bikejoshua Napisano 11 Listopada 2007 Napisano 11 Listopada 2007 wie ktoś gdzie można kupić manetkę blokady skoku do amortyzatorów Manitou Clickit bądz starszą Remote Lockout??
johny89 Napisano 11 Listopada 2007 Napisano 11 Listopada 2007 Ja rowniez chce kupic manetke manitou ale niestety nigdzie nie moge znalesc. Widzialem tylko raz na ebaju. Mozna ja zastapic zwykla manetka od przerzutki. Taka stara Ja mam tak i dziala dobrze. Tylko ten wyglad
johny89 Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Moglby ktos dac zdjecia manetki rock shoxa. Chcialbym zobaczyc jak przebiega w niej linka. W amortyzatorach manitou jest odwrotnie. Linka jest zakonczona przy manetce. Chce widziec czy bedzie mozliwosc zacisniecia linki przy manetce?
uchmanek Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Wrzucilbym, ale mi sie aparat wyladowal. Jak nie zapomne, to zrobie to pozniej. W PLA linka zaciskana jest przy koronie, na pokretle kompresji. BTW witam wszystkich po dluzszej przerwie.
Lai Napisano 6 Stycznia 2008 Napisano 6 Stycznia 2008 Podpinam się pod temat: Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić manetkę do R7 Clickit, ponieważ mam zamiar kupić ten amortyzator, a jest on sprzedawany bez manetki co jest dość dziwne
Mod Team Pixon Napisano 10 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2008 Skoro jest sprzedawany bez manetki to albo to nie jest wersja clickit tylko lockout(blokada przy golenii) albo sprzedawca cię próbuje oszukać i sprzedać manetkę odzielnie.
Lai Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 No to mam pytanie. Czy jeśli jest to wersja clickit, bez manetki to można wł/wył blokadę przy goleni? Gdzie kupić tą manetkę? Raczej nie próbuje mnie oszukać, bo pytałem się czy można tą manetkę dokupić i powiedział, że jej nie ma (może już sprzedał? ) Poza tym jest to sklep - również stacjonarny, więc powinien być uczciwy.
uchmanek Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 tak, jest, ale nie nazywa sie clickit, tylko lockout . clickit=z manetka.
Lai Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 No ale załóżmy, że jednak opis jest dobry, jest to wersja clickit, ale sprzedali tą manetkę (bo niby wg. nich w zestawie jest linka i pancerz do manetki) to da się korzystać z blokady bez manetki?
uchmanek Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 na pewno, trzeba ciagnac za linke :banana:
Lai Napisano 11 Stycznia 2008 Napisano 11 Stycznia 2008 Trzeba było dawno powiedzieć, żeby po prostu tego nie kupować, a nie jakieś żarty z linkami. Pierwszy raz kupuje amortyzator i już z samym wybraniem go i znalezieniem źródła sprzedaży mam problem... n/c
uchmanek Napisano 11 Stycznia 2008 Napisano 11 Stycznia 2008 Pixon od razu napisal w czym rzecz, trzeba sie bylo bardziejskupic przy czytaniu.
Lai Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 Nie było to jednoznacznie określone ... teraz jestem w kropce i nie wiem co kupić, no ale trudno sie mowi
tomeks Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 mam pytanie co do manetki w skarebie super: czy da rade z sciagnac ta manetke, i wtedy bedziemy mogli blokowac widelec na goleni, czy jak sciagniemy manetke pozbywamy sie calkiem blokady? i jak chodzi ta manetki w skarebie, bo w r7 byly z tym problemy.
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2008 Według mnie blokada nie bedzie działać, chyba, że będziesz cały czas trzymał tą linkę naprężoną do tego stopnia, że będzie blokada włączona. W każdym momencie jak ją popuścisz amortyzator powróci do normalnej pracy. Przecież tak samo działa manetka. Naciągasz linkę, skręcasz. Następnie wciskasz żeby się blokada włączyła, linka jest przesuwana (podciągana ku górze -blokada włączona). Następnie klikasz na odblokowanie podnosi ci się ten cyngiel co poprzednio go przycisnąłeś i jednocześnie opuszcza się linka - amortyzator odblokowany.
tomeks Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 ale manetke da sie zdemontowac tak? bo mi nie za bardzo jest potrzebna ta blokada...
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2008 Tak oczywiście, że się da. Ale skoro nie chcesz mieć tej blokady to może lepiej wybrać wersję z blokadą przy goleni lub wersję SPV (też blokada, ale załączana poprzez tłumik spv, zależy jak napompujesz możesz w ogóle jej nie mieć, a amor będzie lżejszy jeszcze niż w przypadku lockout.
tomeks Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 no nie wiem, jescze pomysle. ale moze mialbym okazje brac skareba super z manetka za 700zl ( nowka ) oplaca sie? moze jeszcze cos starguje. warto brac? napiszcie bo trzeba sie szybko zdecydowac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.