Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyszła paczka numer 1 z zawartością

-przerzutka tylna Sram 7.0

-manetki 3.0

-kaseta Alivio

-łańcuch PC48

fajną zabawe sobie znalazłem - rozpinanie i spinanie spinki :P

Jutro może przyjdzie paczka numer 2 z kołami i można grzać

Napisano
Przyszła paczka numer 1 z zawartością

-przerzutka tylna Sram 7.0

-manetki 3.0

-kaseta Alivio

-łańcuch PC48

fajną zabawe sobie znalazłem - rozpinanie i spinanie spinki :D

Jutro może przyjdzie paczka numer 2 z kołami i można grzać

Mam identyczny zestaw w drugim rowerku. Swietne komponenty jak za swoją cenę.

Ja dzisiaj patrzałem na rower przez 1.5h. Jazda Pandą stała się taką rutyną że nie chce mi się czasami rąk na kierownicy trzymać :P

Jutro my last driving lesson. Pewnie za jakieś 1.5miecha egzamin. Z niecierpliwością czekam na przesyłkę ze szprychami i piastą tylnią Xt i tarczą pod centerlock.

Jeszcze Avid BB5 w drodze jest. Także jak dojdzie wszystko to będę spokojniejszy. Porobiłem nowe fotki Cube'a. Są jak coś w sygnaturce.

Napisano

Ja zakupiłęm wczoraj bluze Liquid, siodełko SKn i rogi wcs. Czekam teraz na paczuszki.

Rozebrałem Bika i zważyłem. Wyszło niecałe 14kg :D no ale cóż.

Na nowych oponach zejde do ~13

Napisano

A ja jestem chory :) w pon miałem gorączkę 37,8 , dzisaj już jest wporząsiu ale jestem osłabiony i przeziębiony :D więc z wyścigu w Świnoujściu nici :D:(:D:(:D

Napisano

Dzisiaj 17.01km ze srednia 20.00 km/h. Oprocz tego stwierdzilem ze na skn obdartym z obszycia nie da sie jezdzic na dluzsza mete ;/ , wiec jak ktos by mial taki pomysl to nie polecam, zyskacie okolo 60g, ktore pozniej bedzie bardzo wam ciazylo :( chyba bede sie musial zapozyczyc na slr-a :D

Napisano

:banana: Dzisiaj udało mi się załatwić pozytywnie pare ważnych spraw, a przede wszystkim przyszły obręcze z Bikestacji :D i mam już połowę kółek nowych, jak dobrze pójdzie to jeszcze w ciągu pół godziny może się zjawić listonosz z nyplami, a jak nie to jutro już musi być :( Dzisiaj za bardzo nie pojeżdże bo zaraz muszę sie brać za chemię, bo jutro sprawdzian... :D

Napisano

Dzisiaj z 60-65km ze średnią 40km/h. V max=90km/h. Dobry jestem co nie? :D Ale nie Cube'em tylko Pandą :( Wycisnąłem z niej ostatnie soki na pożegnanie. Teraz koniec jazd i czekanie na egzamin.. A z rowerowego to popatrzałem się na rower 3sekundy.

Napisano

Co Wy wszyscy z tym 3 sekundowym spojrzeniem na fali użytkownik-rower :D ?

Pomalowane jedynie przednie koło ( malując dwa nie wyrobiłbym z duchoty ). Jak na razie wszystko wychodzi nad wyraz pięknie. Jutro part II - koło tylne :D Znalazłem firmę, która piaskuje ramy - więc za jakiś czas piaskowanie + klar i będziemy składać maszynę nr. II. Przyszedł mostek - leży w skrzynce, ale klucz ma moja mama :P:( Pozdrawiam !

Napisano

Majac juz dosyc jezdzenia po ciemku, pokrecilem troche kilometrow za dnia po lesie. Ogolnie mnostwo blota i innego sh*tu. Wracajac juz do domu, zachcialo mi sie pojechac troche na okolo, po ulicy, ktora jak zaczynalem jezdzic 4 lata temu to zawsze wracalem do domu. Troche nie po drodze ale taki sentyment mnie cos naszedl. Na tej cholernej ulicy bylo mnostwo szkla, no i tssssssss i za sekunde lup lup lup obrecz stuka po bruku. Zatrzymalem sie, wyjalem kolo, macam opone i widze ladny kawalek szkla. Wyciagnalem cholerstwo, zdjalem jedna strone opony z obreczy i wyciagnalem detke. W oponie bylo mnostwo kawalkow szkla zmielonych w drobny mak. Musialem zdjac cala opone z obreczy i wysypac to zmielone szklo... Przy okazji poprawilem tasme na obreczy, sprawdzilem wewnetrzna strone opony czy nie ma jeszcze jakiejs resztki szkla i zalozylem zapasowa detke. Najlepsze bylo w domu. Miska z woda i szukam w przebitej detce dziury. Ok jest jedna sporawa ale... jest ona na wylot... po drugiej stronie tez dziura... Dwie latki poszly i wydaje sie ze jest ok. Ale niestety tsssss .... jeszcze minimalna dziurka kilka cm obok. 3 latka poszla i opona trzyma powietrze (Conti Light jest warty 3 latek :o ). Gdy juz mialem chowac miske i zestaw latek nagle cos mi zabrzeczalo w tej detce... W srodku latal sobie kawalek szkla... Lekkie przeklenstwo i niestety nozyk w ruch, zrobilem dziure i wyciagnalem.... 5 kawalkow szkla ze srodka detki. Z 15 minut jeszcze sprawdzalem czy nic nie ma w srodku, zakleilem latka i... znowu dziura. 5 latka i detka wreszczie jest ok. Caly zestaw poszedł (8zł) ale nowa detka drozsza (16zł) wiec i tak oplacalo sie latac. W srodku lata jeszcze jakis mikroskopijny kawalek, ale nie moge go wyczuc palcami wiec zostanie tam juz na zawsze. Jak myslicie ten polatany Light z jakims mikroskopijnym kawalkiem w srodku nadaje sie jeszcze do czegos ? Ogolnie jednek kawalek szkla, a zrobil taka masakre.

