Bizon Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Mam pytanie czy ma ktoś może jakieś fotki gdzie koło jest zaplecione dwom kolorami szprych ? np z jednej strony czarne z drugiej srebrne albo co druga czarna szprycha .Jak to wygląda .Nie mogę sobie tego wyobrazić a jestem ciekaw
Misiek^^ Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/27319.../niezalogowany/
bartekgib Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Powiem szczerze, że takiego czegoś nawet nie widziałem Całkiem możliwe, że postaram się zrobić coś takiego w moich nowych kołach. Pozdrawiam !
Misiek^^ Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Ja chce w nowych kołach pomalować 2 szprychy na złoto. Kiedyś widziałem Storcka z niebieskimi piastami Chris King i 2 szprychy w każdym kole również były pomalowane na niebiesko. Wyglądało to świetnie
Loko Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Ten specialized to wygląda świetnie, teraz tylko niech ktoś poda szprychy, które można dostać w szerokiej gamie kolorystycznej. Może ktoś ma zdjęcie jak wygląda jakaś przeplatanka czarne-srebrne, albo inne popularne do dostania kolory.
bartekgib Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Misiek - czym i jak masz zamiar to zrobić ? Bo sam się zastanawiam nad malowaniem nypli ( nie chcę aż tyle płacić : http://www.allegro.pl/item272128751_super_...kpl_64szt_.html ). Tylko z nyplami gorsza sprawa - nyple się reguluje Pozdrawiam !
Misiek^^ Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Jak sie wie gdzie to 80 takich nypli można mieć za mniej niż pół ceny Malowanie nypli to zły pomysł. Lepiej upić zwykłe alu i dać jakąś ładną, kolorową anodę
bartekgib Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 To może Misiek zdradzisz mi tą tajemnicę wszechczasów ? ? ? Bo baaaardzo poszukuje wyższych kolorowych nypli, ale po taniości ( dziękuje za 70 zł ). Pozdrawiam !
Martinuz Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 To po jaką cholerę wypowiadasz się na forum w tym temacie? Najpierw piszesz ze masz dojscia do nypli, robisz nadzieję koledze bartkowi, a potem odwalasz cos takiego. Jak się nie mówi to nie mów!
Raptor Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Jak sie wie gdzie to 80 takich nypli można mieć za mniej niż pół ceny Malowanie nypli to zły pomysł. Lepiej upić zwykłe alu i dać jakąś ładną, kolorową anodę Jeśli mówisz o anodowaniu nypli to z góry zakładam, że masz własną aparaturę do tego. Żaden zakład nie będzie ci anodował nypli, a jeśli już to cena takiej operacji będzie astronomiczna przy kupowaniu tych pomalowanych, cena jednego wyniesie 1,09zł czyli troszkę więcej niż za nyple dt(1zł)
Misiek^^ Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 No wiadomo, że anodowanie nypli przez zakład przekroczy wielokrotnie cenę pillarów. Aparatury nie wiadomo jakiej nie trzeba ale robota będzie bardzo żmudna. Przed anodowaniem warto sprawdzić czy nyple pomimo srebrnego koloru nie były wcześniej anodowane bez barwienia. Swoją drogą Pillary są lepsze od DT. DT udawało się ukręcić a Pillary wytrzymywały to bez problemu No i one nie są malowane PS to nie temat o nyplach
bartekgib Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Dobrze. Przerpaszam. Troszkę bitwy było tutaj o moją wspominkę o nyplach. Już wiem, że da się albo je kupić, albo samemu nalożyć anodę. Ale za 70 zł wolę mieć piastę tylną. Pozdrawiam !
Bizon Napisano 26 Listopada 2007 Autor Napisano 26 Listopada 2007 No tak ale nigdzie nie widać czarno srebrnych kół .Będę zaplatał koło na tył i myślałem czy by sobie tak nie walnąć czegoś takiego.No ale nie wiem jak się to będzie prezentowało.A co do nypli to sobie kupiłem czerwone ale bardzo drogie jak na nyple bo aż 1,20
snuffi Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Bizon, jak poczekasz do weekendu (powrót mój z Poznania do Bydgoszczy) to mogę (jak mi się uda ich spotkać) zrobić zdjęcia kół moich dwóch kumpli. Jeden ma tak w zimówce a drugi w trialówce. Całkiem fajnie to wygląda szczególnie przy zaplocie na słoneczko. Może ja też tak będę miał w kółku na przód (2krzyże) do zimówki P.S Kumpel w trialu ma jedną szprychę czerwoną na dodatek
andrej Napisano 27 Listopada 2007 Napisano 27 Listopada 2007 co do nypli to z kolorem nie ma problemu. Na bikestacja.pl sa DT za 1 PLN sztuka http://www.sklep.bikestacja.pl/index.php?cPath=50_51 voila
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.