Skocz do zawartości

[Rower] Yeti 575 ... narodziny człowieka śniegu ;-)

KondiKona

Rekomendowane odpowiedzi

Problemem tych opon właśnie jest "papierowy" bok opony, mi dopiero tak naprawdę zaszczelniło się po dwóch dniach, wczoraj je testowałem w terenie (ale stosunkowo łatwym) i wrażenia z samej jazdy na tych oponach więcej niż pozytywne, ale sam mam mieszane uczucia czy tylna opona plus dętka i uszczelniacz nie będa lepszym rozwiazaniem. Pojeżdżę trochę i się przekonam...

Chyba że kupienie wersji protection i uszczelniacz będzie na tyle lepsze...

Harry, Kondi, a wiecie kiedy następna okazja ? Mam nadzieję że Duch pogoni Yeti :)

Mentos Nie wiem jak Harry ale myślę, że w nastepną niedzielę (13.04) może się udać ??

..czyzby gumki za delikatne do takiego terenu? caly czas nie moge podjac decyzji ktore kupic.. waga kusi ale czy warto sie potem meczyc?? nie wiem czy uszczelniacz bedzie tu rozwiazaniem.. a co z delikatnymi bokami???

Niestety (dla mnie stety) muszę zburzyć powyższą dyskusję nt. moich opon - mianowicie jestem z nich (jak na razie) b.zadowolony ... aha Marcin mając pancerne opony (chyba Alberty) i też złapał kapcia ... jak widać na załączonym obrazku:

29515.jpg

... także nie demonizowałbym aż tak bardzo "papierowości" MountainKing'ów :)

Kondi

Mentos Nie wiem jak Harry ale myślę, że w nastepną niedzielę (13.04) może się udać ??

Miałem bardziej na myśli wyjazd Masters of Enduro w maju jako, że z Harrym się zgłaszaliście. Ale każdy dla mnie brzmi kusząco, więc muszę rozpocząć negocjacje w domu i jakby coś dam znać chodź ciężko będzie teraz. A co do miejsca może gdzieś w połowie drogi między nami czyli na Jurze jakaś sucha traska ? (spoko nie dygam błotka).

... aha Marcin mając pancerne opony (chyba Alberty) i też złapał kapcia ...

... także nie demonizowałbym aż tak bardzo "papierowości" MountainKing'ów :thumbsup:

Kondi

Hmmm, Albert i Fat Albert wg mnie maja bardzo słabe ścianki, rozpruł mi się po miesiącu jeżdżenia.

W żadnym przypadku nie nazwałbym ich pancernymi.

Rower jak każdy Yeti wspaniały.

Sam choruję na ramę tej firmy o dłuższego czasu.

Przymierzam się poważnie do kupna. Tylko jeszcze nie wiem gdzie?

Bo u naszych zachodnich sąsiadów masakra cenowa :/

Może uchylisz rąbka tajemnicy skąd rower przybył?

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich zainteresowanych projektem YETI. Jutro 13.04.2008 nadarza sie okazja na słoneczną pogodę w niedziele co ostatnimi czasy bywa rzadkością i jednocześnie dołączyć do naszej grupy FR planem jest Jura a ściślej okolice Krzeszowic. Czy jest ktoś zainteresowany? Spotkanie w centrum około 8:30. Kondi i jego Yeti i Magik na Merida (jestem tu po raz pierwszy i zdjęcia moich BIKÓW wstawię w następnych postach)post-111705-1208027702_thumb.jpg Mój Rowerek w wersji jesiennej w międzyczasie pojawiło sie kilka zmian a w tle poprzedni rower kondiego Kona.post-111705-1208027731_thumb.jpg a to Kondi na mecie. Razem jeździmy od wielu lat.

A co do miejsca może gdzieś w połowie drogi między nami czyli na Jurze jakaś sucha traska ? (spoko nie dygam błotka).

i stało się - faktycznie nie było błotka. Dzięki Mentos za bardzo przyjemną traskę :P oto kilka fot (jakość średnia - robione komórką) Menosa, Magika i moje:

Dobrze, że dziś była niedziela ... w inne dni ponoć kamienie latają po wybuchach w kamieniołomie :)

29742.jpg

A to sesja specjalna dla mojego syna ... KOPARKI RZĄDZĄ :P

29743.jpg

29744.jpg

i meta ... tzn. delikatesy i niestety musiałem zadowolić się piwkiem bezalkoholowym :-(

29745.jpg

Hejka Magik :)

Bede jutro w Krzeszowicach ale ok godz 24.00 ...