Napisano

Miałem problem z wyciągnięciem paczki ze skrzynki :o Listonosz must die. Mostek cud malinka. Już cały setup gazrurkowy czeka na operację wszczepienia. Na dodatek znalazłem 2 firmy piaskujące części metalowe i za flaszkę mi to zrobią "jak dla kumpla". Happy :) Pozdrawiam !

P.S. Xsystoff - złośliwość rzeczy martwych ..... z natury :)

Napisano

Xsystoff powinien zrobić dyplom z chirurgii :>

Mi udało się wykręcić z nowo zdobytych używanych V'ek zapieczone piwoty..chyba tak to się nazywało ;)

Zużyłem jeden imbus, śrubę i kombinerki (narzędzia wygięły się od zbyt dużej przykladanej siły :))

Napisano

Ja dzisiaj około 20-25km po lasach w Kamienicy, naprawde dobre tereny jak dla mnie. Dzisaj troche sie zapuściłem w nieznane scieżki i było warto bo te nowe traski są o wiele lepsze ;)

pzdr

WojteK!

Napisano

Przyszły nowe kółka i zaczynam składać od nowa rower ;) Jutro tylko wyczyszczę łańcuch, poszukam Vexolu w sklepach i utnę gripy i można śmigać :)

Napisano
Miałem problem z wyciągnięciem paczki ze skrzynki ;) Listonosz must die. Mostek cud malinka. Już cały setup gazrurkowy czeka na operację wszczepienia. Na dodatek znalazłem 2 firmy piaskujące części metalowe i za flaszkę mi to zrobią "jak dla kumpla". Happy :) Pozdrawiam !

P.S. Xsystoff - złośliwość rzeczy martwych ..... z natury :)

Bartku, to lsitonosz zostawił paczke w skrzynce na listy?? TO co to za paczka była.

Xsystoff powinien zrobić dyplom z chirurgii :>

Mi udało się wykręcić z nowo zdobytych używanych V'ek zapieczone piwoty..chyba tak to się nazywało ;)

Zużyłem jeden imbus, śrubę i kombinerki (narzędzia wygięły się od zbyt dużej przykladanej siły :))

Jakbym widział siebie przed paroma miesiącami. Głowiłem sie, cudowałem ze wszystkim. w ruch miała już nawet iść kątówka, a okazało sie że wystarczyło to ustrojstwo potrzymać 5 sek na ogniem i swobodnie wykręcić.

Napisano

Marcin - mostek to typowa "kostka" więc nie ma żadnego kąta. Płaski - tak po prostu. Zapakowany był w kopertę bąbelkową. A że listonosz otwiera całe drzwi ze wszystkimi drzwiczkami więc wkłada cokolwiek bez problemu. Zobaczył, że się zmieści - sruuuu do skrzynki. Moje drzwiczki mają mniejszy otwór niż wejście od drzwi całej skrzynki - więc miałem problem z wyjęciem tego, bo było włożone na styk. Troszke kombinacji i wyszło. Jeszcze chwila i ganiałbym za listonoszem, żeby otworzył całość :) Czekam jeszcze na amorek - chyba nie znajdę go w skrzynce ;) Pozdrawiam !

Napisano

Zabrałem się za koło tył. Niestety - puszka się kończyła, miała za małe ciśnienie, a ja sądziłem, że coś z niej jeszcze wyciągnie. Nic z tego - już na obręczy pojawiły się "burchle" :P Co robić ? Malować dalsze warstwy czy czekać aż zachnie i papierem przejechać ? Ktoś dopomożę .......... :) Pozdrawiam !

P.S. Koło przód - cacko :)

Napisano

sam sie zastanów czy po bąblach malować

do piekarni po bułki pierwsze po operacji 4km

ale jeszcze nie czuje sie na siłach by poza miasto wyjeżdżać

niestety

od soboty siłownia ze znajomym fizykoterapeutą

Napisano

Ułożyło się, przyschło, pod światło minimalnie widać. Postanowiłem - położyłem 2 warstwy. I schnie do jutra :) Pozdrawiam !

P.S. Czekam na amorek. Dzisiaj już chyba nie będzie. Jutro powinien być. Inaczej - nerwówka się zaczyna.

Napisano

Ja za to czekam na siodelko... Poczta Polska znowu bije rekordy opieszalosci...

Niestety opona nie przezyla wczorajszego spotkania ze szklem. Mimo latki do opon wklejonej od srodka przy 40 psi wywala wybrzuszenie i widac od zewnatrz latke. Argh .... Vapor Pro idzie do kosza....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...