kopaczus Napisano 29 Listopada 2007 Napisano 29 Listopada 2007 Siemka! Widzę, że w Tychlandii sporo rowerzystów mamy.Ma ktoś może ochotę w sobotę lub niedzielę pośmigać dookoła Papr? Albo do Mikołowa, albo gdzieś tu w okolicach, wszystko jest do ustalenia. Jak ktoś jest zainteresowany to pisać!
Złomek Napisano 30 Listopada 2007 Napisano 30 Listopada 2007 moze nie jestem z tychow, ale do zobaczenia na mikolajkowej masie
kopaczus Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Napisano 10 Grudnia 2007 Tyszanie zapadli w zimowy letarg chyba Idzie ktoś pośmigać w ten łikęd?
szaqman Napisano 22 Grudnia 2007 Napisano 22 Grudnia 2007 HERETYCY! Nigdy nie jest za zimno na rower. Ja może jutro w okolicach Tych(ów) się pojawię, niestety jeszcze nie wiem, o której - wiadomo wszystko zależy od świątecznych przygotowań...
ejpok Napisano 22 Grudnia 2007 Napisano 22 Grudnia 2007 za zimno to jest na syberii ;P ja jutro tez bede w okolicach tychow smigac :
koncertownik Napisano 23 Grudnia 2007 Napisano 23 Grudnia 2007 Nie mam ciuchów rowerowych na zimę i dlatego mówię, że za zimno, a w cywilnych ciuchach to okropnie się jeździ...
szaqman Napisano 23 Grudnia 2007 Napisano 23 Grudnia 2007 marudzisz jak 'stara baba' jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma...
kopaczus Napisano 23 Grudnia 2007 Autor Napisano 23 Grudnia 2007 Tak się hartuje stal, moi drodzy To jak, w święta ktoś śmiga? Jakaś mała przejażdżka żeby się przypadkiem nie zmęczyć?
kopaczus Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Napisano 26 Grudnia 2007 Mmmmm ale sobie dziś zrobiłem słodką rundkę wokół Paprocan Niska temperatura, pozamarzane kałuże, sama radość
szaqman Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 fajny rowerek! tak z ciekawości cóż to Waść za korbencję masz? ciekawy blat... szaman P.S. Jeżdżący zimą wszystkich krajów - łączcie się
kopaczus Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Napisano 29 Grudnia 2007 Dzięki szaqman! Korba to zwykłe plebejskie XT, a blaty, tzn 44t jest z FSA Afterburner, reszta nie pamiętam, chyba LX i XT... ja tu jeżdżę zimą codziennie teraz, rundka dookoła jeziora i po jeziorze przed śniadaniem cudownie wpływa na apetyt Ktoś się chce dołączyć?
ejpok Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 mi tez sie podoba Twój bajk- masz tam jakąś fajna traske tak w okolicach 30-40 km ? to wpadniemy do Tychów posmigać
kopaczus Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Napisano 29 Grudnia 2007 Dzięki ejpok, też masz śliczne maleństwa Traska, jasne - do Pszczyny przez Kobiór i Piasek, bardzo przyjemna traska po lesie, na miejscu grzaniec a w drodze powrotnej rundka wokół jeziora paprocańskiego i krosem po lodzie przez samo jezioro - cudowna sprawa ^^ Zapraszam!
ejpok Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 aaa pamietam ta traske jechalem latem zdaje sie że to jakiś szlak, po nowym roku ustawimy sie w wekend i smigniemy
kopaczus Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Napisano 29 Grudnia 2007 Szlak książęcy czy coś w ten deseń, to ma zdaje się coś wspólnego z historią lokalnego browarnictwa -- w każdym razie jedzie się świetnie, bardzo relaksacyjna traska. W samej Pszczynie jest ładny park przy ichnim pałacu, tam też jest trochę zwiedzania. Jak będziesz mieć czas i chęci, daj znać! Pozdro!
szaqman Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 Ja z katowickiego Giszowca - do Paprocan jakieś 30km - jakbyście na północ nieco bardziej to bardzo chętnie bym dołączył. To oczywiście chodzi o okres zimowy - bo w cieplejszych czasach te 30 km na start można sobie podjechać. http://rowerszamana.prv.pl/Zima2007partI/z...iesihamowao.jpg
srebrny ford Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Witam Tyskich Rowerzystów. Mam jedno pytanie . Jak dostać się z Tychów do Kobióra nie wyjeżdzając poza leśne drogi?? Jadąc z Katowic drogę Mikołów Tychy przecinam w Wilkowyjach i dalej ładnych kilka kilometrów przez las. Problem pojawia się już niedaleko Kobióra gdzie trzeba szukać przeprawy przez jakiś dziwny ni to strumień ni kanał. Raz szukając przeprawy na lewo dotarłem przez tory do drogi Żwaków Kobiór, innym razem jadąc w prawo wylądowałem w Gostyniu. Czy jest jakieś miejsce gdzie można pokonać tą przeszkodę jadąc po prawej stronie torów w stronę Kobióra??
szaqman Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Najlepiej jechać koło Paprocan bodajże czerwonym 'znakowanym' szlakiem rowerowym - popularną jedynką. Wyjedziesz w samym Kobiórze raz jeno przecinając dwupasmówkę
srebrny ford Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Ok Trase znam tylko pytam o coś na prawo od torów jadąc w kierunku Kobióra.
szaqman Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 jeśli dobrze kojarzę, chyba chodzi Ci o rzeczkę Gostynkę czy Gostyniankę, niestety nie pamiętam dokładnie... przez nią jest przejazd chyba tylko w 3 miejscach. Od Paprocan patrząc - pierwszy na rowerowej 'jedynce', drugi na szosie z centrum Tych(ów?) do Kobióra, no i trzeci kawałek na zachód zgodnie z torami kolejowymi.
kopaczus Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Napisano 6 Stycznia 2008 Ahoj! W Niedzielny poranek razem z forumowiczami ejpokiem i lukashs-em śmigamy w trasę do Pszczyny, wszystkich zainteresowanych zapraszam do dołączenia się Pozdrower!
kopaczus Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Napisano 13 Stycznia 2008 No i już po trasie, było całkiem przyjemnie! Śmignęliśmy circa 50km z Tychów przez Paprocany, Kobiór i Piasek do Pszczyny, w większości przez las, a co za tym idzie - błoto, nie do końca jeszcze roztopiony lód, głębokie kałuże; słowem - to co każdy rajder lubi najbardziej. Po powrocie nie widać nas było spod ciemnobrunatnej mazi, jak widać na zamieszczonej poniżej wstrząsającej fotografii: Potwór bagienny! No to do następnego razu, może się uda w większym gronie
lukashs Napisano 13 Stycznia 2008 Napisano 13 Stycznia 2008 potwierdzam, było całkiem przyjemnie ! błocko !! ;D
killo Napisano 16 Stycznia 2008 Napisano 16 Stycznia 2008 Witam po dluzszej nieobecnisci i braku czasu na bika wrócilem dzisiaj troszke pokrecilem po paprach jechało sie calkiem sympatycznie troszke asfaltu troche błota ale bylo ok . Jak w niedziele ktos planuje posmigac to chetnie sie pisze . Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.