach z lekkimi częściami, przy okazji je aktualizując? :)

Cudze chwalicie, itd. ..... Stronka natknęła mi się sama z siebie. Szkoda, że nie można swoich zdjęć dodawać, ale z drugiej strony to dobrze. Bo nie zrobi się nieporządek. A myślę, że z czasem będą dodawać kolejne projekty. Nie omieszkam napisać do nich e-mail'a z kilkoma pytaniami ;) Pozdrawiam !

Kamyczek do ogródka, co by tak słodko nie było. Mam nieco odmienne zdanie. Na zdjęciach czasem nie widać co pokazuje wyświetlaz wagi, zdarza się, że wyświetlaną wagę zasłania wstawiony do obrazka adres strony.

Proponowałbym zwyczajnie wpisać wagę pod opisem obrazka, no chyba że intencją autora było to, by oglądający wpatrywał się koniecznie w wyświetlacz, bo przy okazji pewne czasopismo rowerowe ma darmową reklamę. Nie można było na tej wadze położyć kawałka deski (też byłby "board" :-P)?

ATAC w ogóle, to ciekawie wyszło porównanie różnych modeli pedałów Time ATAC. Bo oto XE, XS i XS Carbon ważą tyle samo... więc gdzie siedzi różnica w cenie?

Eciu#

możesz mnie pobić sztycą po plecach...

przyznaje się spuszczam głowę i żałuje

ALE to nie jest dział w "mani lekkości"- a mógłby być przyklejony, poza tym mało kto o tym wie, bo nie wszyscy(jak np. ja) patrzą ze istnieje cos takiego jak galeria:)

poza tym jak by to było w forum, dużo więcej ludzi by zaglądało, i przesyłało swoje fotki swoich części na wagach, przez co galeria by się bardzo rozrosła, i przynosiła więcej radości:)

pozdrówko skrucho-uzupełniające ;)

Powiększyć? Klikając? Gdzie? Jak? W co? He? :-P

Przejrzystość jest sprawą względną. Dla mnie nie jest to strona zbyt przerzysta i powtórzę raz jeszcze, że na obrazkach niewiele widać, nawet na tych "nie-powiększonych" :o))

A reklama jest, może nie jest zamierzona, może celowa, ale jest. Mnie ona denerwuje, nie wiem czemu, ale denerwuje.

A tak w ogóle, to nie rozumiem po co powielac coś co już istnieje w wielu miejscach i jest o wiele bogatsze w treść, jak np. znana wszystkim strona http://www.light-bike.com/forum/album.php

Znalazłeś w tej galerii tylną przerzutkę niżej jak Deore LX ? Bo ja nie mogę. A nie każdy ma przynajmniej tego LX'a :)

A co do strony, którą podałem - klikasz na zdjęcia i zdjęcia się powiększa i jest wszystko widać. Dla mnie ta stronka to fenomen i będe jej bronił. Pozdrawiam !

Znalazłeś w tej galerii tylną przerzutkę niżej jak Deore LX ? Bo ja nie mogę. A nie każdy ma przynajmniej tego LX'a :D

Ależ Bartku, już masz XTRa więc na light-bike nie powinno być problemu ze znalezieniem wagi komponentu???? :)

Co do strony, może się rozwinie, póki co jest słaba. Na rowerowadze nie mogę zobaczyć wagi paru rzeczy, nie moge i tyle. Ok, ślepy jestem wiem;]

Nie o to chodzi, że miałem szczęści i teraz mam XTR'a i zaraz ludzi z LX'ami i Acera'mi mam gdzieś. No ale jak mówię - przecież ktoś kto ma Alivio też chce wiedzieć ( nie zdejmując przerzutki z roweru ) ile waży taki komponent. A tam jedynie albo części wysokiej półki, albo części stuningowane "ostro", które różnią się wieloma częściami od oryginału i nie można określić, ile oryginał waży. Pozdrawiam !

P.S. Których wag nie możesz zobaczyć ? Napisz.

Bartku, napisałem gdzieś ze ludzi z Acerami i LX'ami masz gdzieś? Jeśli tak to przytocz mi fragment :]:] :D Pozatym każdy egzemplarz różni się od innego wagami, są różnice 2-3g a czasem nawet i po 20g więc nie ma to jak zdjąć dany komponent z bike'a i zważyć. Koniec OT, gratki dla nich że tworzą takie coś i oby się rozwijali. Wag zobaczyć nie mogę np. tej:

http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=art...=14&art=464. Ale to może być tym spowodowane, że monitor mi już powoli pada i kolory troche nie takie są jak mają być w realu. Gdyby każda waga częsci na wadze wyglądałą tak jak ten x7 to stronka byłaby super:

http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=art...108&art=828

IMO powinni do tego dążyć

Pozdrower

• 1 miesiąc temu...

Tak dorzucę się, choć trochę późno...

zgadzam sie, czasmi nie widac wskazania wagi (mimo powiekszenia). nie ma tez dokladnego opisu komponentu, np: szerokosci opon, kat/dlugosc mostka, kiery itd.

Jakby się komuś jeszcze chciało pofatygować, to można powiększony obrazek zapisać na dysku i rozjasnić+zwiększyć kontrast programem graficznym, bądź jakąś prostą przeglądarką graficzną. (POLECAM IrfanView http://www.irfanview.com)

Problemem natomiast jest brak dokładnego opisu komponentu.

• 1 rok później...

Najbardziej bezużyteczność WagiRowerowej rzuca mi się przeglądając mostki na wadze, a dokładniej brak podanych długości.. i tak jest podobnie z niektórymi innymi komponentami. Sorry, ale dyskwalifikacja! Wszystkie zdjęcia są w tej samej scenerii, a więc każdy przedmiot jest starannie opracowywany, ale tylko pod kątem reklamy, a opisu ZERO (a wystarczyłaby odrobina chęci). Nie podoba mi się przywiązywanie większej wagi do oprawy niż do rzetelności. Galeria LB pod tym względem prezentuje się już lepiej, aczkolwiek dokładność opisu zależy już od użytkowników dodających zdjęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...