roswell Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 @KuLa2030 Nie bój nic, kiedyś widziałem zębatki jakiejś high-endowej firmy, które były podobnie skonstruowane, chyba to był Stronglight, brakowało kilku zębów po dwóch stronach. A jeżeli jest odczuwalna zmiana pracy napędu to pozostaje kupno alu blatu Truvativ za ~50zł. Dzisiaj zamówiłem i zapłaciłem za tytanowe śruby do mostka z allegro, wieczorem trochę pobiegałem. Na jutro, jeśli pogoda pozwoli planuje zrobić poważniejszy dystans. Zaczynam powoli składać rower wyścigowy na sezon 2008: Co o nim myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Roswell przepiękne kółka . Czyżby projekt = solidna ramka + lekki amor + lekkie kółka + cała reszta lekka i okolice 10kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 to ja ponarzekam nierowerowo... spędziłam 2,5 h u dentysty... zostawiłam tam 270 zł i dostałam dwie plomby ładny zarobek, ponad 100 za godzinę pracy. chyba zostanę dentystą... a z rowerowych to popatrzyłam na rowery moje przez kilka sekund stoją sobie obok siebie i się przytulają z żałości, że nie mogą pojeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 @Adik No mniej więcej tak planuje z tym, że liczę na wagę w okolicach 9400g 10 kg było bez zmiany kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 9 400g No to ładnie... faktycznie wyścigowa będzie maszynka, a moje rowerki cierpią na nadwagę {psychiczną - ich własciciela } - 11,5 - 12kg oba. Kantele wytrwania życzę, przez coś podobnego własnie przechodzę, z tym że operację usunięcia zawiązków 8semek mam w poniedziałek. Będzie się działo... Monday night teeth party po prostu. A później będę się uczył mówić i jeśc od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Adik ja mam w perspektywie dwie kolejne plomby, ale to w marcu dopiero (chwila wytchnienia) a potem usuwanie kamienia i lakierowanie czyli kolejne 2,5-3h i jakieś 400 zł dzięki bogom wszelakim, obyło się bez leczenia kanałowego... tfu tfu ósemki na szczęście (poza jedną) wyrzynają mi się bezkonfliktowo, a ta jedna była tak rozwalona, że dentysta mi ją usunął bez znieczulenia, nawet nie poczułam a na rowerek pewnie wsiądę dopiero w poniedziałek na chwilkę... wow, ale dzisiaj zimno... i śnieg przykrył ursynów mam nadzieję, że w Zakopcu też napadało śniegu bo liczę na to, że uda mi się zaliczyć kurs snowboardu w nastepnym tygodniu no i trochę pozjeżdżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Kanałówka to jest diabelstwo, bo musi być porządnie zrobione i kontrolowane po zabiegu, a później to ząb jest ok wporzo.. Nawet mnie nie załamuj - dentysta stwierdził że mam 1.5 razy dłuższe korzenie od innych ludzi a przy wyżynaniu i robieniu zębów jest nie mały ból Z rowerowych rzeczy to chyba umyję dzisiaj te dwa rowery bo mają na sobie tyle gów na, że aż wstyd gości zapraszać. Do pokoju który nie jest zbyt duży i jest w nim zawsze nieposkładane łózko, duże biurko i jeszcze 2 rowery - jeden do góry nogami Normalnie przejscia ni ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 @KuLa2030Nie bój nic, kiedyś widziałem zębatki jakiejś high-endowej firmy, które były podobnie skonstruowane, chyba to był Stronglight, brakowało kilku zębów po dwóch stronach. A jeżeli jest odczuwalna zmiana pracy napędu to pozostaje kupno alu blatu Truvativ za ~50zł. Hehe dzieki dzieki ! zobaczymy , licze na to ze nie bedzie problemow a jak juz sie pojawią to bede zmuszony kupic blacik btw. Sprzęcicho szykuje sie fikuśne i bardzo ładne !! Nawet mnie nie załamuj - dentysta stwierdził że mam 1.5 razy dłuższe korzenie od innych ludzi a przy wyżynaniu i robieniu zębów jest nie mały ból Mialem wyrywanego takiego zęba z wielgaśnym korzeniem -cos okropnego.Początkowo jakis tam ból był ale chyba najgorsze i strasznie denerwujące było to jak długo dentystka walczyła z tym zebem , po prostu nie chcical za cholere wyjsc i przez to ze sie tak to przedłuzylo nie myslalem o bolu tylko o tym zeby jak najszybciej skonczyc.Wziąłem sobie tego ząbka na pamiątke,gdzies go powinienem mieć bo był wielki , zastanawiałem sie gdzie on tam sie mógł zmieścić... P.S Zaraz czas smigac na bika troche bialego puchu spadlo , ciekawe jak jest w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Zaraz czas smigac na bika biggrin.gif troche bialego puchu spadlo , ciekawe jak jest w lesie smile.gif U mnie nie ma śniegu więc w puszczy tez powinno byc sucho ;p Ja zaraz zabieram się za pucowanie wszystkich