mekp Napisano 4 Grudnia 2007 Napisano 4 Grudnia 2007 Witam, zakładam historyczny pierwszy wątek! Teraz tylko czekam, aż pojawi się tutaj choć jeden właściciel unikatowego wręcz MIELCA Pozdrawiam Maciek ps. Zdjęcia mile widziane - jeśli nie zobaczę to nie uwierzę
mekp Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Napisano 24 Grudnia 2007 No to może ja zaprezentuje moją maszynke... RAMA: Mielec (typowy do XC) AMOR: RST OMEGA SC OBRĘCZE: Mavic x517 OPONY: Kenda K-831A 26x1.95 PIASTY: Ritchey Comp KORBA: ACERA 2005 SUPORT: BD PEDAŁY: NN ŁAŃCUCH: SHIMANO HG KASETA: SHIMANO ALIVIO CS-HG50-8I PRZERZUTKA PRZÓD: SHIMANO ALIVO 2003 PRZERZUTKA TYł: SHIMANO ACERA 2003 MANETKI: SRAM MRX COMP HAMULCE: SHIMANO DEORE (V-KI) KLAMKI: Shimano ALIVIO BL-M420 STERY:CANE CREEK KIERA: AMOEBA BORLA DH 680MM MOSTEK: NS TEETER TOTTER CHWYTY: AUTHOR AGR-D277 SZTYCA: ACCENT SREBRNY SP-495 SIODłO:KROSS CONTEST ZACISK (SZTYCY): NN LICZNIK: CATEYE TOMO XC LAMPKA TYł: Mactronic TF-54 LAMPKA PRZóD: SIGMA MICRO KOSZYK NA BIDON: ZEFAL ALU-PLAST BłOTNIK PRZóD: Simpla Hammer F (TYLKO KIEDY PADA) foto a to z prac nad ramą:
Koen Napisano 15 Lutego 2009 Napisano 15 Lutego 2009 O widze że mielecka patologia dotarła i tutaj To moja maszynka w ostatniej fazie (na tej ramie): >klik< Sprzętu chyba dokładnie opisywać nie trzeba, żadne kosmosy to nie są. Rama to Mielec robiony na zamówienie w roku 2001 czy 2002, pierwotnie służył do trialu ale zacząłem od tego odchodzić, kupując w międzyczasie amora (solidna sztuka), tarcze itp. Od paru lat wala się po kątach w mieszkaniu. Wiele części jak np. przednie koło, kierownica, amortyzator, zacisk (wo) czy tylna przerzutka alivio służą nadal w rowerze do xc/enduro. mekp: świetnie dobrałeś malowanie, pasuje do garażowego klimatu ramy
mekp Napisano 17 Lutego 2009 Autor Napisano 17 Lutego 2009 no ja w tamtym roku wrzuciłem mielca do piwnicy ale... nie długo bedzie reaktywacja... Koen: : Cała rzecz polega na tym ze to nie jest malowanie! Rame kupiłem uzywaną i chciałem ją pomalować wiec brat chciał się pobawić i zaczął ją przygotowywać do malowania (matować)... i tak zostało... to co czarne to lakier a srebrne to alu... tylko potem została pomalowana bezbarwnym.. ale troche popękał i (odpadł w paru miejscach) Pozrawiam xMekpx
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.