Skocz do zawartości

[odzież] zestaw z BikeWorldu - przecena

bzdecikk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przymierzam się do zakupu pełnego stroju rowerowego, czyli koszulki, spodenek, rękawów, nogawek i rękawiczek. BikeWorld sprzedaje w zestawie te pierwsze cztery rzeczy. Teraz na dodatek doszła przecena http://www.bikeworld.pl/rower/sklep/ . Wszystko jest OK, ale jaka jest jakość wykonania? I czy wkładka antybakteryjna w spodenkach jest dobra? Wiem, że parę osób na forum ma ten strój. Proszę o opinie na jego temat.

Napisano

Jeżdżę w poprzednim stroju bikeWorldu. Przejeździł ze mną ponad rok. Kolorów nie stracił. Nie zmniejszył sie po wielokrotnym praniu. Wkładka ok. Był to mój pierwszy stój wiec nie mam porównania. Ale ogólnie jestem zadowolony.

Napisano

Też mam komplet z zeszłego roku i nie narzekam B) Kolory dalej te same, na materiale jedyne jakies kuleczki się porobiły w niektorym miejscu ale to raczej moja wina, no a wkładka jak dla mnie dobra bo mam inne spodenki starsze to tam wkładka jest do bani, ja tam nie narzekam na ten strój :D

Napisano

mam tegoroczny model koszulki. bluzy i spodenek - jakość super ,zresztą robione przez firmę Vitesse, wkładka w spodenkach bardzo dobra i wygodna IMO w porównaniu z bcm nowatex jakość strojów bW jest lepsza. Grafika? hmm... kwestia gustu trochę śmiesznie to wygląda te kropki ale generalnie jest OK (jak dalmatyńczyk:p) polecam szczególnie za tą kasę!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupilem nogawki i rekawki. Jakosc bardzo dobra. Za te cene naprawde warto. Do tego mily gest: pare arkuszy naklejek bikeworldu ;-)

Napisano

Wczoraj doszła do mnie błękitna wersja tego stroju w zestawie koszulka, bluza, spodenki i chusta. Wszystko super wykonane, materiał dobrej jakości, wkładka dobrze przylega do ciała, dość gruba bluza z wysoką stójką. Niestety na dłuższe testy trzeba będzie poczekać aż się nieco ociepli :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Kupiłem koszulkę, rękawki, nogawki. Wyglądają dobrze. Na testy jednak zaczekam jeszcze trochę, dopóki nie będzie wystarczająco ciepło. Niestety, nie dorwałem już spodenek, bo wykupiono rozmiar M :down:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Siema. Nie zakładając nowego tematu chciałem zapytać o koszulkę z długim rękawem z Magazynu Rowerowego ??? Miał ktoś styczność z nią, czy warto w nią zainwestować ??? (prenumerata + koszulka z dł. rękawem). 73!

Napisano

Ja też juz ujeżdżałam koszulkę z długim rękawem z BikeWorld'u i jestem jak najbardziej zadowolona ;)

Jedyne do czego mogę się doczepic to krój - w rozmiarze XS są wielce długie rękawy :P Może to tak na deszcz? :) No i mogłabybyc jeszcze troche szczuplejsza :):P hmm XXS? Za tą cenę nic lepszego się nie dostanie, polecam B)

Napisano

ja tam właśnie zawsze miałem za krótkie rękawy jak się nachylałem do kierownicy. Teraz kupiłem rękawki, i problemu nie mam. :D

PS. Ja jeszcze nie ujeżdżałem mojego zestawu, jak na początku roku mogłem zebrać się na rower, to teraz mi się nie chce...:P

Napisano

Spodenki wczoraj zostały przetestowane :) Kupione w rozmiarze M, mam 185 cm wzrostu i obawiałem się, że będą nieco uciskać ale jak tylko wsiadłem na rower to wątpliwości minęły. Doskonale opinają ciało, wkładka jest lepsza niż w dotychczas ujeżdżanych Accent El Nino. Warto byłoby je kupić nawet przy starej cenie (129 PLN) a za promocyjne 59 zeta to już bez zastanawiania!

