Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

15,64 km na początek sezonu jest dobrze z każdym dniem zamierzam robić 20 km.

Przypadkowo znalazłem chatę trenera chwila pogawędki i pojechałem dalej.

Poczułem co to znaczy znów jazda na bike ohhh ...

I poznałem że w mojej okolicy są zarypiaste lasy, ze strumykami :D itp...

A jeszcze coś blokada w amorku bardzo fajna rzecz ;) tym bardziej z manetką :)

pzdr

Napisano

Dzisiaj po 10 dniowej przerwie (choroba) znow na rowerze

18,5 km ze srednia 23.6

Nawet nie najgorzej jak zaraz po chorobie, niestety nowy rower nie przyszedl, mysle ze jutro juz bedzie

• Mod Team
Napisano

Po dzisiejszym wspólnym foto-wypadzie ze Spiderem_DG uzyskaliśmy między innymi taki efekt:

de291e4184cb445em.jpg

Super było robić wszystkie fotki i szukać dogodnych miejsc na ich zrobienie. :D

Napisano

ja dzisiaj obserwowałam przez 10 sekund rowerzyste na kolarce (dopóki nie odjechał w siną dal), próbując porównać ustawienie wysokości siodełka i kierownicy

mam wrażenie, że jego pozycja była dużo bardziej komfortowa niż moja. wniosek? muszę podnieść kierownicę. tylko czy się da? oO

ponadto rozmyślałam dzisiaj jak to wykombinować, żeby w wakacje pojechać kolarką do olsztyna ale będąc tam mieć jednak rower górski pod ręką (chyba musiałabym go wysłać ciapągiem) ;D

Napisano

kantele - wyślij go mi. Jak Ci go przechowam u mnie w drugim pokoju, a że Iława od Olsztyna to 78 km - zawiozę go na wakacje Tobie bez żadnego kłopotu :) Albo znaleźć kogoś z Olsztyna - to jeszcze szybciej. Pozdrawiam !

Napisano

Wczoraj 31km a dzis kolo 10km. Dzisiaj bylo juz duzo zimniej i nie chcialo mi sie bardzo isc na rower. Przywrocilem do sprawnego dzialania moj tylni hamulec. Pieczenie klocko w piekarniku pomoglo. Teraz hamuja super.

Napisano

-zepsułem korek w XCR'ze ( :) plastik kurna jego mać - regulacja odmówiła już chęci do współpracy )

-obdarłem stare siodełko GtiX ze wszystkiego ( zrobiłem slim'a :D )

-zakupiłem nowy amorek :D już niedługo wyruszy w podróż do mnie

Pozdrawiam !

Napisano

Z XCR'a jestem bardzo zadowolony. Owszem .... Ale amorek ma być do drugiego roweru. Nie ma co ukrywać - ciągnie mnie trochę do szaleństw a szkoda mi "a-czwórki" do takiej destrukcyjnej formy jazdy - nie budowałem go po to, aby teraz go niszczyć i rysować. Z raci tego, że odkładałem po cichaczu pieniążki postanowiłem dotrzec do końca z tym naprawdę niskobudżetowym projektem roweru do szaleństw. Będzie do rower do street'u. Mam jedną v'kę na tył, 2 kierownice do wyboru, klamkę, oponki semi-slicki 2.25 i dętki, koło przód i tył z Granda idealne pod SS ( starczają - ważę mało ), siodełko, gripy. A wiele części ( łącznie z ramą ) kupuję po sądze świetnej cenie od kolegi ze sklepu. Co do amorka - ma booster z tyłu i zapłaciłem za niego ...... 70 zł. A Ty Xsystoff masz bliskie powiązania z tym amorkiem. Tyle że ja będe mieć wersję E**** a nie C*** :) Pozdrawiam !

Napisano

On chyba kupił axela do a4 a xcr do street .

Jednak mogę się mylić.

...

zrobiłem 18.40 km, 1:21:05

i zaliczyłem super traskę dom-bartkowo-szczawno- do gryfina asfaltem (przydała się blokada)- gryfino- gryfino centrum-zórawki- pniewo- dom

i zaliczyłem super podjazd rzypadkowo nadziałem się na niego kiedy podczas jazdy ( za gryfinem górki) który miał ok 100 m o bardzo dużym nachyleniu ok 40-50 stopni :) tak się zmęczyłem ale było SUPERRRRRR!!!!!!!!!!

pzdr teraz zawsze będę systematycznie brykał po 20 kilosy

Napisano

podjazd o nachyleniu 40-50 stopni? o.O następnym razem zrób fote^^. A ja mam ferie... złapałem strasznego lenia :| ale jutro już trzeba się przełamać;] Pozatym przydałoby się rozebrać rower na części pierwsze i wszystko pooglądać co i jak =]

Napisano

Podjazd 40-30 % ??

Śmieszne troche, ale ok :D Na tdf nawet takich nie ma ;)

Z rowerowych to dziś zrobiłem tyle, żę popatrzyłem się na rower, może wskoczę na trenazer, ale jakoś mi się nie chce

Napisano

Opisz dokładniej gdzie to jest albo daj linka do google earth z zaznaczonym punktem. 30-40 to sobie możesz pomarzyć, w okolicy najbardziej stromy podjazd po szosie to chyba ten pod panorame, nic innego nie kojarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...