Skocz do zawartości

[manetka] x9 i x7

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

prosze was o opinie i faktyczne różnice w działaniu o ile sa pomiędzy triggerami x7 i x9. prosze o opinie ludzi którzy mieli jedne i drugie i czy działaja lepiej x9. X9 jest lepiej wykonana i inne materiały ale czy działanie nie wiem.

są takie że trochę inna konstrukcja i brak wyświetlacza.

25112007

odebrałem triggery x9. są nieporównywalnie lepiej wykonane niź triggery x7. dźwignia do wrzucania jest metalowa, a do zrzucania krótsza. nie mają ekranu pokazującego który bieg (to wada), ale działają lepiej, szybciej.

w sumie to chyba bez różnicy czy dzwignia jest z aluminium czy plastiku

Różnicę się odczuwa jeśli w środku gór aluminiową dźwignię się tylko wygina, a plastikową... w sumie nie wiem, całe szczęście miałem X-9 z aluminiową :)

A byłem tak zadowolony, że przy zmianie na Shimano założyłem triggera Rocketa :)

Ja posiadam manetki X-7, brat posiada manetki Rocket(czyli X-9 z ciągiem 1:2 SHIMANO) rocznik 2007, czyli z telewizorami. Różnica w wykonaniu(X-7 wyglądają nieco pl;astikowo, jednak dźwignia dolna jest dość sztywna) i w precyzji zmiany przełożeń jest znaczna. Mimo, że wyglądają tak samo, warto dołożyć parę zł i zainwestować w X-9. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...