Bluza również świetnie się sprawuje. Tak przy spodenkach zdecydowałem się na rozmiar M i nic a nic jest za mała, skrojona niemal idealnie. Stójka dobrze opina szyję a zamek nie jest uciążliwy. No i ten nadruk na plechach, z daleka go widać na szosie i w gęstym lesie (co prawda liści jeszcze nie ma B) ) Wczoraj tylko największe wiatry przepuszczała a i to sporadycznie. Test koszulki czeka na cieplejsze dni.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Teraz po blisko 5 miesiącach użytkowania mogę śmiało polecić koszulki z Bikeworld'u. Nic się nie pruje, koszulka ani trochę się nie rozciągnęła, pomimo dość mocno wypchanych kieszeni (aparat, telefon). Jedynie rękawki trochę słabo były obszyte, to też należało to poprawić (we własnym zakresie).

Napisano

A ja nieco zmieniłem zdanie co do spodenek. Przede wszystkim wybrałem za mały rozmiar ale to nieważne. Wkładka jest super, a raczej była dopóki nie przesiadłem się w spodenki Nalini :) Ale i tak śmiało w tym (przedziale cenowym) polecam te spodenki.

Napisano

Wiadomo, są rzeczy dużo lepsze, jednak i cena jest dużo wyższa. W kategorii ekonomicznej ciuszki z bikeworld'u zajmują jednak czołowe miejsca. :)

Napisano

Jak było trochę chłodniej, to pojeździłem nieco w długiej bluzie Bikeworldu i muszę przyznać, że jest to wyrób bardzo wysokiej jakości - wykonanie, materiał i jakość nadruku są pierwsza klasa. Wiele prań bluza ma za sobą, a wciąż wygląda jak nowa. Materiał jest bardzo wytrzymały i nie zrobiły się na nim przetarcia od pasków plecaka, tak jak to miało miejsce parę dni temu w niby renomowanym Northwave (po jednej jeździe!). Jedyne do czego się mogę przyczepić (i ktoś już na to zwracał uwagę), to nieco za długi rękawy - mam wrażenie, że ich długość jest bardzo nieproporcjonalnie dobrana do obwodu klatki piersiowej. Ktoś najwyraźniej stwierdził, że wraz ze wzrostem obwodu klaty rośnie liniowo długość rąk, a tak raczej nie jest ;-) Ale ogólnie ciuszek na piątkę ;-)

Napisano

Rękawy moim zdaniem mogłyby być nieco krótsze ale i tak jest ok. Za to w porównaniu do bluzy z Magazynu Rowerowego odzież bikeWorld wypada dużo lepiej. Przymierzałem bluzę i z kolei ta jest bardziej nieproporcjonalna - rękawy są krótkie a w klatce za dużo miejsca, bodajże rozmiar L przymierzałem.

Napisano

Mam długą bluzę BikeWorldu. Wykonanie super, dobry materiał, spasowanie na mnie też ok. Jednak nie mogę doprać plam na białej części po tym jak się trochę upaprałem w błocie. :P

Napisano

Piszecie głównie o wyglądzie i wytrzymałości ,a mnie interesuje czy te materiały działają . Moje doświadczenia z koszulkami rowerowymi są takie : kiedy jest gorąco i jadę w samej koszulce - ok ,ale jeśli spocę się pod kurtką ( oddychającą ) koszulka robi się zimna i przykleja się . Mokra nie utrzymuje komfortu termicznego . Nie nadaje się na pierwszą warstwę pod np. bluzę ,kurtkę . Dużo lepiej spisuje się górska odzierz turystyczna . W tamtym roku kupiłem koszulkę rowerową ,,turystycznej firmy " , z ,,turystycznego " materiału ( body Dry ) -działanie rewelacja . Tylko , że trudno to gdzieś znaleźć. Wracając do pytania -jakiej firmy ,z jakich matriałów koszulki ,,działają"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...