Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Końcówka stycznia raczej marna: 14 km a wszystko przez uciekające powietrze w tylnym kole i na dodatek dwie pęknięte szprychy. Dojechałem na tym jakoś do sklepu rowerowego i wróciłem. Teraz wstawiam DT Championy i centruje koło.

Napisano

dzisiaj 11km po miescie. w koncu przyszla tarcza wiec rower juz w komplecie :P jeszcze tylko czekam na przednia przerzutke ;/

a oprocz tego sprzedalem judytke :)

Napisano

Mi dzisiaj przyszły 2 tarcze 160mm. Kupiłem 2 komplety śrub to tarcz ze srama (15zł za komplet;/)

Czekam na hamulce, a koła zostaną wysłane w piątek kurierem (tak powiedzieli w wertykalu)...

No i wywiadówka=śmierć :P

Napisano

No i koniec stycznia....

niestety nie udało mi się zrealizować mojego założenia... tzn minimum tysiąc km miesięcznie.

no ale nadrobi się w Lutym :) (może się uda, a jak nie to w marcu :P)

zatrzymałem się na 887km,

dzisiaj 47km w błocie :)

Napisano

Wczoraj wały, 28km, stwierdzenie braków tylnych klocków poprzez dźwięk rżniętej tarczy :P

Dzisiaj kupiłem nowe (organiczne BBB, innych nie było buuu), zamontowałem i na wały znowu, tym razem 37km, potem jak wracałem odebrałem paczkę z mostkiem (z ciekawości sprawdzam krótszy, jak znam siebie to nie zauważę różnicy :))

Tym samym styczeń zakończony z wynikiem 580km, jutro wolne :)

Napisano

Od poniedziałku jestem chora a jak szybko nie wyzdrowieje to będę też bankrutem.

Kupiłam dzisiaj komplet kluczy do korb.

Napisano

Byłem na "wstępnym" spotkaniu powstającego klubu rowerowego w moim mieście TKR "Gryf". Zbyt dużo osób się nie pojawiło bo około 15 ale jak na początek może być. Był też prezes Polskiego Związku Kolarskiego z pomorza, swoją drogą fajny z niego gość ;) Jutro dalej musze pochodzić za Vexolem, dociachać pancerze i można kręcić

Napisano

Niestety - amorek nie doszedł ;) Zaczyna się "nerwówka". Piszę do sprzedającego, ale coś nie odpisuje. Zobaczymy - co z tego wyjdzie. Jutro dokończę koła i będą gotowe. Pozdrawiam !

Napisano

Jurasku przecież nikt sie nie znęca, ale jak coś sie obiecuje to należy dotrzymć słowa. Pozatym chciałbym z czystej ciekawości zobaczyć jak to wygląda.

Notabene w MR pisza o nowym rekordzie prędkości na rowerze na stoku własnie 45 stopniowym.

Edit:

Byłem na rowerze zrobiłem moze z 10km i zwątpiłem. Jakoś tak nie chce mi sie jeździć.

Napisano

Kupiłem nowe gripy ritchey WCS, Dwie tarcze shimano deore 160mm, adapter na przód i kolejny komplet 6 śrub srama za 15złB)

Idę odcinać piwoty od XCR'a :) Bye

Napisano

dzisiaj z rowerowych to zamówiłem w końcu przerzutkę XT 06. Niestety moja LX umarła już ostatecznie i zmienianie biegu odbywało się wczoraj przy użyciu nogi:/ (najpierw zmienić bieg na manetce, a potem nogą przestawić przerzutkę:/) kiedy przyjdzie cały zestawik korba LX, łańcuch LX, kaseta suntour i przerzutka XT trafią do roweru. Dodatkowo wymienię pancerze i rozbiorę cały rower co by go wyczyścić jak należy. Aż mi ślinka cieknie na myśl ile to roboty z tym bedzie:D

A wczoraj pierwsza jazda na slickach kupionych od Nabiała. Super sprawa i rower się świetnie prezentuje na takich cieniutkich gumkach:)

No a teraz czas powrócić do Podstaw turystyki bo jutro zaliczenie...

Napisano

moze ja cos napisze jako swiezy rowerzysta - amator ze dzisiaj przyszedl moj rower i jutro pierwszy wypad gdzies na szose. Mam pytanie czy jak kupie licznik to czy taki laik rowerowy jak ja dobrze podlaczy ów licznik ? (czy poprostu gdy kupie w sklepie to poprosic zeby zalozyli odrazu? :) )

Napisano

Wkońcu złożyłem bika :]

img6494vz5.th.jpg

Do zmiany pozostały takie rzeczy jak: zacisk sztycy, zaciski kół ktore sa w czasie tuningu, siodło i nowe opony.. :] Waga w tym stanie z tarcza tylna, której nie ma z powodu braku klocków, to 11.2kg :] Po tych zmianach bedzie spokojnie ponizej 11 kg. :]

Napisano

Wyczyściłem gruntownie łańcuch, kupiłem olej do pił łańcuchowych, nasmarowałem i jestem z siebie dumny :) Potem dotnę pancerze i wyreguluje wszystko co się da i jutro chyba 1 jazda

Napisano

@ Omen

Nie masz czasem rogó założonych na odwrót ?? :)

Rano pojechałem na poczte wysłać kask, później szosowke zawiezc do serwisu, i godzina krecenia na rolce...

Napisano

Nie dało się jednego wykręcić B)

Więc go uciąłem i jest git :)

Na wakacje dostanę i tak foxa 32 80mm więc walić XCR'a xD Z resztą na tarczach on chyba długo nie pożyje... :)

Napisano

Położyłem 4, końcową warstwę farby na koła. Jutro już będą gotowe zupełnie. Nie wiem co się dzieje, ale Poczta Polska po prostu robi sobie konkretne żarty. Odezwał się sprzedający i sam jest zmartwiony, że nadal nie doszło. Czy już naprawdę musi być tak kiepsko z przesyłkami ? Pozdrawiam !

P.S. omen - ten "sztywniak" trochę tutaj psuje zabawę. No chyba, że zamierzasz kupić coś "ładniejszego".

P.S.2. Styczeń : 7 godzin na siodle. O Kross'ie ostatnio zupełnie zapomniałem .....

Napisano

Krochmal w komplecie z licznikiem jest instrukcja napisana pismem obrazkowym

nie powinieneś mieć żadnego problemu z samodzielnym montażem

Bartek nie martwcie sie pocztą , mają mało pracowników i przesyłki czasem dwa tygodnie idą

jeśli paczka nadana w wyższym priorytecie niz zwykła to można ja namierzyć

numer przesyłki potrzebny i miła pani w okienku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...