KuLa2030 Napisano 3 Grudnia 2007 Napisano 3 Grudnia 2007 Witam... Po ostatnich wypadach błotnych , zauważyłem wczoraj ze w tylnym kole , gdzie stykają się klocki z obręczą ze śliskiej powierzchni zrobiła się chropowata... I teraz pytanie czy moge z tym jeździć , bo chciałem kupić nowe klocki bo mi sie stare ,,skończyły" Wydaje mi się ze moze być to przez stare klocki , które juz po prostu się zdarły i zdzierały obręcz ?
Mathieo Napisano 3 Grudnia 2007 Napisano 3 Grudnia 2007 Zarzuć fotę klocków jak i obręczy to coś doradzimy ;]
Schwefel Napisano 3 Grudnia 2007 Napisano 3 Grudnia 2007 Papier ścierny w dłoń i jeździmy po boku rawki.
olek123 Napisano 3 Grudnia 2007 Napisano 3 Grudnia 2007 Wlasnie mialem ten sam problem, w trakcie jazdy skonczyly mi sie klocki i w paru momentach musialem hamowac tylem co w efekcie dalo zharatanie obreczy. Przetarlem ja cienkoziarnistym papierem i obrecz sie wygladzila. A po kilku km z nowymi klockami praktycznie powrocila do poprzedniego stanu
nikodem Napisano 5 Grudnia 2007 Napisano 5 Grudnia 2007 ja podaczas błotnisto-deszczowej przejażdżki zużyłem całe tylne klocki i dość długo tak musiałem jechać, a wiadomo jak to w terenie trzeba hampli używać więc obręcz dostała po dupie :/ (obręcz jakiś no-name gianta) po powrocie do domu nic szczególnego nie robiłem z obręczą tylko wymieniłem klocki obręcz do tej pory żyje
Klosiu Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 Tez raz tak mialem, obrecz miala spore rysy od startych klockow. Ale zalozylem nowe klocki i po jakims czasie obrecz wrocila do normy.
Mod Team Pixon Napisano 8 Grudnia 2007 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2007 Na pewno klocki początkowo dostaną trochę po dupie gdyż będą musiąły te zadziory wyrównać, jednak kilka hamowań i dojdzie wszystko do normy. Chyba każdemu się takie coś zdarzyło. Ja za pierwszym razem jeszcze kupe lat wstecz jeździłem w ten sposób przez całe lato. Słysząc, że mi coś szoruje ale nie wiedząc dokładnie co . Efekt był taki, że w obręczy w której seryjnie nie było rowka ja zrobiłem dość głęboki.
KuLa2030 Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Napisano 8 Grudnia 2007 Już koła jak i cały rower były w serwisie... Na obreczach z tyłu miejscami była widoczna ostrzegająca linia... Wiec koła jeszcze tylko zime wytrzymają mam nadzieje... ;/ ale po dzisiejszej jeździe juz w sumie powierzchnia chropowata zniknęła Najgorsze jest teraz to ze mi sie bębenek jeszcze zrypał i od czasu do czasu nagle taki luuz jest jakby do tyłu sie kręciło i po chwili łapie z powrotem ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.