jo_jacek Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Kurka dawno nie pisalem na forum w jakis normalnych sprawach no ale do rzeczy: Pól roku odkad zobaczylem Xt 08' czekalem co by ten temat napisać tak wiec: Interesuje mnie konkretne porównanie nowych Xteków ze starszymy ewentualnie z Lx'ami. Nie interesuje mnie roznica miedzy Deorkami 535/525 bo tu roznica jest miedzy starym Xt a tym. Po prostu bede kupowac hamulce i czy kupic do tylu stare Xt czy komplet nowych Zeby nie bylo poszperalem troche tu i tam ale byloby milo jakbyscie popisali mi tez tu. Zebysmy sie zrozumieli nie chodzi mi o rozpisywanie sie jakie to nowe xteki są boskie czy tandetne lub czego nie ma a by mogło być, no chyba ze wzgledem starych hampli. Nie porównywac ich z avidami hopami grimecami czy czymkolwiek innym. SH vs SH pozdro i czekam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 masz takie ograniczenia w poście że aż boję sie coś napisać mogę Ci porównać z deore 535, przesiadłem się z nich na nowe Xt na początku żadnej rewelacji nie widziałem poza wyglądem. Ale po kilku wycieczkach stwierdzam co następuje. Modulacja super (brak efektu gumowej klamki co miałem w deore), nareszcie regulacja odległości skoku klamki (punk rozpoczęcia hamowania). zmienił się całkowicie zacsk i klamka. Działanie: ostre, skuteczne, świetna modulacja i nie są gumowe jak 535 i lx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 hehe nie chcialem straszyc tylko nie chcialem zeby byla dyskusja typu avio lepszy bo to i tamto tylko mi chodzi o proste porównanie shimano ze shimanem. Bo jakby nie bylo zostane przy hamulcach tej marki, tylko mnie gnebi pytanie czy kupic zestaw 08 czy tylko do tylu starszy model. Wizualnie mi sie spodobal jak go widzialem na targach to czekalem pol roku co by ludzie go pokupowali i cos beda mogli powiedziec. Rozszerzam dyskusje o ile sie taka rozwinie do wszystkich shimano i troche bardziej ogolnikowo. Piszcie nawet czy wam lepiej lezy w dloni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JagiS Napisano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Cześć. podpinam się z moją ciekawością o opinie użytkowników XT 2008. Sam niedawno Was o to pytałem w innym poście. Niestety wciąż sie waham. Może dlatego, że mam całą grupę XT w rowerku, a może dlatego, że siedzi mi w głowie wymian podzespołów na XTR, a może wreszcie dlatego, że w cenie XT 2008 można kupić Avidy Juicy Seven 2008 (tyle, że zciągane z USA, gdzie części SRAMA są masakrycznie tanie w stosunku do tego, co jest na naszym rynku). Doradzajcie bikerzy, doradzajcie ochoczo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Pisalem z pewnymi osobnikami z forum i z poza i ani jedna osoba ich nie pochwalila na plus.. musze wam powiedziec ze osobiscie sie zdziwlem.. myslalem ze to bedzie "wow i wogole" a tu taki zonk.. to jak nikt nie pisze moze napiszecie cos o porównaniu ich do innych hamulców? jesli ktos moze to w szczegolnosci do formul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 ja chwalę na plus w stosunku do 535, inaczej nie ma porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokstrot Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 mnie rowniez interesuja opinie nt tego hampli XT. czy wady m535 zostaly w jakims stopniu wyeliminowane / http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...st&p=399185 / czy warto doplacac i wybrac m775 zamiast m535? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.