Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przesadzacie z tym wiatrem :o

No wlasnie trzeba byc twardym a nie mietkim :) chociaz dzis momentami tak wialo ze ciezko bylo jechac prosto :P 1h jazdy po prawie plaskiej szosie :P Prawie dlatego ze w moim regionie ciekzo znalezc dluzszy odcinek drogi bez podjazdu.

Pozdro

Napisano

Ja dzis skoczylem w teren

34.79km

Wiatr to coś koszmarnego w dodatku tak wiejący... Na dojazdówce do lasu chyba pierwszy raz jechałem tak wolno i zachowawczo , tak samo było z powrotem gdzie normalnie jedzie się ok. 50km/h (z górki zeby nie bylo :) ) to dzis było zaledwie 25km/h jak nie mniej :o

Ale za to spotkalem 2 bikerów posmigalismy razem , pogadalismy i miło spedzilem czas na biku po mimo wiatru :P

Napisano

Co się dzisiaj działo z forum? Cały dzień nie mogłem wejść, dopiero teraz działa...

A w temacie, to dzisiaj 41 km ze średnią 27 km/h z tym cholernym wmordewindem :P Najlepsze było jak zjeżdżałem z prędkością 25 km/h z dokręcaniem :o normalnie kocham wiatrzycho takie jak dzisiaj :) No i jeszcze zrzucanie do rowu przez tiry(właściwie to podmuchy wiatru). Forma jak na styczeń całkiem, całkiem w porównaniu z poprzednim rokiem :P to chyba zasługa trenażera.

Napisano

Ja dziś zapoczątkowałęm serwis bika =] teraz leży bez kół i reszty w ciepłym kącie :o Jutro reszta, pojutrze serwis i ponowne złożenie [ pierwszy raz w życiu^^ ciekawe czy coś zepsuje] :P

Pozdro

Napisano

dzisiaj przejechałem dobre 500 metrów:)

odstawiałem rower do dziewczyny na czas wyjazdu do Krotoszyna

na dworze masakra. siedzisz w samochodzie i czujesz się jak na myjni:)

będzie się działo w nocy...

Napisano

Cholerny wiatr. Dzisiaj pracowity dzień był. Pobudka o 12, a o 13 już u kumpla w garażu. Uśmierciliśmy 2 rowery [*][*] a w sumie to może nawet i 3, bo rozłożyliśmy jego garego fishera na czynniki pierwsze, żeby wszystko przeserwisowac i dorwać się do dania głównego - ważenia ramki. Ja sobie suport wymieniłem na Xt,ka.

Przykład "mądrości", jak wykręcic suport z mufy wiedziałem, ale montując nowy wkręcałem go odwrotną stronę i dziwiłem się czemu nie wchodzi :P

Odchudziliśmy rower "Ranger" :) wymieniając kierę stal-gięta, na alu-gięta.

Odchudziliśmy "Superiora" wymieniając 1calowy mostek na inny 1calowy mostek.

Odchudziliśmy Garego fishera HKEK wywalając plastikową osłonkę z tyłu kasety i czyszcząc go z błota i syfu.

Wagi {na analogowej wadze}:

Hfx-9 Hayes, zacisk-przewód przód-klamka 300g

Hfx-9 Hayes, zacisk-przewód tył-klamka 310g

Adapter przód 50g, Adapter tył 45g

Rama gary fisher Hkek 19" + stery Cane Creek 1650g

Tora Solo Air 318 100mm z blokadą na goleni ok 2200g :o

Napisano

Kurcze podziwiam każdego dzisiejszego ridera. Miałem wyjść ale z powodu wietrzycha zrezygnowałem. Wolałem nie kusić niedawno przebytej choroby ;)

Z rowerowych jedynie otrzymałem dwa smary, które kupił mi kumpel :D dwa Pedrosy = Syn Lube i Road Rage.

Napisano

aa ja dzis popatrzylem na rower przez 3 sekundy.....

a tak serio to 56 km, wiało no ale cóz, nikt nie mówił ze bedzie łatwo.

Napisano

Wczoraj miałem mieć trening ale trener sie nie zjawił więc pojechałem sobie na samotną traskę ... szczawno- żórawie- bartkowo i się zgubiłem bo 5 km znalazłem się w pniewie

o to dane: 19,40 km, 1:21:12 czas, 10-12 h, T-6

Napisano

Myślałem że rano pojadę w teren i uniknę wiatru. Fakt, wiatru uniknąłem za to znów wróciłem przemoknięty (i znów suszenie butów bleh). Która partia odpowiada za klimat? :P

Wyszło 34,04km ze średnią 18,75km/h, średnim pulsem 165 i maksymalnym 197 ( a więc jak widać spieszyło mi sie :D)

Napisano

Oj a myślałem że dziś sobie tez wyskoczę na rowerek a tu nicie z tego ponieważ pada śnieg z deszczem :D a z rowerowych to dziś skleiłem dętkę i później może pójdę pobiegać :P

Napisano

Ja wczoraj byłem na rowerku w błocie ;]

pokręciłem 2,5 h. Znalazłem cudowne miejsce do kręcenia :D Ponad 40km cały czas pod górę i z góry i znowu pod górę i tak w kółko :D

Dzisiaj mam straszny ból kolan po wczoraj ;/

Ale zaraz idę myć rower :D a po południu na basen :P

Napisano

wczoraj kupiłem przedna piate Lx i reanimowalem mojego starego Lx ktory jest zapleciony. Udało sie... :] jednak wymiana bierzni w Lx jest mozliwa..

• Mod Team
Napisano

Neopren mam.

Chodzi o to aby zapobiec zbędnemu ruszaniu się łańcucha.

Nie wiem co zrobić?

Jak myślicie?

Dać sobie spokój czy zafundować sobie coś takiego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...