Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem stojak na rower :P

Jeździłem po mieście, 19km ale zawsze cos :)

P.S: W czym wyczyścić łańcuch? Są jakieś specjalne preparaty?

Napisano
P.S: W czym wyczyścić łańcuch? Są jakieś specjalne preparaty?

Jak masz spinkę to łańcuch do słoika z benzyną ekstrakcyjną i robisz LEKKI shaker (oczywiście to nie jedyna możliwość), są maszynki do czyszczenia łańcuchów bez ich ściągania. Było o tym na forum tyle razy, że nie wiadomo który temat czytać. Pozdro

Napisano

Z rowerowych to wypucowalem jak nigdy ! :) po prostu torcik z wiśenką :P:)

Nie wiem czy do Niedzieli na niego wsiąde, bo szkoda mi przed pierwszymi zawodami(w niedziele) znow go uwalić :P:)

Napisano
łańcuch do słoika z benzyną ekstrakcyjną i robisz LEKKI shaker
tylko nie zapomnij po takiej "zabawie" nasmarować łańcucha ! Nie rób tego jednak WD-40 ani innym tego typu produktem bo syf Ci sie naniesie na łańcuch zanim zdążysz wsiąść na niego. Też było o tym na forum - smar teflonowy Finish Line (zależnie od warunków atmosferycznych), Pedros, Michelin albo coś podobnego. To tak w skrócie. Poszukaj sobie na forum.

wax uprzedziles mnie smile.gif

HA :) jestem zaje*** jak pierogi :) Pozdrawiam

Napisano
Marcin - mostek to typowa "kostka" więc nie ma żadnego kąta. Płaski - tak po prostu. Zapakowany był w kopertę bąbelkową. A że listonosz otwiera całe drzwi ze wszystkimi drzwiczkami więc wkłada cokolwiek bez problemu. Zobaczył, że się zmieści - sruuuu do skrzynki. Moje drzwiczki mają mniejszy otwór niż wejście od drzwi całej skrzynki - więc miałem problem z wyjęciem tego, bo było włożone na styk. Troszke kombinacji i wyszło. Jeszcze chwila i ganiałbym za listonoszem, żeby otworzył całość :) Czekam jeszcze na amorek - chyba nie znajdę go w skrzynce :) Pozdrawiam !

Chodziło mi o to że niby przesyłka pewnie polecona a listonosz zostawił w skrzynce.

Siodełko 155g katalogowo... realnie troche wiecej, no i jest niebieskie :P Taki egzotyk - Gipiemme. Blaze okazal sie za twardy na codzienne jezdzenie.

Również czekam na siodełko, ale skn-a :P

jeżeli chodzi o pocztę to dzisiaj dostałem bluzke liquida z długim rękawem. Czekałem na nią 2 dni a wiec króciutko. Mam nadzieje że podobnie bedzie z siodełkiem i jutro dojdzie. Bluza nawet fajna, ale na taką pogode jak obecnie zdecydowanie za cienka. Co sądzicie o tym: http://www.mikesport.pl/3210_ROGELLI_ZIMA_...ny_KITMAT_.html

Da rade w tym pośmigać 0-5st C z wiaterkiem czy tez bedzie zimno??

Zrobiłem jakieś 15km.

ps

tylko nie zapomnij po takiej "zabawie" nasmarować łańcucha ! Nie rób tego jednak WD-40 ani innym tego typu produktem bo syf Ci sie naniesie na łańcuch zanim zdążysz wsiąść na niego. Też było o tym na forum - smar teflonowy Finish Line (zależnie od warunków atmosferycznych), Pedros, Michelin albo coś podobnego. To tak w skrócie. Poszukaj sobie na forum.

VEXOL też bedzie dobry :)

Napisano

Ja dzis porobilem pare zdjec roweru i przy okazji tego:

obraz017mn6.th.jpg

A pozatym 15 km, jakos mi sie nie chcialo nigdzie dalej, a w teren nie jade bo bloto duze a rower dopiero czyszczony :)

Napisano

Ja mam pod biurkiem chyba z 4 pełne butelki ekstrakcyjnej ( po 3.50 zł :P ) i jedną prawie pustą :) Zapas - przydaje się :P

Marcin - paczka była priorytet, polecona i wszystkie inne opcje typu "przyspieszamy". Amorek idzie od piątku i zaczyna się nerwówka. Poczta Polska musi wpaść w ręce prywaciarza :) Pozdrawiam !

P.S. Kiedyś trzeba od babci Kross'a odebrać. Zapiaszczony :) .....

P.S.2. Olek - opisz tą "ruską maszynerię" :P

Napisano

Ostatnio poczta się obija to się Bartek nie martw, do mnie priorytety przez ostatni tydzień szły 5 roboczych dni i byłem bardzo zniesmaczony tym faktem :)

• Mod Team
Napisano

Dane z licznika

TRP 100 (70 km teren) km

STP 5:15:00 h:mm:ss

AVS 19,05 km/h

Dane z pulsometru

FZ 27 %

HZ 56 %

PZ 15 %

Trasa: Czarny szlak rowerowy

Łódź> Arturówek> Łagiewniki> Modrzew> Kiełmina> Nowiny> Dobra> Dobieszków> Stare Skoszewy> Głogowiec> Poćwiardówka> Niesułków Kol.> Wola Cyrusowa Kol.> Jabłonów> Bielanki> Żabieniec> Syberia> Pięnki Henrykowskie> Grzmiąca> Buczek> Jaroszki> Moskwa> Plichtów> Byszewy> Kalonka> Łódź

Gdyby nie wiatr przez ostatnie 40 km, czyli w drodze powrotnej było by naprawdę ekstra. A tak to były momenty gdzie mnie nerwica zżerała bo nie mogłem upedałować. Wypad można zaliczyć do udanych. Tylko, żeby mniejszy udział był strefy PZ to już w ogóle było by pięknie.

Napisano

Ja od tygodnia mam strasznego pecha ;)

nie zaliczyłem 3 kluczowych poprawek na studiach....

35km od domu zerwałem łańcuch i musiałem użyć telefonu

2 dni po zerwaniu łańcucha i uprzedniej naprawie wymyłem rower i spostrzegłem pękniętą ramę... co sie ze mną dzieje dzieje :wacko::ermm::(

a co dziś robiłem?

zadzwoniłem do rowerowego z pytaniem co z ramą - jest nadzieja ze będę jeździł w drugiej połowie przyszłego tygodnia :)

Napisano

Tak wlasnie takie tylko, ze niebiesko - czarne. Waga jak SLR ;)

Zrekompensuje mi to wymiane opony z Conti Vapora Pro na IRC BackCountry 2.25. I tutaj chcialbym podziekowac Adamickiemu, ktory pozyczyl mi ta opone do wiosny.

Napisano

No a mi dziś po 12 tygodniach ściągnęli gips, teraz 3-4 miesiące rehabilitacji... No i jak dobrze pójdzie w czerwcu wróce na rower...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...