Czekaliśmy, czekaliśmy ... i się nie doczekaliśmy :P

Kondi

bylem o 00.30 :P

--- 21.04.08.:

Hmmm, Albert i Fat Albert wg mnie maja bardzo słabe ścianki, rozpruł mi się po miesiącu jeżdżenia.

W żadnym przypadku nie nazwałbym ich pancernymi.

W niedziele przecialem fat alberta na odc ok 1cm, od strony klockow. Mleczko nie uszczelnilo (fakt, ze bylo go juz malo ok 30ml) po zdjeciu opaski i zalozeniu detki dokonczylem traske.

Nie oznacza to bynajmniej, ze rezygnuje z tych oponek, nie znajde lepszej opony o podobnej masie.

Tysiace kilometrow na albertach, ale tylko na szutrach/sciezkach. Troche po kamieniach i wylazi oplot i juz sie nie jest takim pewnym na trasie.

Weirwolf pewnie wkrotce, bo jednak Syncros BHT 2.3 to gowienko na sliskim (czymkolwiek, za twarda widocznie mieszanka).

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam,

Chciałbym troszkę temat "odświeżyć" ponieważ zapadła decyzja - moja rama jest przystosowana także do większych widelców - zmieniam amor na skok 160mm

Stąd moje poniższe założenia:

- skok 160mm

- waga mniejsza lub równa 2,5 kg

- na 20mm i z ergonomicznym zapięciem (nie imbus)

- regulowana wysokość (ok. 90-100 do podjazdów i 160 do zjazdów )

W chwili obecnej mam 3 typy:

1. FOX Talas 36 http://www.pricepoint.com/detail/17834-315...n-Fork-2009.htm

2. RC Lyrik 2 Step http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=22212

3. Marzocchi 55 ATA http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=21564

Proszę Was o pomoc w doborze - dzięki

PS.

W związku z powyższym - oddam w dobre ręce (oczywiście za symboliczną kwotę) mojego PIKE 409 + manetka blokady skoku (zdjęcia jego gdzieś w powyższych postach).

Kondi

Witam. Ja mam pytanie z troszkę innej beczki. Czy te zdjęcia w kopalni to są robione w kopalni Porfiru i Diabazu w Zalesie obok Tenczynka? Jak wam się tam do cholery udało wejść? Rozumiem że w niedzielę?(bo w dni powszednie można zostać postrzelonym odłamkami, w okolicznych wsiach nawet ruch na ten okres wstrzymują i karzą się do domów chować-podobno). Wchodziliście od dołu czy od góry tej "skarpy" po wybuchach?

Pozdrawiam

Witam. Ja mam pytanie z troszkę innej beczki. Czy te zdjęcia w kopalni to są robione w kopalni Porfiru i Diabazu w Zalesie obok Tenczynka? Jak wam się tam do cholery udało wejść? Rozumiem że w niedzielę?(bo w dni powszednie można zostać postrzelonym odłamkami, w okolicznych wsiach nawet ruch na ten okres wstrzymują i karzą się do domów chować-podobno). Wchodziliście od dołu czy od góry tej "skarpy" po wybuchach?

Pozdrawiam

Byliśmy z Menotsem i Magikiem w którąś niedzielę i zjechaliśmy z góry

Kondi

Lyrik: bardzo ciekawa opcja. Sam sie mocno zastanawialem, ale wtedy serwisy szalaly z wymiana bebechow na uturny. Czy jest pewnosc, ze naprawili 2-step? Bo mozesz sie wiecej z nim nameczyc niz nacieszyc.

Fox: mam i chwale. Talas dla mnie byl zbedny i wcale brak regulacji skoku mi nie przeszkadza. Ale ze wzgledu na charakter roweru to moze sie przydac.

55: nie mialem stycznosci. (Ale jak na marcoka to cena jest dosc zaporowa)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...