Skocz do zawartości

[zestawik]kiera+mostek+sztyca do xc

Kubolt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W ramach akcji modernizujemy rowery ;) szukam :

- porzadnej kiery

- mostka (najlepiej 100 mm)

- sztycy

Na całośc mam max. 200 zł, nie jestem maniakiem lekkosci wiec nie chce dopłacac kosmicznych pieniedzy dla 50g ,za to chce zeby czesci były wytrzymałe i nie rozleciały sie po 1 sezonie.

Co byscie polecili ?

Napisano

hmm. rozumiem, że ma być do xc?

ze sztycą to rób jak uważasz, bo mnie np. ostro denerwują sztyce z jedną śrubą, dlatego mam dwie, niestety kosztem masy, ale też zyskiem większej wytrzymałości. wybierz sobie cokolwiek Ci się podoba tak naprawdę, bo sztyca i tak Ci się nie rozwali, więc wybierz sobie z Allegro jakąś okazję stosunku cena/masa.

a kiera i mostek? stary bierz to http://www.allegro.pl/item275547733__moste..._rozbiorka.html moim zdaniem niczego lepszego za tą kasę nie znajdziesz. poradziłem to kumplowi i jest mocno zadowolony.

Napisano

Ja przepraszam bardzoo za reklamę ale mam na sprzedaż jakby co kierownicę giętą 31.8 rockrider [marka decathlonu] 640 mm szerokości, lekkie gięcie - ala wcs. 260 gram ważone. Stan db+, bo troszkę od zakładania manetek i klamek przytarta więc nie napisze igła.

A jak nie chcesz, albo wolisz 25.4 i prostą to komplet kbixa i sztyca accenta np. bedzie ok.

Napisano
Ja przepraszam bardzoo za reklamę ale mam na sprzedaż jakby co kierownicę giętą 31.8 rockrider [marka decathlonu] 640 mm szerokości, lekkie gięcie - ala wcs. 260 gram ważone. Stan db+, bo troszkę od zakładania manetek i klamek przytarta więc nie napisze igła.

A jak nie chcesz, albo wolisz 25.4 i prostą to komplet kbixa i sztyca accenta np. bedzie ok.

640 mm to dla mnie zdecydowanie za duzo, poza tym wole raczej prostą,

a co powiecie mi o produktach fsa ?

Napisano

ja mam komplet fsa: bardzo solidne, ale przyciezkawe (tak na oko +10% w porownaniu z analogicznymi produktami innych firm). Pozatym tego raczej nie zamkniesz w 200pln.

Napisano

zdecyduje sie chyba na mostek+kiera boplighta, lekkie ładne i cena ciekawa.

a sztyce kupie razem z nowym siodłem, to musi jeszcze troche posłuzyc

• 2 tygodnie później...
Napisano

jak kupisz wyzej wymieniony set truvativ team z rozbiorki krossa to bedzie to twoj zakup zycia, jezeli uwazasz ze jest duza roznica miedzy 100 a 120zl to zauwaz ze tam masz rogi, ktore kosztuja normalnie ok 50zl, wiec mysle ze znajdzie sie kupiec za 20zl ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...