Gość Napisano 20 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 prosze was o opinie i faktyczne różnice w działaniu o ile sa pomiędzy triggerami x7 i x9. prosze o opinie ludzi którzy mieli jedne i drugie i czy działaja lepiej x9. X9 jest lepiej wykonana i inne materiały ale czy działanie nie wiem. są takie że trochę inna konstrukcja i brak wyświetlacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 25112007 odebrałem triggery x9. są nieporównywalnie lepiej wykonane niź triggery x7. dźwignia do wrzucania jest metalowa, a do zrzucania krótsza. nie mają ekranu pokazującego który bieg (to wada), ale działają lepiej, szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 27 Listopada 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 W aktualnym modelu X-7 dźwigienka też jest aluminiowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 W aktualnym modelu X-7 dźwigienka też jest aluminiowa chyba tak nie zorientowałem sie mimo że jej uzywałem, jednak x-9 lepsza, inna, zupełnie inna i lepiej zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 w sumie to chyba bez różnicy czy dzwignia jest z aluminium czy plastiku, moim zdaniem X7 a X9 różnią się kosmetycznymi detalami, posiadam X9 z telewizorkiem ale nie widzial bym problem aby przesiąść się na X7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Miałem w ręku x-7 ale używam x-9 i te manetki właśnie wolę. Wizjer do zmiany biegów potrzebny mi nie jest, lepiej się bez tego zmienia linkę w manetce albo dokonuje czynności konserwujących. No i można ją zintegrować z hamulcami Avida i Formuli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasha Napisano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 w sumie to chyba bez różnicy czy dzwignia jest z aluminium czy plastiku Różnicę się odczuwa jeśli w środku gór aluminiową dźwignię się tylko wygina, a plastikową... w sumie nie wiem, całe szczęście miałem X-9 z aluminiową A byłem tak zadowolony, że przy zmianie na Shimano założyłem triggera Rocketa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ja posiadam manetki X-7, brat posiada manetki Rocket(czyli X-9 z ciągiem 1:2 SHIMANO) rocznik 2007, czyli z telewizorami. Różnica w wykonaniu(X-7 wyglądają nieco pl;astikowo, jednak dźwignia dolna jest dość sztywna) i w precyzji zmiany przełożeń jest znaczna. Mimo, że wyglądają tak samo, warto dołożyć parę zł i zainwestować w X-9. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Mam x-7 w zimówce a x-9 nie w zimówce i wole obie. W porównaniu do szimano zawsze będzie lepiej. Porównując jedne do drugich, to x-9 ładniejsze a działanie w obydwu idealne. Nie mam problemów z plastikową dźwignią w x-7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.