Ecia Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Rekonwalescentom zdrówka - i do przodu, powoli, ale konsekwentnie Pozdrówko dopingujące :)
Mod Team Pixon Napisano 31 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2008 Końcówka stycznia raczej marna: 14 km a wszystko przez uciekające powietrze w tylnym kole i na dodatek dwie pęknięte szprychy. Dojechałem na tym jakoś do sklepu rowerowego i wróciłem. Teraz wstawiam DT Championy i centruje koło.
tomeks Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 dzisiaj 11km po miescie. w koncu przyszla tarcza wiec rower juz w komplecie jeszcze tylko czekam na przednia przerzutke ;/ a oprocz tego sprzedalem judytke
Nawrotek Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Mi dzisiaj przyszły 2 tarcze 160mm. Kupiłem 2 komplety śrub to tarcz ze srama (15zł za komplet;/) Czekam na hamulce, a koła zostaną wysłane w piątek kurierem (tak powiedzieli w wertykalu)... No i wywiadówka=śmierć
lukashs Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 No i koniec stycznia.... niestety nie udało mi się zrealizować mojego założenia... tzn minimum tysiąc km miesięcznie. no ale nadrobi się w Lutym (może się uda, a jak nie to w marcu ) zatrzymałem się na 887km, dzisiaj 47km w błocie
heavy_puchatek Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Wczoraj wały, 28km, stwierdzenie braków tylnych klocków poprzez dźwięk rżniętej tarczy Dzisiaj kupiłem nowe (organiczne BBB, innych nie było buuu), zamontowałem i na wały znowu, tym razem 37km, potem jak wracałem odebrałem paczkę z mostkiem (z ciekawości sprawdzam krótszy, jak znam siebie to nie zauważę różnicy ) Tym samym styczeń zakończony z wynikiem 580km, jutro wolne
Xordus Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Wyregulowałem hamulce Jutro musze przejsc sie do rowerowego po jakis smar
anulkaa Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Od poniedziałku jestem chora a jak szybko nie wyzdrowieje to będę też bankrutem. Kupiłam dzisiaj komplet kluczy do korb.
fallout Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Byłem na "wstępnym" spotkaniu powstającego klubu rowerowego w moim mieście TKR "Gryf". Zbyt dużo osób się nie pojawiło bo około 15 ale jak na początek może być. Był też prezes Polskiego Związku Kolarskiego z pomorza, swoją drogą fajny z niego gość Jutro dalej musze pochodzić za Vexolem, dociachać pancerze i można kręcić
bartekgib Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Niestety - amorek nie doszedł Zaczyna się "nerwówka". Piszę do sprzedającego, ale coś nie odpisuje. Zobaczymy - co z tego wyjdzie. Jutro dokończę koła i będą gotowe. Pozdrawiam !
lukashs Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 Mathieo co z fotkami podjazdu ? czekamy niecierpliwie.
marcin1212 Napisano 31 Stycznia 2008 Napisano 31 Stycznia 2008 no ja również bym zobaczył. dziś przypomniałem sobie że u mnie za miastem ma hałdzie jest dośc stromy pojazd. Mysle ze moze mieć 20-30st
jurasek Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 może wystarczy znęcania sie na Mateuszem za jego pochopne przechwałki o podjeździe przecież wiecie że zdjęć nie będzie
marcin1212 Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Jurasku przecież nikt sie nie znęca, ale jak coś sie obiecuje to należy dotrzymć słowa. Pozatym chciałbym z czystej ciekawości zobaczyć jak to wygląda. Notabene w MR pisza o nowym rekordzie prędkości na rowerze na stoku własnie 45 stopniowym. Edit: Byłem na rowerze zrobiłem moze z 10km i zwątpiłem. Jakoś tak nie chce mi sie jeździć.
Nawrotek Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Kupiłem nowe gripy ritchey WCS, Dwie tarcze shimano deore 160mm, adapter na przód i kolejny komplet 6 śrub srama za 15zł Idę odcinać piwoty od XCR'a Bye
Biera Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 dzisiaj z rowerowych to zamówiłem w końcu przerzutkę XT 06. Niestety moja LX umarła już ostatecznie i zmienianie biegu odbywało się wczoraj przy użyciu nogi:/ (najpierw zmienić bieg na manetce, a potem nogą przestawić przerzutkę:/) kiedy przyjdzie cały zestawik korba LX, łańcuch LX, kaseta suntour i przerzutka XT trafią do roweru. Dodatkowo wymienię pancerze i rozbiorę cały rower co by go wyczyścić jak należy. Aż mi ślinka cieknie na myśl ile to roboty z tym bedzie:D A wczoraj pierwsza jazda na slickach kupionych od Nabiała. Super sprawa i rower się świetnie prezentuje na takich cieniutkich gumkach:) No a teraz czas powrócić do Podstaw turystyki bo jutro zaliczenie...
Krochmal Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 moze ja cos napisze jako swiezy rowerzysta - amator ze dzisiaj przyszedl moj rower i jutro pierwszy wypad gdzies na szose. Mam pytanie czy jak kupie licznik to czy taki laik rowerowy jak ja dobrze podlaczy ów licznik ? (czy poprostu gdy kupie w sklepie to poprosic zeby zalozyli odrazu? )
omen Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Wkońcu złożyłem bika :] Do zmiany pozostały takie rzeczy jak: zacisk sztycy, zaciski kół ktore sa w czasie tuningu, siodło i nowe opony.. :] Waga w tym stanie z tarcza tylna, której nie ma z powodu braku klocków, to 11.2kg :] Po tych zmianach bedzie spokojnie ponizej 11 kg. :]
fallout Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Wyczyściłem gruntownie łańcuch, kupiłem olej do pił łańcuchowych, nasmarowałem i jestem z siebie dumny Potem dotnę pancerze i wyreguluje wszystko co się da i jutro chyba 1 jazda
Sixer Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 @ Omen Nie masz czasem rogó założonych na odwrót ?? Rano pojechałem na poczte wysłać kask, później szosowke zawiezc do serwisu, i godzina krecenia na rolce...
Nawrotek Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Nie dało się jednego wykręcić Więc go uciąłem i jest git Na wakacje dostanę i tak foxa 32 80mm więc walić XCR'a xD Z resztą na tarczach on chyba długo nie pożyje...
bartekgib Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Położyłem 4, końcową warstwę farby na koła. Jutro już będą gotowe zupełnie. Nie wiem co się dzieje, ale Poczta Polska po prostu robi sobie konkretne żarty. Odezwał się sprzedający i sam jest zmartwiony, że nadal nie doszło. Czy już naprawdę musi być tak kiepsko z przesyłkami ? Pozdrawiam ! P.S. omen - ten "sztywniak" trochę tutaj psuje zabawę. No chyba, że zamierzasz kupić coś "ładniejszego". P.S.2. Styczeń : 7 godzin na siodle. O Kross'ie ostatnio zupełnie zapomniałem .....
jurasek Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Krochmal w komplecie z licznikiem jest instrukcja napisana pismem obrazkowym nie powinieneś mieć żadnego problemu z samodzielnym montażem Bartek nie martwcie sie pocztą , mają mało pracowników i przesyłki czasem dwa tygodnie idą jeśli paczka nadana w wyższym priorytecie niz zwykła to można ja namierzyć numer przesyłki potrzebny i miła pani w okienku
rObO87 Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Zdałem egzamin z Teori Pola Elektromagnetycznego u prorektora mojej uczelni :banana: :banana: :banana:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.