tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 bo niepotrzebnie macasz to na czym sie nie znasz - to po pierwsze bo czyta sie najpierw instrukcje obslugi - to po drugie.
proxx Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Sam się dostatecznie już obrzucałeś błotem, więc ja mocno nie będę, ale no stary... żeś teraz przyp...alił z grubej rury. No rozkręcać hydry, tego jeszcze nie grali No i klamki bez tarczy nie wciskaj. To zasada stara jak świat i wszyscy o tym wiedzą Wprawdzie ja kiedy walczyłem z nieruchomym tłoczkiem w HFXie musiałem to zrobić, ale to była tzw. wyższa potrzeba No i nie skończyła się zapowietrzeniem. Ani rozkręceniem zacisku A mówiłem Ci, że daruj sobie hydry Życzę wzrostu doświadczonka I Ty lepiej daj te stery i Pike'a do serwisu, wiem że tak zamierzałeś, ale teraz to definitywnie wybij sobie z głowy samodzielny montaż
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 co do macania - racja co do instrukcji - po rumunsku i hiszpansku :/ ani angielskiej ani polskiej :/ No talent to ja mam jak cholera Oddaje wszystko do serwisu i nawet nie ruszam Heh pewnie jeszcze w przednim cos spieprzyłem i wyjdzie mi za montaż z regulacją 150 zeta ^^
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 no to skoro jestes zlelony a na pismie pomocy nie masz - pytaj na forum. przeciez udzielasz sie tu od jakiegos czasu. wystarczylo zapytac.
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Wiem, niestety nie wpadłem na to No trudno - moja wina. Teraz już nic nie dotykam, w sobotę zawożę cały rower (tzn wszystkie graty) do serwisu zeby zmontowali, to wtedy też zrobią te hydry... EOT
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 aha - a wyciagnales klocki rozkrecajac zacisk? bo moze sie zalaly heh.
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Wyciagnalem ;] az tak głupi nie byłem... na szczescie. Kurde jak spieprzylem tez cos z przednim to sie pochlastam :/
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 nie - jesli miedzy klockami byla wkladka dystansujaca.
proxx Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Powiem Ci jedno. Za doprowadzenie hamulców do stanu użytku mogą wziąć od Ciebie nawet stówę. Tak tak, nie przesłyszałeś się, za samo odpowietrzenie potrafią brać 4 dychy. Dodaj sobie do sumy, którą zapłaciłeś za hamulce i zobacz na Allegro, co mógłbyś mieć. sorry, napisałem zanim zobaczyłem EOT. już nic nie mówię no dobra ostatnia rzecz: wsadź tarczę między klocki przedniego i zaciśnij klamkę. jak wyraźnie się zatrzymuje w pewnym miejscu to ok. a jak wpada do końca to mogiła.
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 lol jak zawołają sobie wiecej niż 40pln to samemu kupuje olej shimano i robie to sam trudno - najpierw wtedy przeczytam i przygotuje sie dobrze do tego, i sam sobie je odpowietrzę. nie ma bata. Btw, za 400pln moglbym miec wtedy - 535? polke wyzej?
proxx Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 No raczej nie, bo średnio za 535 chcą 250zł. Ale zawsze są okazje. Widziałem LXy do wzięcia w promocji za 220/sztuka. A teraz są HFXy 160mm za 219/sztuka. Niby to następne 40zł trzeba by dołożyć, ale wiesz o co mi chodzi.
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 tak mialbys 535 i zdecydowanie jak dla mnie nizsza jakosc pracy mialem i 525 i 535 i zdecydowanie ich nie polecam.
proxx Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 @tobo no ale pod warunkiem, że te 485 są jak 525. a tego nie wiemy.
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Nie wiem ale chyba nie chce wiedziec. Przedni - po włożeniu tarczy tarcza normalnie sie obraca, normalnie hamuje, działa dobrze. Tylni - co najdziwniejsze działa... tzn hamuje itp pozwala tarczy normalnie sie obracac. 0_o. I siła hamowania jakby ta sama. Ale pewnie i tak trzeba dolać i odpowietrzyć :/
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 dzwignie 525 i 535 byly takie same - przewody tez. roznica byla w zacuskach wiec mam wrazenie ze roznica w dzialaniu wynikala z tego powodu.
bendus Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 Skąd proxx wziąłeś tą cenę 100zł? Takie coś kosztuje około 25-30zł. Jak w Zgierzu nie będzie oleju, woli napray, to wybierz się do Łodzi do 'Dynamo' na Kilińskiego - tam robią Shimano (w przeciwieństwie do np. Fr-Shopów :/).
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 bendus - to chyba juz drugie piwo ode mnie dla ciebie Do Dymano mam ze szkoły pare metrów wiec pewnie wpadne. Ja chciałem rower poskładać na Karpackiej, tam jeden user tego forum (Kathar) wymieniał osprzęt na Alivio. Aha - o zgierzu nawet nie myślałem ;] to taka dziura ze na pewno nie zrobią...
proxx Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 @Martinuz wiesz może za dużo powiedziane, że hamuje normalnie, bo z tego co wiem, rower masz jeszcze zdekompletowany, czyli jak niby to sprawdziłeś. na sucho?
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 no tak, sprawdzałem jak mocno trzymają tarczę, i nie bylo źle. Ale to tylko teoria, i tak pójda do odpowietrzenia... :/ moze przy okazji skrócę przewody...
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 mozna to sprawdzdic na sucho. jesli hamulec jest zapowietrzony to dzwignia "wpada" lub przy dociskaniu do tarczy ugina sie sprezyscie.
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 0_o dzwignia nie wpada i ugina sie dosc normalnie... nie wiem co sie dzieje... ale i tak pewnie jest zapowietrzony, wiec na pewno prewencyjnie oddam do serwisowania... to na 100% A moglbys dokladniej opisac to wpadanie i sprezyste uginanie sie?? Proxx - ferment siejesz w temacie i mnie straszysz. Wiem kurde ze strace przez to sporo kasy, ale nie pomagasz mi zbytnio
proxx Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 czy ferment? 25-30zł to domyślam się za sztukę, czyli za dwie będzie 60zł. w stolicy biorą 40 za sztukę, więc byłoby już 80. a to jakby nie patrzeć prawie stówka.
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 jesli straciles rzeczywiscie 5 mililitrow to na pewno sie zapowietrzy w trakcie eksploatacji gdy klocki beda stawaly sie ciensze a klamka przepompuje olej do systemu - w pewnym momencie przy niedoborze plynu zniknie on ze zbiornika wyrownawczego i tlok w klamce wpompuje do systemu powietrze.
Martinuz Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 proxx - gdzie masz napisane ze zapowietrzyły mi sie 2 sztuki? w przednim 2 razy nacisnalem klamke, w dodatku wszystkie bebechy byly w srodu wiec nic sie nie stało... Z tymi 5ml to przesadziłem, tego było nieco mniej niz jedna kropla. naprawdę, po prostu widac bylo tylko ze mokry zacisk... Ale mimo to oddam do serwisu, wiec spox... A z przodem powinno byc wszystko ok... Btw jaka jest cena adaptera z Post-mounta na IS? Bo w piku mam IS'a a dali mi przedni do PM'a
tobo Napisano 20 Listopada 2007 Napisano 20 Listopada 2007 pytanie: KTORE SRUBY PRZY ZACISKU ROZKRECILES?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.