kiniu2 Napisano 15 Listopada 2007 Napisano 15 Listopada 2007 w najbliższym czasie chcę sobie kupić basówkę Nie wiem jaką wybrać, ponieważ dopiero zacznę grać Wiele słyszałem o Washburnie xb120, że jest dobry dla początkujących no do wydania mam ok 1000 zł + kasa na piec jakiś itp. Znawcy tematu, pomóżcie!
Greg_PL Napisano 16 Listopada 2007 Napisano 16 Listopada 2007 No ja bym wydał to na rower hehe a w temacie gitar się nie znam idź może na jakieś gitarowe forum,
Batman Napisano 17 Listopada 2007 Napisano 17 Listopada 2007 A może jakiś Mayones? Choć polecam GMR ale za taką cenę, to raczej nie kupisz
PIOK Napisano 17 Listopada 2007 Napisano 17 Listopada 2007 Ja też jestem za Mayones'em! Dopbre bo polskie i do tego cudowne brzmienie, brzynajmniej w drogich modelach. Sam nie gram ale widziałem trochę ich gitar i basoowek i miodne są.
01LukasZ Napisano 17 Listopada 2007 Napisano 17 Listopada 2007 co do pieca to nie kupuj "jakiegos".... jak kupujesz do domu to nie bierz nic mocnego no chyba ze masz sporo kasy na ten element jak bedziesz mial szjasowaty piecyk to nawet gitarka za 5 tysiaszkow dobrze nie zabrzmi... ja kupilem sobie 40W za 300zl (taki pierdziel ze glowa mala) przy czym dobrej jakosci o tej mocy kosztuje okolo tysiacza no i sobie gralem az pewnego razu wpadlem do kolegi ktory ma porzadny wzmacniacz Peavey'a.... az sie zdziwilem jak moja gitarka moze pieknie brzmiec a co do basowek to mozesz jeszcze pooglodac "jamasze"
Ufoludek Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 http://basoofka.net/ -tu na pewno znajdziesz odpowiedź ponieważ to jaką gitarę kupujesz zależy też od tego co chcesz grać a tam są ludzie którzy wiedza prawie wszystko i na pewno ci pomogą Miłego grania.
kiniu2 Napisano 20 Listopada 2007 Autor Napisano 20 Listopada 2007 dzięki, P.S. na Mayones'y nie mam kasy xD
MrJ Napisano 24 Listopada 2007 Napisano 24 Listopada 2007 Skoro nie napisałeś ile strun, to najpewniej standardowo 4... 1. Rzeczony Mayones Forum-Pi odpada ze względu na cenę, 2. Ogrywałem jakiś czas temu Corta... qrrrde, nie pamiętam modelu (no i szukałem 5-strunki), ale podobne było do C5, a stąd blisko do C4. No i fajnie leżał w dłoni i nieźle brzmiał, 3. A może Epiphone? Renoma "taniej kopii Gibsona" nie nastraja optymistycznie, ale są to gitary "budżetowe" i wiele nie można od nich wymagać... ...jak zresztą od każdego sprzętu, który tyle kosztuje. Ale jak sądzę to do nauki w domu, a nie na występy, więc byle stroiło Tak samo z piecem - nie masz na lepszy albo z założenia nie będziesz grał przed innymi - bierz Squiera, Peaveya, Crate (mam gitarowy 30W i do domu jest w sam raz). Ale po dokładną poradę jednak na forum gitarowo-basowe. Powodzenia!
Marker Napisano 26 Listopada 2007 Napisano 26 Listopada 2007 Corta ze swojej strony polecam. Co prawda mam elektryka (x-2) jednak kumpel pogrywa na bassie (juz nie pamiętam dokładnie modelu) i jest zadowolony. Ogółem Cort bardzo pożądna firma jak na taką cene. Co do pieca. Hartke robi dobre piece o stosunkowo dużej mocy a przy tym niskiej cenie. Brzmienie jest jak najbardziej ok. Zależy czy grasz w domu czy dajmy na to z zespołem na salce. Jeśli domowe granie to faktyczine 30W wystarczy w zupełności, natomiast na salke brałbym >50W ponieważ zwyczajnie na 30W nie będzie Cie słychać. Generalnie udałbym się na jakieś gitarowe forum i tam konkretniej popytał. Wszak wiosło to nie są tosty z supermarketu które mozna kupić od tak...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.