Albert16 Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Napisano 27 Grudnia 2007 A za ile kupiłes te hamulce i jak z wygladem bo słyszałem opinie ze dosc tandetnie wyglądają...?
Martinuz Napisano 27 Grudnia 2007 Napisano 27 Grudnia 2007 Hmmm jak dla mnie wygląd jest genialny Większosc czesci alu wyglada naprawdę solidnie. Kupiłem je: http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=28&l=pl Tylko ze wtedy kosztowały 400pln :/ :/ :/ Za 300pln chyba lepszych nie znajdziesz ;] Jesli chcesz zebym ci je przetestował pod okreslonym kątem to pisz bo zaraz jade na rower!
Albert16 Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Napisano 27 Grudnia 2007 Najbardziej to mnie ta siła i modulacja interesuje ja waze 68kg:] wiec powinny dawac rade...A jeszcze jedna sprawa MIAŁBYM NA SPRZEDAZ KOMPLET HAMULCÓW SHIMANO M475 Z KLOCKAMI 80% W ŚWIETNYM STANIE TECHNICZNYM I WIZUALNYM 2 SZTUKI P+T Z KLAMKOMAMNETKAMI 3x8 CENA DO USTALENIA!POZDRAWIAM!
proxx Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 TO ZAłóż TEMAT W DZIALE SPRZEDAM, PRAWDOPODOBNIE PRZYNIESIE TO DUżO LEPSZY REZULTAT!POZDRAWIAM! a wracając do tematu m485, to miałem dzisiaj okazję je 'dotknąć'. było to w sklepie, więc nie jeździłem, ale mogę dorzucić drobną opinię jako osoba, która parę hamulców już widziała. strasznie długie zbiorniczki przy klamkach. może to nieco utrudniać aranżację kokpitu i nieszczególnie wygląda. oprócz tego same cięgła wyglądają trochę... plastikowo i mało przekonująco. tu w zasadzie pierwszorzutooczne wady się kończą. klamka zachowuje się przyzwoicie, śmiem twierdzić, że lepiej niż w juicy3. wyraźny punkt docisku. klamka nie wpada w kierę. zakręcone szybko koło zatrzymuje się prawidłowo (kretyńsko brzmi ale wbrew pozorom zły hamulec nawet tego nie potrafi zrobić dobrze). mój wniosek: powinny dać radę, ale za wiele gleb raczej nie przyjmą. solidniejsze walnięcie w klamkę i może być po zawodach. ale za tą cenę to chyba nic lepszego zrobić nie można. a i proszę nie traktować tego jako recenzję, tylko bardziej jako ocenę po pierwszym kontakcie - wskazówkę dla osób, które się wahają przed zakupem. moim zdaniem to zastosowań turystyczno-xc jak najbardziej będą pasowały.
topol Napisano 3 Kwietnia 2008 Napisano 3 Kwietnia 2008 Zakupiłem ! zamontowane! Wizualnie jak to tarcze! klamki maja dość wielki zbiorniczek,dziwnie to wygląda lecz być on musi i szybko o nim zapomniałem. Więcej powiem jak troche pobrykam.Waże 88kg Wraz z tarczami xt 2x160mm na 6 sr. wyniosło mnie 390zł. Idąc za ideą pytaj a nie grzeb sam - pytam!! małe imbusiki w klamkach do czego służą????
Miecho87 Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 Do regulacji odległości klamki od kierownicy.
MrJ Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Najkrócej moje wymagania można określić jako: - hydrauliczne tarczówki, - tarcze 2x180mm, - tarcze prawdopodobnie CL (choć w zasadzie tarcze to nie problem - mogę spokojnie kupić od razu 6 śrub do Shimano i CL do jakichkolwiek innych hamulców), - olej mineralny czy DOT - dla mnie to w tej chwili jedna chwała na jaki system się zdecyduję, z tym że mineralka nie jest tak agresywna dla innych elementow roweru (no i rąk). Choć wszelkie duperele i tak będzie mi robił znajomy w serwisie za może parę PLN, a może i friko I mam opcje: 1. wymienione w temacie M485 - przemawia mi za nimi cena, ale trochę będą ciążyć (ile ważą dokladnie???) no i to nowy model, więc jak i tutaj można przeczytać, nie ustrzegły się paru "chorób wieku dziecięcego" 2. Deore M535 - rozwiązanie pośrednie 3. LX M585 - wagowo wyszłoby zacisk + klamka 300+350g (nie liczę adapterów i tarcz, bo dla każdego zestawu i tak będą identyczne), ale nie moglem znaleźć dokladnej wagi M485 - jaka będzie tu różnica? I żeby nie być monotematycznym - co z działaniem? Bardzo by się różnila jakość pracy M485 od LXów? Nie będę szalał w zjazdach, spokojnie wystarczy mi komplet 2x180 (a i nad 180+160 też się zastanowię, chopć jest to na razie tylko opcja). Cena LXów to szacunkowo 450PLN za oba koła, BEZ tarcz i akcesoriów. M485 jak się postarać, można wynaleźć i za ok. 300. I teraz: czy warto dopłacać mniej więcej 150PLN do LXa? Czy wybrać rozwiązanie pośrednie, czyli Deore? Cena to jakieś 380-400PLN po promocji. I czy jest jakiś inny zestaw hydraulików w cenie do 550PLN ZA WSZYSTKO (tarcze, zaciski, klamki, adaptery, bo tyle wyjdzie za w/w LXy z tymi bałaganami)? Jak jest z tanimi Avidami, Hayesami, Tektro Aquila? Bo mniej więcej za tyle mogę mieć ACCENTA SCRAPER, czyli praktycznie kopię Avidów, w komplecie 2x180 ze wszystkim co potrzebne do założenia. Z góry THANX za odpowiedź!
