heavy_puchatek Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Krótka piłka - jak tą tanią pompką z decathlona napompować zawór presta? Pamiętam, że na opakowaniu coś było ale wywaliłem je od razu, a teraz nie mogę na to wpaść. Bawię się tą końcóweczką, przekładam, przymierzam ale nic nie wskórałem jeszcze, a jeżdżę z nią już 2 tygodnie i póki co cieszę się brakiem kapcia
pawel-xc Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Heh, mam ten sam problem, przyłączam się do pytania. Cena była zabójcza - 8,99zl;)
MarcinKowalczyk Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 A przełożyłeć taki plastik? Odwracamy gumkę, plastik, zakręcamy, zakładamy, zaciskamy i pompujemy:) A może trzeba odkręcić wentyl? Ja ją miałem, ale zostawiłem w Przesiece:/ na trasie
heavy_puchatek Napisano 18 Listopada 2007 Autor Napisano 18 Listopada 2007 Faktycznie, nie dojrzałem że ta gumeczka jest demontowalna Po zdemontowaniu wszystko stało się jasne, thx
MarcinKowalczyk Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 To już 1 ząbek w kółeczku za 1 dobry uczynek nadrobiony;) A jak to robiłeś?
heavy_puchatek Napisano 18 Listopada 2007 Autor Napisano 18 Listopada 2007 Bawiłem się dość bezmyślnie tą plastikową nakrętką i nie bardzo wiedziałem co z tym zrobić, jakoś przeoczyłem fakt że po pociągnięciu tej rączki z tyłu wychodzi kawałek gumczki, którą można wyjąć A po wyciągnięciu gumeczki wypadł kawałek plastiku, który należało obrócić i wsadzić gumeczkę odwrotną stroną, czyli tak jak napisałeś
Shogun Napisano 5 Grudnia 2007 Napisano 5 Grudnia 2007 Ja stosuję metalową przejściówkę presta>samochodowy nakręcaną na wentyl. Przydaje się, gdy trzeba napompować prestę zwykłą pompką samochodową, albo kompresorem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.