Gość Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Jeszcze albo az 10-12 lat temu mozna bylo jezdzic na wyciagi narciarskie na Przylekow k/ Zywca czy Skrzyczne,potem zaczely sie problemy z narciazami,GOPRowcami czy Policja.Teraz to leje mam za domem wysokie gory wiec mozna jechac.A opony...wlasnie pomimo mojej katastrofalnej wagi wole jednal wezsze bo zdecydowanie lepiej trzymaja,a jesli nie mam mrozu i sie zapadam to i 3.0 nie pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 To w Przelekowie wciagales sie orczykami z rowerem? Bylem tam w lecie, calkiem sympatyczne gorki,tylko troche za malo kamieniste Ze swinnej jechalem do gory zoltym i w dol niebieskim. A na Skrzycznym systematycznie w zimie widze gosci na rowerach, ale to pewnie nielegale, choc z grugiej strony kolejka ich ktos wciaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 W Przylekowie ,gdzie bylismy swego czasu ustawicznie, to wtedy orczyk tak chodzil,ze wywracalbys sie non stop-zbyt wolno.Trzeba by miec pancerna d..e,zeby wytrzymac na rowerze na koncowej sciance...A powaznie..Za kazdym razem pieszo i z boku.Za kazdym razem byly pyskowki,a raz doszlo do drobnych rekoczynow,wlasnie pan z orczyka przegial pale ze slownictwem..A na dol..,coz kto zatrzyma? Fakt-gleba,czesto i bolesnie...Skrzyczne to bylo kilka epizodow,bodajze 3 i GOPRowcy na skuterach badz nartach bardzo szybko wybijali z glowy straszac ,ze zanim zjedziemy to bedzie na dole czekac policja...Co ciekawe.Najbardziej "plujacy sie" narciaze to glownie "slask" i "warszawka" /przy calym szacunku dla forumowiczow..../,moze wydawalo im sie ,ze skoro przejechali kawal drogi to ma byc idealnie..Co do trasy letniej.Hmm,krotka ,mila i bardzo szybka...To jak mieszkalem jeszcze w Zywcu.A kamienista? Moze polecisz na priv bo nie ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Rzeczywiscie, robimy male ot... moze admini wybacza Jak nadejdzie nowy sezon, to moze uda sie gdzis razem spiknac. W b. zywiecki, czasami jedziemy ale to troszke daleko, moze wpadniesz na jakis nasze zawody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 No i zimówka poszła się @@@@@ Jak już skompletowałem wszystkie części i doszło do składania, okazało się, że mój Unibike ma rozstaw tylnych widełek nie 135mm tylko 151mm (z nieznanych przyczyn :/). Będzie próba nagięcia do stanu pierwotnego ale jak się nie uda to muszę szukać ramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 a moja zimówka dostała przedni błotnik jeszcze tylko jej lampki jakieś skombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Dzisiaj mnie natchnęło by na zimę do poszalenia zrobić sobie rower na ostrym kole. Mam starą Korbę zamontowałem na niej tylko blat 44T z tyłu dm koronkę 18T. Tylko pytanie czy dać na łańcuch napinacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 A jakie masz haki w rami? Jak ustawisz linie łańcucha? Poczytaj trochę na forum o ostrym bo budowa go wcale nie jest taka łatwa jak by się wydawało. P.S. Niektórzy mylą też singlespeeda z ostrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Rama to mój kross morph(i ta rama już tak zostanie jako zimówka bo będę mieć nową). Przeczytałem troche o ostrym i stwierdziłem iż na tej ramie on nie może być zastosowany. Dlatego dam singlespeeda. A do tego napinacz potrzebny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommyride Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Moja zimówka już prawie gotowa. Stoi już na kołach i na bank będzie gotowa do końca tygodnia i wtedy wrzucę fotę Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 generalnie hmmm zimowki zimowkami ale zimy nie widac pogoda jak we wrzesniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Ja jednak nie zrobię ostrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Moja zimóka: http://img442.imageshack.us/my.php?image=dscf5466uh2.jpg http://img253.imageshack.us/my.php?image=dscf5469ov1.jpg http://img337.imageshack.us/my.php?image=dscf5470vg1.jpg http://img120.imageshack.us/my.php?image=dscf5474ek9.jpg http://img444.imageshack.us/my.php?image=dscf5476ng2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Moja zimówką jest rowe etni z przed roku... poskładałem sobie nowy, Nerida Matts Sport 300 była juz w słabym stanie i doskonale pełni role zimówki, sprzedałem tylko amor (Axel elite) i wsadziłem fabrycznego Top Gun ( o zgrozo) ale i tak zimówka na Alivio jest w 100% satysfakcjonująca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik92 Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 ja za zimówkę używam stary rowerek ciężka stalowa rama amortyzowana ok 40mm, amor który jest taki twardy że nie działa napęd acera i c050, manetki xstar a reszta to osprzęt z najniższej półki ważne że jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja nie mam czegoś takiego jak zimówka. Poprostu mam 2 rowery. Pierwszy - wyrąbany na maratony, wypady w góry czy na jurę ale generalne mały przebieg. Drugi to treningówko-zimówko-trenażerówka czyli rower na codzień zwany "złomkiem". Oto fota http://img116.imageshack.us/my.php?image=treningowkaun9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.