cubson Napisano 4 Grudnia 2007 Napisano 4 Grudnia 2007 Mam piastę przednią Shimano RM40. Kupiłem do niej nowe kulki i konusy. Powiedzieli mi, że te konusy są do tej piasty. Ale jak wszystko prawidłowo skręciłem to okazuje się, że łożyska lekko drapią. Czy to normalne? Jeżeli macie takie piasty to powiedzcie mi jak oryginalne konusy wyglądają? Jaki mają kolor, długość, średnicę itp?
Mod Team Odi Napisano 5 Grudnia 2007 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2007 Nasmarowałeś wszystko jak należy? Nie skręciłeś przypadkiem zbyt mocno?
sebekfireman Napisano 6 Grudnia 2007 Napisano 6 Grudnia 2007 Jeżeli lekko drapią to albo jednak jest zbyt mocno skręcone, albo masz zniszczoną bieżnię której już wymienić chyba się nie da.
DOMAN Napisano 6 Grudnia 2007 Napisano 6 Grudnia 2007 na pewno sie nie da wymienić bierzni bo jest ona wzasadzie integralną częścią piasty, jest ona w jej korpus wprasowana.
Mod Team Pixon Napisano 7 Grudnia 2007 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2007 Różnie bywa z tymi bieżniami, często można je wybić i kupić drugie. Jednak takie zabiego to ja robiłem jak z tatą jubilata naprawialiśmy to tam było wszystko możliwe. cubson a nie możesz po prostu zanieść do sklepu oryginalnych konusy, tych starych i sobie porównać i kupić właściwe. Ewentualnie wykręcić nowe i porównać ze starymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.