Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] Hayes Stroker Trail

stasimon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokręć śruby zacisku z jednakową siłą - mniej więcej czuć w dłoni.

Odkręć o trzy cztery obroty każdą ze śrub mocujących.

Zakręć mocno kołem powoli zaciskając hamulec, tak żeby koło wykonało minimum jeden obrót od momentu w którym tarcza zetknie się z klockami.

Tak zaciśnięty hamulec dokręcaj powoli, po ćwierć, a nawet jedną ósmą obrotu na zmianę. Raz górna śruba, raz dolna.

Napisano

Wiem juz w czym tkwi problem , mianowicie tarcza jest delikatnie skrzywiona ( podczas transportu ) .

Mam tez problem z tłoczkiem , nie odbija tak jak powinien czyli jak go cofne mechanicznie za pomoca srubokreta to jest tak jak ma byc , ale juz po pierwszym hamowaniu nie wraca za bardzo na swoje miejsce tzn . wraca ale słabo i cały czas ociera o tarcze .

Jaki moze byc tego powód co mógłbym zrobic by to naprawic , moze zapowietrzony jest albo za duzo płynu w srodku ????

Myslalem tez o psiknieciu WD40 moze to cos da ???

Dajcie znac jesli ktos z was wie co z tym robic .

Dzieki z góry .

;)

A co do tarczy czy da sie ja jakos wyprostowac , czy po prostu musze jezdzic z taką moze sama troszke sie poprawi ???

• 1 miesiąc temu...
Napisano

najlepiej kupić nową tarczę

w chwili obecnej mam tak ustawiony zacisk że nawet po zmianie opon nie muszę ich ustawiać

pozdrr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...