podnietek Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 Mam Floata 08, ale na forach mtbr sa wypowiedzi o awaryjnosci talasow. Ale i tak powinny byc mniej awaryjne niz 2-stepy. Zastanow sie czy konieczna jest regulacja skoku. Jezdze na 160/165 i daje rade, kwestia wprawy. Przynajmniej nie ma problemu ze stawaniem i kreceniem pokretlami (lub w czasie jazdy, nie kazdy amor pozwala na gmeranie wtedy). A z manetkami to chyba ciezko w tych amorach. Jak tylko baukan sie pojawi doda, ze moj fox od nowosci mial i ma luzy. Olewka, chodzi jak malina.
Fifi Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Na Allegro pojawiła się rama Yeti 575: http://allegro.pl/item407391631__2008_yeti..._kartonie_.html
Mod Team bogus Napisano 26 Lipca 2008 Mod Team Napisano 26 Lipca 2008 Ostatnio jak byłem w rowerowym to gadałem ze sprzedawcą o systemie 2 - Step. Sam stwierdził, że jest to system jak na razie awaryjny, wymagający dopracowania. Ale jeśli RS pozbędzie się problemów z nim to będzie to system godny polecenia. Nie myślałeś o wersji z U-turnem?
MarcinGoluch Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Jeździłem jakiś czas temu na Scott Ransom z Lyrikiem u-turn czyli zwykła sprężyna. Zakochałem się w tym widelcu. W porównaniu Float 32RL odpada w przedbiegach. Płynniej wykorzystuje skok, pięknie wybiera duże nierówności, bardzo dobry zakres regulacji tłumienia(znacznie większy niż w marzocchi 55).
Mentos Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Ciekawe, akurat tłumienie w 55 z TST Micro maxymalnie skręcone (generalnie zakres ogromny) powoduje, że widelec ledwo co się rozprostowuje, co czyni takie ustawienie kompletnie bezużytecznym. Po cholerę jeszcze większe mieć tłumienie i jaka z tego korzyść i jakż to zaleta ?
Andref Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Ale Lyrik ze sprężyna stalową będzie ważył ponad 2,5kg. Co nie zmienia faktu, że jest to jeden z ciekawszych amortyzatorów o skoku 160mm.
Mentos Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 tak na marginesie: http://fakty.interia.pl/ciekawostki/news/n...stnieje,1153972 pewnie że istnieje, nawet z nim trochę pojeździłem ale sierści nie miał tylko turkusową skórę
Baukan Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Jak tylko baukan sie pojawi doda, ze moj fox od nowosci mial i ma luzy. Olewka, chodzi jak malina. No wiesz... Biorąc pod uwagę np. ponad dwuletniego, nieserwisowanego, jeżdżonego dość brutalnie w bardzo trudnych warunkach terenowych, nie posiadającego żadnych luzów i pracującego super płynnie RS Pike, naszego wspólnego znajomego i porównując do niego Twego 36, można dojść do wniosku, że Fox to kupa.
Mentos Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 dlatego Bomber jest najlepszy, chodź się k...s zapowietrza i blokuje ciekawe czy wymyślą kiedyś sztućce bez wad ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.