andrzejek Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Widzę że większość tego forum widząc lekko złotawe golenie, uważa że położony jest na nich teflon. Interesuje mnie, na jakiej podstawie ludzie tak twierdzą Na żadnym amortyzatorze z tym niby teflonem nie widziałem nigdy loga firmy DuPont Mało tego, na stronie Marzocchi, ani RS, ani Manitou nie znalazłem ani jednego słowa o jakimkolwiek teflonie. Jak więc jest naprawdę?
tobo Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 to raczej obiegowa nazwa dla zlotej (w kolorze złotym) i czarnej anody. to pewnie tak jak z butami sportowymi ktore do dzis czesto nosza ogolna nazwe adidas. tak jak czesto słysze "teflonowa" patelnia. dokladnie ta sam historia.
Robert Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Tak jak napisał Tobo, to jest najzwyklejsza złota anoda.
Morf99 Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Interesuje mnie gdzie ludzie znajdują takie mity.
Sintesi Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Interesuje mnie gdzie ludzie znajdują takie mity. jak to gdzie!? w "mitologi". parandowskiego znasz?
tysiu Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Mam widelec judy race z 2000 roku i co prawda w instrukcjii nie pisze że rury pokrywa teflon ale warstwa ta organoleptycznie bardzo go przypomina. Poza tym po uderzeniu o jakiś kamień/beton widac że jest to stosunkowo gruba powłoka . Z kolei obróbka elektrochemiczna duralu daje powłoki bardzo małej grubości. No i oczywiście teflon to prawnie zastrzeżony znak handlowy. http://pl.wikipedia.org/wiki/Teflon
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.