Skocz do zawartości

[rowery]zimówki

snuffi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam w zimówce popularne manetki 3.0 zwane "zabawkami", do tego oczywiscie przerzutkę Srama... Co do mrx to w zimówccę gripy srama bardzo dobrze się sprawdzają, też miałem kiedyś problem zimą z rapid fire shimano, ale to była ta najniższa klasa {st-ef}. Takze Mrx możesz smiało brac, lekkie i tanie to a przy tym jeśli działa podobnie dobrze jak manetki 1:1 Srama to nie powinno być żadnych powodów do narzekania. ;)

Dzięki. Nieoczekiwanie pojawiła się jeszcze inna opcja - mogę zabrać dziewczynie sram centra bo ona chce zmienić na coś lepszego. Jeśli się nie rozmyśli to tak będzie a jak nie to kupię mrx-y.

Pozdro!

PS> przed chwilką znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/item273976960_sram_cente...0_g_tanio_.html

to chyba lepsza opcja jak mrx i data produkcji też wydaje sie być zaletą!

Ja mam zimówkę pierwszy rok.W tym roku kupiłem sobie nową ramę i z tej nadwyżki ram postanowiłem sobie złożyć coś na zimę.Rama to trek 4400 .Koła oryginalne jakie tu były.Kierownica mostek miałem jakieś stare .Sztyca siodełko oryginalne z treka .Hamulce klamki lx tez miałem .Kaseta i stary łańcuch - miałem.Amora oryginalny jaki był przy rowerze .Co prawda już nie działa także to raczej sztywniak.Miałem prawie wszystko, gdyż jeśli coś kupowałem to starych części nie sprzedawałem bo dostałbym brosze za to ,a być może kiedyś się przydadzą-tak wtedy myślałem.I nie myliłem się .Jedyne co kupiłem to korbę jakaś za 35 zł i błotniki .I tym tanie kosztem dorobiłem się zimówki ;)

na razie z powodu chęci wydania pieniędzy na obecnego Kross'a a nie na budowanie zimówki jako rower zimowy chyba będzie mi służył Level A4. Trzeba dbać o niego, itd. A jak np. XCR tego nie wytrzyma - to trzeba będzie w coś nowego zainwestować. Pozatym to będe się starał, żeby sprzęt przeżył ten okres bez skaz. Pozdrawiam !

Ja też robię oponkę z kolcami ze starej Kenda Kinetics. Wkręty okazały się niestety za długie i teraz mam problem z ich skróceniem a dokładniej - nie wiem czym mam je skrócić. Chciałbym, żeby wystawały z opony na 1 mm. No i muszę od wewnątrz zabezpieczyć silikonem i starą dętką. Widziałem niektóre samoróbki, które ludzie sprzedawali na allegro - naszpikowane kolcami wystającymi na ponad 4/5 mm!! Jeden wjazd na asfalt i nic z nich zapewne nie zostanie.

Jeżeli uda mi się dokończyć moją oponkę to założę na przód i zobaczymy. Ale szczerze mówiąc po cichu liczę na to, że Mikołaj podrzuci mi Schwalbe Snow Stud:) Wydaje mi się, że są one najbardziej uniwersalne ze wszystkich zimówek.

Pozdro!

Ja mam prosty patent.

Ponieważ uzbierało mi się już trochę części rowerowych to zdejmuję to co w miarę nowe i co się da wymienić na starsze - głównie zębatki, łańcuch, koła a rama pozostaje ta sama

Opon kolcowych jeszcze nie stosowałem ale mam jakieś bezrodzajowe kendy z bardzo agresywnym bieżnikiem, które powinny dać radę.

Harry, a ładnie to tak bez kasku? ;) Myślałem czy by Continentali survival nie przerobić na opony z kolcami, ale zastanawiam się czy bieżnik nie jest zbyt rzadki. Zresztą te opony same w sobie są niezłe na śniegu ;) jedynie na lodzie wymiękają.

Te oponki to kupilem mozliwie budzetowe, cos ok 20pln za sztuke, szukalem czegos z wmiare wysokim i niezbyt gestym bieznikiem. Szerokosc jakies 1.9-2.0

Ale tak jak mowi Uchmanek, szersza moze wiecej ;) wytwarza sie wieksza powierzchnia nosna. Jak warunki pozwalaj i jade na moich fat albertach 2.35, kumplowie na wezszych wymiekaja.

Robert, spoko, kask zawsze jest :blink: to bylo na podjezdzie, a zreszta to stare czasy, jekyll jeszcze nietkniety ;) ( zreszta, nie wiem czy slyszales ale bede dodawal mu jeszcze troszeczke skoku, i bedzie dwojka z przodu :blink: )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...