Skocz do zawartości

[obręcze] zdarte ?

KuLa2030

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam...

Po ostatnich wypadach błotnych , zauważyłem wczoraj ze w tylnym kole , gdzie stykają się klocki z obręczą ze śliskiej powierzchni zrobiła się chropowata...

I teraz pytanie czy moge z tym jeździć , bo chciałem kupić nowe klocki bo mi sie stare ,,skończyły"

Wydaje mi się ze moze być to przez stare klocki , które juz po prostu się zdarły i zdzierały obręcz ? :P

Napisano

Wlasnie mialem ten sam problem, w trakcie jazdy skonczyly mi sie klocki i w paru momentach musialem hamowac tylem co w efekcie dalo zharatanie obreczy. Przetarlem ja cienkoziarnistym papierem i obrecz sie wygladzila. A po kilku km z nowymi klockami praktycznie powrocila do poprzedniego stanu :P

Napisano

ja podaczas błotnisto-deszczowej przejażdżki zużyłem całe tylne klocki i dość długo tak musiałem jechać, a wiadomo jak to w terenie trzeba hampli używać

więc obręcz dostała po dupie :/ (obręcz jakiś no-name gianta) po powrocie do domu nic szczególnego nie robiłem z obręczą tylko wymieniłem klocki

obręcz do tej pory żyje

• Mod Team
Napisano

Na pewno klocki początkowo dostaną trochę po dupie gdyż będą musiąły te zadziory wyrównać, jednak kilka hamowań i dojdzie wszystko do normy. Chyba każdemu się takie coś zdarzyło. Ja za pierwszym razem jeszcze kupe lat wstecz jeździłem w ten sposób przez całe lato. Słysząc, że mi coś szoruje ale nie wiedząc dokładnie co ;). Efekt był taki, że w obręczy w której seryjnie nie było rowka ja zrobiłem dość głęboki.

Napisano

Już koła jak i cały rower były w serwisie... Na obreczach z tyłu miejscami była widoczna ostrzegająca linia...

Wiec koła jeszcze tylko zime wytrzymają mam nadzieje... ;/ ale po dzisiejszej jeździe juz w sumie powierzchnia chropowata zniknęła

Najgorsze jest teraz to ze mi sie bębenek jeszcze zrypał i od czasu do czasu nagle taki luuz jest jakby do tyłu sie kręciło i po chwili łapie z powrotem ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...