Xanagaz Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Jaki łańcuch widnieje na zdjęciu (na ogniwach jest napis 5C) i jakim można go zamienić? Mam korbę Alivio i jakąś kasetę no-name 7biegową. Cena nowego łańcucha ma być adekwatna do posiadanej korby i kasety Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 To jest prawdopodobnie IG50. A jak chcesz kupić coś nowego to najlepiej wziąć Shimano IG50 lub HG50 lub KMC Z-82 (oczywiście o ile nie masz zajechanej kasety) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Tak może przy okazji, na kasetę siódemkę 108 ogniw jest OK? Kaseta jeszcze się trzyma, więc zaryzykuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Ile ogniw potrzebujesz to musisz sam sobie zmierzyć gdyż na to wpływ ma wiele czynników. A co do kasety to coś czuję że nowy łańcuch u Ciebie będzie miał duży problem aby się przyjąć. A tak w ogóle to dlaczego chcesz wymienić łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Bo się zerwał, oto zdjęcia kasety: http://img181.imagevenue.com/img.php?image...4_122_220lo.JPG http://img106.imagevenue.com/img.php?image...5_122_817lo.JPG http://img162.imagevenue.com/img.php?image...122_1112lo.JPGG] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 To nic nie szkodzi jak się zerwał. Wystarczy spiąć i można jeździć na nim dalej. U mnie IG50 też się zerwał po około 1000 km, spiąłem go i teraz ma już 7000 km przebiegu i żadnych problemów nie stwarza. No a kaseta aż tak źle to na szczęście u Ciebie nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 hehe, jak dla mnie ta kaseta wyglada jak nowka nie smigana, moje kasety gorzej po miesiacu wygladaja . A lancuch faktycznie wystarczy spiac. Swoja droga ciekawe - w zyciu nie zerwalem lancucha, a widzialem co najmniej kilka takich przypadkow, no i slyszy sie wiele. Dlaczego sie lancuchy zrywaja? Zla technika zmiany biegow? Czy cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Jeden łańcuch mi poszedł (w innym rowerze) jak podjeżdżałem pod górkę, ten z tego tematu poszedł jak jechałem po płaskim, więc chyba nie ma reguły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dlaczego sie lancuchy zrywaja? Zla technika zmiany biegow? Czy cos innego? Mi raz się zerwał jak zmienilem bieg w sposób bardzo nie odpowiedni. Ogniwo najprawdopodobniej się wygięło i lekko "poszarpało" a chwilę później łańcuch się rozczłonkował. Myślę że przy prawidłowej eksploatacji nie ma szans żeby sam z siebie się zerwał... Opss, nie zauważyłem że taki stery temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.