Lextalionis Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czasami też wyczyszczenie łańcucha pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleXander Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja bym sprawdził jednak naciąg linki + pancerzyki, ale z naciskiem na naciągnięcie linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam, mam podobny problem, o którym wspomniał Mentos na poprzedniej stronie - przerzutka XT RD-M750. Musiała ulec skrzywieniu podczas moich nauk jeżdżenia w SPD. Skrzywiła się na wózku (to dało się jakoś naprostować) i gdzieś na korpusie. Teraz jest tak, że jeśli wyreguluję ją dobrze na niższych koronkach kasety, to im wyżej się "wspina" tym bardziej zaczyna "uciekać" w stronę koła. Na największej koronce kasety zlatuje w stronę szprych... Wymieniłem już hak, ale nic tonie zmieniło. W związku z czym mam do Was takie pytanie - czy ktoś przesiadał się z 750'tki na shadow'a lub z 771'dynki na shadow'a? Jest duża różnica między 771 a shadow'em? Zastanawiam się nad kupnem shadow'a, ale zniechęciły mnie opinie o jego "delikatności", które zasłyszałem w kilku już sklepach. Może rozwiązaniem sytuacji jest nieco masywniejszy SLX? Tylko czy on jest faktycznie "pancerniejszy" czy tylko ma więcej materiału niż XT i dlatego cięższy? Jeśli ktoś będzie w stanie odpowiedzieć na moje pytania to będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam serdecznie, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ja się przesiadłem z RD-M750 na shadowa i nie jestem zadowolony. Stare 4 letnie XT ma na starcie mniejsze luzy od 772. Obie tak samo zmieniają biegi. Obie tak samo napinają łańcuch. Shadow jest głośniejszy. Mój shadow idzie na reklamację, bo ma już centymetrowy luz. Po 100km!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Mój shadow idzie na reklamację, bo ma już centymetrowy luz. Po 100km!! Uroki prodoktów made in Taiwan niestety teraz jest ich wszedzie pełno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 O rany, to może ta pierwsza seria była szczęśliwsza - my z Księciem z naszych jesteśmy nieodmiennie zadowoleni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Hmmm tak czytując owy post niektorzy stwierdzaja ze nowy potrafi miec delikatny luz, ja co prawda XT nie mam ale w sklepach jak czasem byłem to łapałem za wózek załozonej przerzutki i nie spotkałem sie z luzem. Moze faktycznie zalezy z jakiej fabryki pochodzą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Toście mnie pocieszyli z tą jakością wykonania Nie wiem już co robić. Czy brać "zwykłego" XT M771 czy "cieniowatego" M772 czy też zaryzykować xtr'a M960 z odwr. sprężyną. Ktoś pomoże/doradzi? Jest jakaś szansa, że xtr będzie lepszy/trwalszy niż shadow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 960 są za drogie... max jaki udao mi się wytargować to 220zł... Za 250zł kupiłem nowego 971 ) a propos xt to miałem shadowa a u ojca mam zwykłego. Shadow jest bardziej zdecydowany w działaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 No w sumie różnica między 960, a 971 nie jest już taka duża... Może masz trochę racji. Próbował bym oczywiście stargować na coś bliżej 200-210, ale nie wiem czy by się udało. Namierzyłem fajnego 772, zobaczymy co z tego wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 kupiłem nową nie chciałem czekać tydzień - starą muszę oddać do serwisu może się jeszcze uratuje. ma luz w miejscu łączenia wózka z korpusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Miałem w planach kupienie Shadow XT, ale chyba wezmę XTR'a RD-M971 z 2007 roku ponoć nie do zajechania, no oczywiście jeśli nie przydzwonimy w coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 lukaszs - ale tego luzu nabawiła się po spotkaniach z kijami, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 tak, dokładnie po dwóch "wrednych badylach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 No i stało się. Dołączyłem do zacienionej strony mocy Przybędzie do mnie w czwartek, ale już teraz mogę powiedzieć, że jej wygląd mnie powala, tym bardziej jak pomyślę, że jest moja --- 19.06.09.: Piękna Jakość wykonania powala I ten X... Nie mogę się doczekać aż ją zamontuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 gratuluję:-) SG czy SGS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Niestety wózek długi...ale i tak działa za######iście Najwyżej częściej się będzie maczać w wodzie jak będę jeździł po deszczu Właśnie wróciłem z jazdy próbnej... ORGAZM ! to mało powiedziane Działa niesamowicie - precyzyjnie, szybko, bez CIENIA wątpliwości. Sam montaż i regulacja są bajecznie proste. Moim zdaniem prostsze niż w przypadku "normalnych" przerzutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Mam nadzieję, że po przejechaniu kolejnych wielu kilometrów będziesz z niej tak samo zadowolony jak ja. Z regulacją też poszło mi banalnie prosto. Moja teraz działa chyba szybciej i lepiej niż jak była nowa, albo może mi się tylko wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Pewnie linka się naciągnęła - nowe linki trzeba kilka razy podciągnąć, zanim się na dobre ułożą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Ale przerzutka od nowości jeździła na starych linkach i pancerzach, działała jak działała. Po zmianie na początku tego sezonu nie było różnicy, dopiero teraz coś w niej drgnęło, a regulowana była tylko przy zakładaniu okablowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 A jak wygląda u was sprawa z "lataniem" przerzutki na dziurach/korzeniach itd? Moja lata strasznie i hałasuje wręcz jest to najbardziej denerwującym mnie (na dziurach) elementem roweru. Kolega też miał xt shadow i to samo... =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 U mnie ani u Księcia Małżonka nic nie lata i nie hałasuje - czyli przerzutki działają zgodnie z założeniem konstruktora. Jeśli aż tak lata - to moim zdaniem coś jest nie tak, może niedokręcona do haka albo za słabo napięta sprężyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Dziwne trochę... Bo u mnie jak u kolegi "hałasuje". Może nie lata ciągle, ale zdarza się to przy dużej prędkości w terenie. Powyżej 30km/h i jakieś większe koleiny/korzeń itd... Nie wiem czy to normalne.. Dodam, że gdy ruszam sobie przerzutką gdy rower stoi chodzi dobrze (nie za lekko) i nie ma żadnych luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 wózek jest tylko kilka mm dłuższy wiec chyba nie bedzie sie tak strasznie moczył:-) ja nie dostaję takich spazmów podczas jazdy.......ale jestem z niej zadowolony. latanie następuje dlatego właśnie dostały sie do niej te "wredne badyle" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Jeśli coś ci się obija to łańcych o ramę, a tego żadna przerzutka całkowicie nie wyeliminuje. U mnie przy dużych prędkościach w terenie łańcuch czasem się "rozbuja" i mocniej lata, ale nie jest to w żaden sposób uciążliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.