Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Obiecany mini reportaż z wypadu do lasku tydzień temu.

Filmiki:

link zabroniony/files/92973685/grupa__1_.mpg.html

link zabroniony/files/92975799/Untitled.mpg.html

Foty:

dsc00037zz7.th.jpg

miejsce słynnego driftu, o którym opowiadałem użytkownikowi Pavarotti :)

dsc00038go7.th.jpg

dsc00039wb9.th.jpg

hardcorowe zjazdy/podjazdy (na fotce groźnie nie wyglądają)

dsc00040ng4.th.jpg

pułapka błotna w którą wpadłem :)

dsc00041og9.th.jpg

rower zastępczy :P

Any questions? :P

Dziś.

Zamontowałem hamulce Avid SD 7 :banana: :banana: :banana:

dsc00043ey5.th.jpg

dsc00044ag4.th.jpg

Jak widać nie obyło się bez komplikacji :huh::down::D

Skorzystałem ponadto z okazji i wymieniłem linkę od hamulca tylnego, gdyż stary miał dziwny rdzawy nalot i wydawał się gumowy.

Ocena hamulców: :banana::banana::banana::banana::banana::banana::banana:

Uuuu adik a ja myslałem że jak się jeden sadysta znęcał nad moimi czterema czwórkami (do aparatu - ząbki się nie mieściły :huh:) to było niefajnie :D

No ale to był prawdziwy sadysta. Najpierw opowiadał godzinę o tym jak kocha usuwać zęby (a za wyraz "wyrywać" chciał mi je powybijać :P). Potem pokazywał mi zdjęcia, a na końcu chciał mi pokazać podgląd z mojej paszczy, jak wygląda ekstrakcja. Później 15 minut popychanie jednego zęba i kręcenie we wszystkie strony i triumfalne wyciągnięcie. Zębów mi nie dał, kolekcjoner cholerny :) Potem pochwalił się ile to on nie wyrwał itd.

A kilka tygodni później kolejna wizyta i kolejne dwie czwóreczki :)

A żeby nie było tak całkiem OT to zaopatrzyłem się w spinkę srama i podregulowałem na cacy przerzutkę z tyłu (a w zasadzie w serwisie przy okazji mi to zrobili :P)

Robo - Sd7 i inne avidy tak mają że nie dochodzą do końca pivotów. Heavy Puchatek - ty przynajmniej miałeś 4rki robione co nie wiązało się z rozcinaniem piłą skóry, żeby wydobyć spod niej 3cm zawiązki zębów brrrrrrr. Masakra - 5 znieczuleń dostałem albo tak mi się wydawało bo całe szczęscie nie widziałem tych narzędzi. Ale i tak się trzęsłem ze strachu aż mi nogi latały :huh: Fakt że ja byłem u dentysty a ty u sadysty to może trochę zmienia obraz rzeczy. Idę włożyć sobie kolejnego tampona do gęby bo zaraz się potopię we krwi. Oczywiście nie czuję lewej strony twarzy a jutro będzie wesoło po przebudzeniu - jak otworze szczenę i zobaczę tam piękny "szewski" haft zrobiony z 5metrów żyłki. Wrzuce zaraz zdjęcie ząbków które mnie {rodziców :P} kosztowały 600zł i godzinę mojego strachu i męk :D

http://img301.imageshack.us/my.php?image=dsc06558wz6.jpg ała....

A wystawiasz te zęby na allegro? :blink:

Ja jedyne co rowerowego zrobiłem, to będąc w markecie zwijałem się z kumplem ze śmiechu z maszyn, które tam stoją :devil: Nie będę opowiadał, bo każdy dobrze wie co to jest, ale ceny są po prostu żałosne. "Rower" Horizon - cena 900zł (bez złotówki). Tylna przerzutka: Shimano Tourney....

