Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wlasnie rower na takiej ramie stoi u mnie w garazu teraz :P

a ja dzisiaj pozegnalem sie z judyta i ja wyslalem. nie bylo to trudne rozstanie :)

Napisano

Właśnie rama mnie przekonała, wg sprzedawcy nie ma żadnej rysy, a osprzęt i tak prędzej czy później do wymiany chyba :) Myślałem, że uda się go kupić za 750PLN to wtedy by było dopiero fajnie :)

A tak w ogóle witam brać forumową, wiem, że jest odpowiedni temat do tego, ale tutaj mozna rozmawiać o wszystkim w końcu :P

Napisano
Śliczny kolor ramy! :P

Dzięki :D .

Nader gustownie się komponuje z kolorkiem moich zimowych pantalonów - nieprawdaż :woot: ?

Pozdrówko estetyczne ;)

Napisano

Dzisiaj 30 km z czego 2 km z rowerem na plecach pod gorke. Blota bylo tyle ze kolo sie momentalnie od jego nadmiaru blokowalo, moze by sie obracalo gdyby razem z blotem przy hamulcch nie bylo patyczkow i lisci.

Tak nawiazujac do tych ostrych podjazdow, to mam jeden taki w okolicy dosc stromy, gdzies w sklepie rowerowym obilo mi sie o uszy ze ma 15% calkiem mozliwe ale glowy nie daje.

P.S. bardzo fajny maraton, ale jak widze to garstka ludzi sie pojawila. 5 osob w m1 :P

Napisano

wczoraj 48 km po podłódzkich lasach, w lasach sucho tak jak pisała Ecia (więc ja bym połowy roweru nie wygrał :woot: )

dzisiaj również pogoda wyśmienita, niestety poniedziałek a więc siedzenie w pracy, więc tylko 2x8km do i z pracy. jutro zanosi się na małą pętelkę po mieście (parę spraw do załatwienia), więc początek lutego jeśli chodzi o przebieg będzie całkiem przyzwoity (jak na mnie :P )

Napisano

A ja dzis po zawodach wraz z kolega smignelismy sobie troche po szosie wyszło ~60 km ze srednia 24 km/h

Wiater fajnie wieje :P

Napisano

Odstawiłem gotowe koła pod biurko ( jak na wydane 15.50 zł - cacy ). Zamówiłem korpus tylnej piasty pod tarcze za 5 zł ( dokupię części, poskładam i będzie gotowa ). Wyczyściłem rockring i zębatkę do korby ( lśnią ). Czekając na Axel'a coś wyczuwam, że niestety - chyba nic z tego :mellow: Lecz nadal czekam. Kross nadal w piwnicy, ale już czysty. Pozdrawiam !

Napisano

Dzisiaj szkoła, potem krótki rower :mellow: A następnie do Katowic zawieźć koła do zaplecenia. Trafiły mi się całkiem lekkie egzemplarze :banana: Mavici XM 317 423g i 434g, a piasty XT Centerlock komplet z zaciskami 628 g(na CR.pl piszą chyba 636g). Nyple wyszły 20 g ;) Do odbioru w środę i zamknę się w kwocie 694 zł bez przesyłek ;)

Napisano

Ja byłem dzisiaj w Poznaniu w poszukiwaniu roweru szosowego. Znalazłem tylko 3, ale przekraczające moje fundusze, a tak to w kazdym sklepie słyszałem "mozemy sciagnąc na załmówienie.." pozostanie mi jedynie allegro.

Napisano
Dzięki :D .

Nader gustownie się komponuje z kolorkiem moich zimowych pantalonów - nieprawdaż B) ?

Pozdrówko estetyczne :)

Ależ na to również zwróciłam uwagę :D

Ale ja tutaj w innym celu.

To prawda, że Sheldon Brown umarł?

http://sheldonbrown.com/harris/

Napisano

Odebrałem paczkę w której był komplet okładzin accent 3 function oraz 2 klucze do shimanowskich 520stek.