gerus Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Co do mineralny a DOT to zdecydowanie DOT. W zime na DOT hamujesz tak samo jak jest upał 30* a na mineralnym przy ok 0 juz klamka robi sie twarda, jest mniejszy skok. Komplet Juicy 5 160/160 2008 nowe box mozna kupic juz za ok 500zl, wystarczy wiedziec gdzie... Sam kupilem wczoraj Juicy 5 160/160 2008 box za dokładnie 502 z wysyłka. A Juicy 5 przewyzszaja LX XT, poniewaz maja taka sama budowe co Seven, Carbon a one maja juz modulacje oraz sile lepsza od XTR, czyli Five tez, sprawdzane osobiscie pomiedzy Juicy Carbon a XTR.
MrJ Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Więc w takim razie chyba będę szukał Avidów lub podobnych - znalazlem już komplet Juicy3 za 499PLN 180+160 (nad braniem 180 na tył jednak się zastanowię, bo rower będzie owszem bujany, ale na prostych a nie zjazdach) i teraz spytam się w znajomym sklepie ile by coś takiego wyniosło. Zmiana tarcz na Shimanoskie CL nie bylaby dla mnie problemem, gdybym zdecydował się na ten system, więc tym bardziej pomyślę... A co z Hayesami? Sole lub HFX-9 można wyhaczyć nawet za ok. 400PLN P+T? Opłacałoby się dołożyć 100 do Juicy?
Szczavik Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Hayes Sole to taka trochę kupa. Jeden ruchomy tłoczek i do tego strasznie awaryjne - wolałbym mechaniczne chyba. Posiadam LX-y i przyznam, że są to przyzwoite hamulce. Nie są mistrzostwem świata ale jak za swoją cenę są ok(dałem coś trochę ponad 100zł). Bardzo denerwujące jest to, że przy dłuższym zjeździe puchną klamki ale generalnie da się z tym żyć. Takie tarcze to jest jednak wydatek na parę lat więc tutaj sugerowałbym się tym co napisał Gerus. Jeśli kupisz za 500zł komplet Juicy 5 to zrób to. Jeśli mógłbym się cofnąć w czasie to na pewno bym tak zrobił. Mam znajomego startującego w Pucharze Polski DH i jeździł swego czasu właśnie na Juicy 5, a teraz ma Juicy 7 i jest zadowolony(już pomijam, że on mało używa hamulców...).
MrJ Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Więc tak: jeśli zbiorę te trochę ponad 500PLN to chyba skorzystam z opcji na Juicy5 (jeśli będą w takiej cenie), a jeśli nie... ... mam pytanie bardzo konkretne: czy ktoś ważył M485? Bo za jakieś 300PLN nic innego się nie kupi, a nigdzie nie mogę się doszukać wagi I jak to się ma do Avidów Juicy5? Bo i z tymi wartościami jest różnie (interesuje mnie porównanie wag klamki+zaciski+przewody+adapter-na-180).
majron Napisano 10 Maja 2008 Napisano 10 Maja 2008 wie ktoś moze jak sie w tym reguluje odleglosc klockow od tarcz? :| bo zadnych pomocy nie widze na mechanizmie, w internecie tez cisza, a troche szoruje :/
dejot Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Mam porównanie 485 do nowych XT i 485'ki słabiej działają na tarczach 208 niż xt na 160... Już wiem co kupię jak będę zmieniał hample:)
gryf222 Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Nie oczekuj cudów po hamplach tańszych o ponad połowę od XT . Przynajmniej tak na szybko cenę sprawdziłem i XT na allegro kosztują 639pln a 485 to 299pln w centrum rowerowym - chyba najtańsze hydrauliki na rynku ?
Schwefel Napisano 18 Maja 2008 Napisano 18 Maja 2008 Shimano 525 biją na głowę te 485 a kosztują tyle samo albo i mniej.
wookie Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 A mozna gdzies kupic w dobrej cenie 525 ? To co moze ktos jeszcze sie wypowie o 485 ? Bo mam zamiar kupic , 160 tarcze , rowerek glownie na miasto. Jak w porowaniu do 525/535 ? Cena 300zl to niezle jak na nowe z gwarancja.
gryf222 Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Shimano 525 biją na głowę te 485 a kosztują tyle samo albo i mniej. A czym tak konkretnie się różnią? Zacisk wydaje się być taki sam, jedynie klamka i zbiorniczek wyrównawczy jest innego kształtu. Skąd więc te rewelacyjne różnice? @ wookie - największe moje obawy wiązały sie z tym czy dadzą sobie z moją ponad 90 kilową masą - po dotarciu bez zarzutów (tarcze 180-160). Nie miałem też przekonania do klamki w kolorze aluminiowej łyżki ze szkolnej stołówki - pomimo tego, że na pierwszy rzut oka wydaje się delikatna to jest solidna i sztywna.
topol Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Przyszedl czas na zmiane klocków w 485 i zakupiłem accentowskie.Jakie było moje zdziwienie gdy po zainstalowaniu w zacisk nie mam miejsca na tarcze.Klocki strasznie grube. Szlifowanko i powoli tarcza znalazła miejsce po miedzy nimi. Wiec dla już wymieniających pytanko - schimano oryginalne sA również tak wysokie?
cyklista Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 A rozepchałeś tłoczki w zacisku przed montażem klocków? Ja mam stare XT (chyba te same klocki co alivio), gdzie w jedmym mam zamontowane metaliczne klocki Accenta i takich problemów nie zauważyłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.