Reszty nie trzeba...

oj aż mnie zęby rozbolały :(;):):sick: :sick:

jakoś nie spieszy mi się teraz do dentysty(w planach miałem mieć aparat a co się z tym wiąże pewnie jakieś wyrywanie zębów :devil: )

a z rowerowych to między innymi namówiłem kumpla na jakiś ciekawszy wypad w teren w wolnym czasie połączony z jakimś zwiedzaniem i z ogniskiem(na taką pogodę jak znalazł)

:blink:

(w planach miałem mieć aparat a co się z tym wiąże pewnie jakieś wyrywanie zębów :devil: )

E tam, wcale niekoniecznie. Ważne, żeby trafić na dobrego ortodontę. Ja na moją zdecydowałam się po tym, kiedy usłyszałam od niej, że nie jest zwolenniczką wyrywania zdrowych zębów dla czystej estetyki (dokładnie tak, jak ja :blink: ). Z góry miałam zapowiedziane, że filmowego usmiechu mam się nie spodziewać właśnie ze względu na fakt, że musiałabym w tym celu poświęcić co najmniej 4 sztuki z mojego kompletnego, jak dotychczas, uzębienia - ale mnie akurat nie na filmowym usmiechu zależało, tylko na prawidłowym zgryzie, z powodów medycznych zresztą, a nie kosmetycznych. I okazało się, że trafiłam świetnie: nikt mnie na kasę nie naciągał (grunt to uczciwe postawienie sprawy), a pożądany efekt osiągnęłam, zachowując pełen garnitur zębów, z ósemkami włącznie (jeżeli nie zajdzie taka konieczność natury zdrowotnej, NIGDY nie dam ich sobie amputować).

Mogę polecić moją lekarkę, jeśli wola ;)

Pozdrówko racjonalne :)

Widzę, że przewija się temat usuwania zębów, niestety też mnie to dotknęło. Kilka lat temu usunięto mi wszystkie "czwórki".

Było to spowodowane tym, że wszystkie zęby nie chciały mi się ładnie wymieścić.

W zasadzie nie było problemów z usuwaniem, znieczulenie i szybko załatwione, poza jednym zębem.

Okazało się, że korzeń zakleszczył się i za cholerę nie chciał puścić. Dentystka naszarpała się ponad godzinę.

Kupa krwi, nie mogłem nic mówić. Pod koniec stwierdziła, że powinno to być chirurgicznie usnięte.

Tego samego dnia organizm ostro zareagował, gorączka prawie 40C, do końca życia to zapamiętam.

Z rowerowych rzeczy to przywracam zimówkę do ładu, udało się zgubione kółeczko adoptować ze starego SISa, jutro muszę skoczyć po spinkę Srama na 7 rzędów, szkoda, że nie pasuje "8" bo mam na stanie.

Poza tym zamówiłem alu śrubki z berantuning, oraz kilka z light-bike.com. Tuning śrubkowy prawie zakończony, zmienione na alu lub ti będą prawie wszystkie.

Aktualnie wystawiam co tylko się da na allegro, bo boję się, że nie wyrobię finansowo ;)

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1393507

Poczta polska w końcu dostarczyła paczkę z nowymi kołami [7 dni od dnia wysyłki :) ]

Wszystko fajnie gdyby tylko kola były dla mnie a nie dla kumpla :P

tobo, a co ze świnią ? Nie będziesz jej spawac ?

Jak juz szukasz nowej ramy to może takie cosik http://www.devilbikes.pl/index.php?option=...&Itemid=101 :P

Spora cena, jak na jednozawias. ...ale to już dyskusja na oddzielny temat.

@tobo - współczuję historii z ramą. Paskudne uczucie.

Siedziałem w pracy 10h, ale udało mi się wieczorem zrobić rundkę po mieście. Ponadto odebrałem zakupione dla mej przeuroczej partnerki koła WTB Speed Disc XC. Pozbędziemy się beznadziejnego koła tylnego na dennej Reborn Bloodlines i trochę zużytego przodu, który przedtem ja męczyłem przez ponad 2 lata.

Dotarły też do mnie stery FSA Orbit MX, które oczywiście nabiłem, robiąc dużo hałasu i zapewne sprawiając sąsiadom kupę radości.

co virtualnego sobie wymyśliłeś?:) aż strach sie bać co to za potwor bedzie...:P

ja dzisiaj odkręciłem przy pomocy kumpla w końcu tą kasetę:P obyło się bez bacika, daliśmy radę z łańcuchem. teraz jeszcze linki i rower gotowy do jazdy - a do pełni szczęścia jeszcze opony muszę zmienić ale zostawiłem ostatnio pompkę u dziewczyny i ślad po niej zaginął:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...