Skocz do zawartości

[SYLWESTER] rowerowy! 2007/2008

Cybula

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heja. Jako, ze mamy niecaly miesiac, zaczalem sie gleboko zastanawiac nad organizacja jakiegos rajdu w tegorocznego sylwestra. Rok temu chcialem juz w takim czyms brac udzial, ale niestety zostalem zaproszony bez odwolania na imreze.. ;).

Tak wiec w tym roku juz szukam chetnych, a wrecz pewnych co do wyprawy.

Slyszalem, ze rok temu rowerowy sylwester odbywal sie w Wieżycy. Miejsce bardzo fajne, mozna by tam pojechac. Do glowy tak na szybko przychodzi mi jeszcze Chmielno, Zarnowiec, ewentualnie Hel...

Mamy jeszcze pare tygodni, zeby ustalic wszystkie szczegoly.

Czekam na chetnych z niecierpliwoscia!!

Pozdrawiam,

Cybula

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czyli rowniez na Wiezyce?

Zgłosily sie do mnie juz 3 osoby i pomysl byl zeby pojechac na Hel, bo przy dobrej widocznosci widac fajerwerki z Gdyni, Sopotu, Pucka...

Masz paru innych chetnych?

Napisano

Hel ma tę zaletę, że jest płasko i... płasko,więc nawet jeśli spadnie pół metra śniegu, to da się dojechać :)

Inna sprawa, że od roku chcę pojechać na Hel zimą... ale gdy miałem czas, to śniegu nie było.

Hel ma jednak tę wadę, że jakoś trzeba wrócić. Setka po płaskim to co prawda nie problem, ale będzie się dłużyć (senność, szampan itd.)

Wieżyca to jakby nie patrzeć górka, ale pokonywałem ją także zimą,gdy śniegu było prawie po piasty. Jest bliżej. W drodze powrotnej nie dość że z górki to często jeszcze z wiatrem. Odległość od 3miasta jest prawie taka sama (w linii prostej) jak od Helu, ale jest znacznie wyżej, więc widok jest lepszy, że nie wspomnę, że w zasięgu wzroku będą także fajerwerki z Kościerzyny i wielu miejscowości na Kaszubach... ciężko to opisać.

Napisano

Hmm... no to trzeba bedzie zdecydowac jak znane beda warunki pogodowe. Bo jesli bedzie pol metra sniegu, to watpie zeby ktokolwiek na wiezycy odsniezal ;). A brniecie przez snieg pod gore w spd jest niekoniecznie najszybszym sposobem poruszania sie... :)

Wtedy sie skoczy na Hel. No niestety powrot bedzie nudny... tym bardziej ze droge z wladyslawowa do Gdyni mam objechana prawie na pamiec. Ale jakos trzeba wrocic.

A co do szampana to chyba miales na mysli mala lampke juz o polnocy...? ;)

Napisano

Po butelce na głowę, lub dwie głowy... zależy ile szampanów dojedzie w całości... i ilu rowerzystów ;)

Co do Wieżycy zimą... śnieg jest albo puszysty, albo jest wydeptana wąska ścieżka :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Niestety na rowerze nie będę się mógł z Wami wybrać :( ale w około północ prawdopodobnie będę na samym koniuszku półwyspu więc kto wie może/morze sie spotkamy :)B)

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Napisano

No nie, w tym roku nikt nie organizuje sylwestra rowerowego??? Rok temu bylo fantastycznie! Bylem na stronach TIRu, RWM, GR3 i nic! Moze ktos ma jakies swieze info? Ja jak na dzien dzisiejszy sie pisze na 99%.

Napisano

No tylko ze trzeba wszystko zorganizowac i oglosic na jakims rwm.org.pl albo czyms takim...

Bo watpie zebysmy tylko tu na forum znalezli tylu poj...nych ludzi jak rok temu :):D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...