Skocz do zawartości

[korba] shimano turney

Maxer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam korbę shimano turney ( http://www.allegro.pl/item279742991_korba_...24_m_2007_.html ) i chciałbym zdjąć 2 blaty ( pierwszy i ostatni). Mogę je zdjąć(w ogóle się da ?) tak żeby został tylko środkowy blat i wszystko sie trzymano kupy ? Co zrobić z miejscem po po starych blatach? Będzie pasował do tego jakiś napinacz, a może w ogóle bez? Zostawić ta plastikową osłonę, która jak na razie mi się nie przydawała? Nie mam kasy na nowa korbę ( a by sie przydało, bo turney to sh*t)

pzdr.

Błażej

Nie ma rzeczy nie możliwych, wszystko da się rozebrać, niestety niektóre rzeczy tylko raz i to przy pomocy kątówki, tak jest w przypadku tej korby.

Po co właściwie chcesz demontować blaty, chcesz zejść z wagi? Na razie lepiej pomyśl o nowej korbie, np. z jednym blatem- skoro chodzi o blat środkowy to podejrzewam, że interesuje Cię grawitacja a Turney do tego się nie bardzo nadaje, choćby ze względu na ramiona mięciutkie jak kaczuszka. W życiu skasowałem tylko jedną korbę i to był właśnie TY-21 czyli chyba obecny Turney.

Gdy już będziesz miał siano na korbę pomyśl o ew. napinaczu. Jeśli bardzo nie masz siana, a chcesz zrobić jeden blat z przodu, to aby łańcuch nie uciekał możesz po prostu zostawić zablokowaną przerzutkę, której nie pozwolą zeskakiwać łańcuchowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...