części benzynką i serwis axona po zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Foty mojego BIke dla tych co nie wierzą że mam kierę za 18 zł i 150 g i jak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 No, powiem, że fajny rowerek Ci się zrobił. Tylko to siodełko trochę nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Heh siodło pójdzie do wymiany na slr ale to w czerwcu a spd na xt bo te są używane i skrzeczą łożyska PS: kenda jakaś kurcze nie wiem właśnie jaki to model ;/ bo przełożyłem je z innego roweru bo cst były slikami o jeszcze jdna fota zmojego podwórza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 A co to za opona z przodu? Ile waży? P.S. Sorki za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 http://img91.imageshack.us/my.php?image=1001951ot6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Mialem wyrywanego takiego zęba z wielgaśnym korzeniem -cos okropnego.Początkowo jakis tam ból był ale chyba najgorsze i strasznie denerwujące było to jak długo dentystka walczyła z tym zebem , po prostu nie chcical za cholere wyjsc i przez to ze sie tak to przedłuzylo nie myslalem o bolu tylko o tym zeby jak najszybciej skonczyc.Wziąłem sobie tego ząbka na pamiątke,gdzies go powinienem mieć bo był wielki , zastanawiałem sie gdzie on tam sie mógł zmieścić... Ja dokładnie tak samo^^ Nie zapomne tego jak tata opowiadał jak się o mnie martwił jak dentystka wezwała 4 innych pracowników (nie wiem czy to dentyysci byli) żeby mnie trzymali =/ ponad godzine sie z nim meczyla ;P Przez 24h nie przelknalem nic zero picia ani jedzenia :] tez to gdzies mam. Dzisiaj byłem na meczu ROW Rybnik - Górnik Zabrze ;P Z rowerowych to zaraz ide skladac bika ;P i rozkuc lancuch [ten cholerny rozkuwacz, nie ma to jak newbie sie meczy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Fajna zimówka Mathieo Niedrogie i lekkie częsci na prostej ładnej alu ramce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Zawiodę cię : To nie jest zimówka . Zimówka to będzie kiedy dostane od klubu szose "fort". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Byłem w Wałbrzychu -misja kurierska dla mamusi, kupiła sobie za małe buciki i musialem jechac wymienić^^. Pojechalem jeszcze do szczawna i wyszło coś ponad 60 km. Odmroziłem sobie palce u nóg (mam tylko letnie buty spd) palce u rąk (wełniane rękawiczki to za mało) posiniały mi usta i policzki (kominiarkę trzeba kupić) i ogólnie się tak zniechęciłem do roweru że póki nie będzie +15 stopni, nie jeżdżę . Muszę na trenażer nazbierać kasy. Ale zarobiłem 30zł za transport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ja dzisiaj 2 treningi Najpierw z rańca wały/teren (głównie teren): 31,11km ze średnią 16,20km/h i średnim pulsem 140, a potem po południu wały: 28,95km ze średnią 18,44km/h i średnim pulsem też 140. Zimno zdeka I w ten sposób pękło pierwsze 1000km w tym roku (a konkretniej jest 1038 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żubr Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Wyjechałem pojeździć po lesie, ale po 10km zrezygnowałem. Pomimo założenia kilku warstw ubrań zimny wiatr trochę mnie zniechęcił. 100% cotton nie nadaje się do jazdy. W poniedziałek zakupy, kurteczka Rogelli New Spirit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witam Dzisiaj miałem małą wycieczkę z Gerusem. Mi wyszło 42km, a jemu 82km:D spotkaliśmy się pomiedzy kleczewem, a kazimierzem i pojechalismy na trasę Kleczew-Różnowa-ślesin-okoliczne wsie. Tutaj fotki Podjazd 9% ojjj ostro! Krossy Krossy ujęcie drugie Który ładniejszy? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Dzisiaj udało się zrobic aż 5km... Zimno i wietrznie... Ja chce juz wiosne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Foty mojego BIke dla tych co nie wierzą że mam kierę za 18 zł i 150 gi jak ??? mathieo co to za kiera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 87km przy temp. -5, AVS 25,5 jazda ! mi było ciepło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Marcin nie wiem, szukałem kier do 20 zł poszedłęm do megasportu w gryfinie szukam kier, koleś mi pokazuję stalówki i drogą kbix ultrarace za 75 zł potem tą turkusową na początku nie chciałem jej ale potem jak dał mi porównać ją a kbix to odrazu kupiłem. Waży tyle samo co kbix czyli 150 g i jest anodowana . Ale mam farta. Tylko ciekaw jestem z jakiej fabryki wyszło to arcydzieło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.