snuffi Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam Przerzutka ta posiada: -max. pojemność: 22T -min. pojemność: 12T wiec teoretycznie obsługuje do 42T, a czy uda się w praktyce wrzucić nią na 44T? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Mój Rycerz używał Alivio '98 o podobnej pojemności - wszystko działało, jak trzeba przy korbie 24-34-42. Po zmianie na współczesnego LXa 22-32-44 okazało się, że przerzutki nie można wyregulować tak, aby płynnie obsługiwała wszystkie blaty - albo nie chciała zrzucać na najmniejszy, albo wrzucać na duży. Trzeba było zainstalować LXa. Obawiam się, że z STXem może być podobnie... choć nie wyrokuję, bo nie próbowałam. Pozdrówko sceptyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dziekuje Eciu za odp, przeprowadzone dzis testy na starym stxsie kumpla dowodza ze NIE wejdzie niestyety na 44T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Nie wiem, czy autor jeszcze jest zainteresowany odpowiedzią, ale mnie się udało tak ustawić STX'a rocznik chyba '99 , żeby obsługiwał 44T przy tylnej, największej koronce 32T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.