.PaVLo. Napisano 16 Listopada 2007 Napisano 16 Listopada 2007 no właśnie szukam fajnych oponek, ważne, żeby byly wysokie i miały w miare wysokie i duże klocki Continental Diesel Pro 2.5 .. szkoda że nie ma 2.3, ale może wejdzie do ramki, obecnie mam Survival Pro 2.3 i jest po ponad 0.5 cm luzu po bokach i jakieś 3cm od góry i na dole Shwable Nobby Nic, ale tutaj myśle nad rozmiaren 2.25 może doradzicie coś ciekawego ? ... na razie kwestię ceny nie biore pod uwagę
Adik Napisano 16 Listopada 2007 Napisano 16 Listopada 2007 Po obecnej przejażdzce {5 min temu wróciłem} wreszcie mogę polecic Conti Speedking. Na przód jest to dobra opona... Jeżeli chodzi o szybką jazdę i lekki teren {raczej ulica i ubite ścieżki} Na zimę Speedkinga na przednie koło nie polecam, tfu! odradzam Jednak jako opona napędowa znakomicie sobie daję radę {było kilka oślizgów koła na lodzie, no ale wiadomo co to lód} W śniegu nie gubi się a klocki dobrze "żrą" teren. Mam ją w rozmiarze 2.1 i drut. Na tył możesz spokojnie dać oponę 2.1 , ale na przód sugerowałbym własnie 2.25 albo 2.3 i chyba raczej stajnię Schwalbe czyli NN.
tobo Napisano 16 Listopada 2007 Napisano 16 Listopada 2007 pamietam w starym tescie opon w bike action sprzed paru lat ze bardzo dobrze trzymala na sniegu panaracer fire 2.3 "na niej trudno wpasc w pozlizg mimo iz to nie jest opona zimowa!" koniec cytatu. praktycznie nie sprawdzalem. nokian robi opony kolcowane w wersji bez kolcow - ta sama opona pozbawiona pinow. cena kolcowanej 250 zl a niekolcowanej 50 zl. sprobuj sie sie dowiedziec czy przedstawiciel ma taką - modelu nie pamietam.
.PaVLo. Napisano 18 Listopada 2007 Autor Napisano 18 Listopada 2007 przeglądając allegro wpadłem na http://allegro.pl/item268911025_marzocchi_2_3_gw_nokian.html http://allegro.pl/item265710567_maxxis_han..._gruby_bok.html ten maxxis wydaj mi sie, ze starczy na sezon zimowo/wiosenny nad nokianem musze jeszcze pomyśleć, czy warto wydawać jednak te 2 stówki
.PaVLo. Napisano 27 Listopada 2007 Autor Napisano 27 Listopada 2007 ostatecznie kupiłem 2x Maxxis HANSVENTURE DH 26x2.35 na mieście + dętki Maxxis Downhill 2.2-2.5 (295g) będzie to idealny zestaw na górskie wypawy niektórzy pewnie napiszą, że do XC to nie jest, ale oponki wyglądają na solidne, ważył mi gość w sklepie i wyszło 1020g jedna, i beda zakładane tylko na góry lub na specjalnie złożony drugi zestaw kół
Denek Napisano 29 Listopada 2007 Napisano 29 Listopada 2007 Hmm, ja obecnie śmigam na Conti Survival Pro i póki co na śniegu spisują się całkiem nieźle. Trochę bieżnika już starłem na asfalcie, więc Conti sobie będę kolcować
.PaVLo. Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Napisano 15 Grudnia 2007 kupiłem te maxxis i gorąco je odradzam, mają takie opory toczenia, że jak jechałem asfaltem z górki (niewielkiej) to musiałem pedałować, bo inaczej zatrzymałbym sie w miejscu, teraz myśle nad Continental Leader Pro, myśle, że ma małe opory toczenia i dobrze nada sie na "jurajskie tereny" aha ... i rzucają wszystkim na co się najedzie, wiec po kilometrze jezdy po lesie w zimowych warunkach, mamy pięknie zalepioną rame ... jakieś dodatkowe pół kilo do wagi roweru
Odys Napisano 15 Grudnia 2007 Napisano 15 Grudnia 2007 kupiłem te maxxis i gorąco je odradzam, mają takie opory toczenia, że jak jechałem asfaltem z górki (niewielkiej) to musiałem pedałować, bo inaczej zatrzymałbym sie w miejscu, teraz myśle nad Continental Leader Pro, myśle, że ma małe opory toczenia i dobrze nada sie na "jurajskie tereny" aha ... i rzucają wszystkim na co się najedzie, wiec po kilometrze jezdy po lesie w zimowych warunkach, mamy pięknie zalepioną rame ... jakieś dodatkowe pół kilo do wagi roweru A czego się spodziewałeś ? Są szerokie i mają świeży bieżnik. Normalne, że zbierają wszystko, zwłaszcza, że teraz wszystko jest lekko wilgotne i łatwo się łapie.
bodziekk Napisano 16 Grudnia 2007 Napisano 16 Grudnia 2007 Continental Diesel Pro 2.5 .. szkoda że nie ma 2.3 Są. Tylko się nazywają Gravity.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.