Korzystając z tego że wreszcie dostałem te klucze przeserwisowałem pedały B)

Napisano

Ja dzisiaj byłem z dziewczyną na wycieczce:) pogoda przepiękna, a ona musiała skoczyć po wpis do indeksu:) podjechaliśmy pod jej wydział, ona po wpis a ja do lasku:) 9 km w lesie i trzeba bylo wracac. Łącznie koło 24 km wyszło:) resztę tego pięknego dnia spędziłem na zakuwaniu niemieckiego. jutro zaliczenie. Nie zdążyłem jeszcze nawet przerobić całego materiału:/

Napisano

kiedyś było na bashu

- dzięki administratorowi forum zaliczyłem sesje za pierwszym podejsciem

- korepetycji ci udzielał ?

- nie , wstawił mi bana na tydzień

zawsze do usług ;):)

Napisano

Zamówiłem Avidy SD 7 + klamki Speed Dial. Myślę, że do końca tygodnia powinna paczka przyjść. Już nie mogę się doczekać bo wiem, że to dobrze wydane pieniądze :) Pozdro 600

- dzięki administratorowi forum zaliczyłem sesje za pierwszym podejsciem

- korepetycji ci udzielał ?

- nie , wstawił mi bana na tydzień

Dobre !!! Jak by nie patrzeć przede mną jeszcze egzamin z logistyki i matmy B);):D.

Napisano

Ja dzis 48 km, srednia predkosc 19 km, 3 okoliczne szczyty zaliczone :)

Pare fotek

dsc01889xp0.th.jpg

Rower nr 2

dsc01895pp2.th.jpg

Zawada

dsc01896qg5.th.jpg

Trzemesna - szczyt

dsc01900is4.th.jpg

Trzemesna - zjazd

dsc01904ke5.th.jpg

dsc01907dd7.th.jpg

W drodze na Rychwałd

dsc01906fv1.th.jpg

Szczyt Rychwałdu z przekaźnikiem w oddali

Napisano

A ja dzisiaj zrobiłem w kolegą z forum - Gerusem około 60km. trochę terenu i trochę szoski.Poznałem inne ścieżki rowerowe, którymi teraz będę jeździł:P Potem szukaliśmy dla mnie szosóweczki ale w sklepie mieli za małe niestety. No i teraz czekam na przesyłkę z allegro z 9,7kg maszyną :)

• Mod Team
Napisano

Świetnymi dowcipami Jurasku rzucasz :D

Również dzisiaj pojeździłem trochę po mieście bez celu. Zrobiłem 40 km, teraz siedzę ze świadomością, że muszę co namniej 60 km dziennie robić żeby kondycje na wyższy poziom podnieść.

Napisano

@WojteK!

Pochwal się co kupiłeś!

Ja dzisiaj miałem ciekawe zaliczenie z WF-u, mianowicie bieg wahadłowy. Poszło bardzo dobrze, zaraz po powrocie do domu mimo zmęczenia wybrałem się na rower.

Wykręciłem 47 km ze średnią 24.15. Jeździło się całkiem fajnie, ciepło, czuć już wiosne.

Cały czas czekam na otrzymanie kół, za które zapłaciłem 23.01, a więc czekam już dwa tygodnie.

Sprzedający, gość z Light-Bike jest strasznie denerwujący, po otrzymaniu pieniędzy stwierdza, ze jest chory i do konca tygodnia paczki nie wysle poza tym, koła znajdują sie na działce i że otrzyma je w sobotę, a paczke wysle w poniedziałek.

Potem dostaje informację jeszcze ciekawszą:

"pzreciez pisalem tobei ze mam koło na 2 gim koncu polski

i ze dopiero bede mial je w neidziele woieczrem alb ow poniedzialek rano"

Ostatecznie we wtorek (29.01) napisał ze je wysłał.

Teraz się jeszcze okazało, że pomylił adres mojej ulicy.

Mimo, że jest dosć znany, handluje dośc wieloma rzeczami sprawia wrazenie oszusta.

Na razie jeszcze nie chce pisać o kogo chodzi, w każdym razie denerwujace jest to ze chodzi o nie małe pieniadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...