Skocz do zawartości

[kask] jaki do skakania?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym kupić sobie jakiś kask do grawitacji, do ok. 100zł. Znalazłem dwa interesujące mnie modele, oba mają certyfikaty jakości i są w dość dobrych cenach:

Bell Faction

Cratoni inline ######vo

Który z nich wybrać, czy może coś innego? I czy mogę kupić któryś z nich bez przymiarki, czy lepiej nie ryzykować? obwód mojej głowy to 58-59 cm, teoretycznie powinny pasować.

Napisano

To zależy od tego czy chcesz sobie skakać z krawężników, dirtów czy wielkich dropów.

Sądząc po wyborze kasków (orzechy) chcesz bardziej latać na mieście czy na dirtach to myślę że te kaski będą OK. Nie polecam kupowania kasku bez przymiarki- może sie okazać że lata na głowie itd. Jeśli już mocno chcesz kupić kask przez neta to 661 mullet (cena ok 130 chyba) - sprawdzony i o ile się orientuję to dodają do niego dodatkowe gąbki do dokładnego dopasowania.

Jeśli chcesz jeździć FR to tylko FF ale to już cena dużo powyżej 100 zł

Napisano

Dzięki za odp.

Dokładnie, street i dirt.

Kaski mają chyba podobne do mulleta systemy dopasowania do bańki

Cratoni

kask w bardzo uniwersalnym rozmiarze 54 -60 - regulacji dokonuje się przez dodanie wkładki wykonanej z gąbki
bell
W komplecie dodatkowe gąbki dopasowujące kask do głowy.

Z początku chciałem kupić dirt lida, ale zobaczyłem te kaski, również dobrych firm,a o połowę tańsze, dlatego nimi się zainteresowałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wybrałem cratoniego. Kupowałem bez przymiarki, ale kask wchodzi mi na bańkę. Przy oryginalnych wkładkach trochę (chyba zbyt mocno) mnie ciśnienie, dociąłem sobie drugie wkładki z neoprenu i przy jednej z przodu seryjnej i drugiej tylnej z neoprenu jest ok. Górna pasi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...