Deith Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Widzi mi sie kupno framsetu fulla cube'a, jedno to ze nie sa tanie, dwa trudno dostepne. Za to w moim miescie dziala centrum rowerowe z radonami. Mam pytanie czy to prawda ze Radon i cube sa spawane przez ta same fabryke i ramy sa identyczne? Bo ostatecznie moglbym poswiecic wyglad ramy oszczedzajac te kilka baniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 hehe zamowilem dwa tygodnie temu frameset CUBE AMS 125 piekna czarna mambe zamowiony w Dreznie, niestety do odbioru ok marca 2008... co do spawania ram, to i tak wszystkie sa spawane na tajwanie w jednej fabryce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 A takie pytania. Model na rok 2008? I ile taka przyjemnosc? Mnie i tak interesowaloby cos z mniejszym skokiem, bo kupuje r7 80 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 o ile sie orientuje, najwieksza roznica jest malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 30 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 model na 2008 cena zestawu: rama, damper, stery, sztyca to 900eur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 co do ram , to przedewszystkim Cube ma zdecydowanie większą oferte model ram i rowerów , i teraz jeżeli chcemy porównać , to trzeba zastanowić się nad konkretnym modelem ramy , czy roweru . który model ramy cube , jest identyczny z modelem ramy radon ? ponijamy malowanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yah0o_121 Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Ja wiem tyle - rama Radon Team Only, którą posiadałem wcale nie jest równa Cube'owi LTD, jakby się mogło wydawać... Jest to odpowiednik Cube'a Aim - waga jedyne 1960 gram w 18". Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Rama Cube AMS FR 130 mm. http://www.allegro.pl/item277955181_cube_a..._nowa_rama.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 no właśnie myśle nad tym Cube, ramka wydaje sie być porządnie wykonana i w XC spisała by sie bardzo dobrze do mojej wagi ~84kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 waze 90kg, jezdze na ramie cube ktd pro i nie mam zastrzerzen. ramka budzi zaufanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 no ale to jest sztywniak, a ja myśle nad full Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 załóżmy że chciałbym sobie kupić cube'a No i czy lepiej tego za 470zł acida, czy ltd race za 700zł Warto tyle przepłacać dla 50 gram różnicy? http://www.allegro.pl/item278082566_nowa_r...umrowerowe.html http://www.allegro.pl/item277945180_cube_a...a_18_cali_.html Szczerze wolałbym acida i za resztę kupić sobie ten nowy zestaw race face + oponki jakieś fajne ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg_PL Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ciężka ta rama mój kross A4 waży około 1750g Ale cube ma lepszy desing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 załóżmy że chciałbym sobie kupić cube'a No i czy lepiej tego za 470zł acida, czy ltd race za 700zł Warto tyle przepłacać dla 50 gram różnicy? Oczywiscie że warto wziąć LTD. Sam mam Aima, czyli identyko co Acid i ma 3 wady. Jedną z nich jest waga {ltd lżejszy}, drugą to geometria {jest bardzo dobra, ale LTD ma lepszą - dłuższą górną rurę} i wada nr.3 to to, że rama jest piękna a mi głupie rogi Wcs pozdzierały piękny lakier w jednym miejscu z niej. Spodziewałem się, że nie będzieaż tak wrażliwa na odpryski {wczesniej jezdziłem na stalowej}. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 No dzięki. Chyba kupię Cube limited Pro, tą zielono-białą. Śliczna jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.