Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@ Siwyex, super preznet :P

Ja sobie dziś pokręciłem przy z leksza wiejącym wietrze :) 32.57 km ze srednią 28.00 :P

A za jaiś czas na basen :)

Myśle nad umyciem roweru, ale mi sie nie chce :)

pzdr

Napisano

Montaż na przód Hayes Nine 203mm ....takie duze bo ja duży jestem ;)

Nniestety na testy brakło czasu, ale sprawdzałem na podjeździe....działają :)

• Mod Team
Napisano

Zrobiłem 5 kółek wokół osiedla żeby upuścić trochę pary z organizmu i osiągając tym sposobem 25 km w czasie 1 godziny

Napisano

Kończyłem pucowanie bike'a po wczorajszym wypadzie w teren...nareszcie skończyłem. Teraz jeszcze tylko do rowerowego pooglądać koszulki, może mają jakieś ciekawe :D

Napisano

Co za klimat...Mimo porywistego wiatru wybralem sie na bika , w połowie drogi złapał mnie deszcz a ze zrobiło sie zimno nie zapowiadało to ciekawego powrotu :P Efektem jest tylko 41 km w niecoponad 2 h :)

Mimo wszystko bylo całkiem fajnie :P

Ładne zakupy ;) co to za kaseta ?

Napisano

wlasnie tez chcialem zapytac co to za kaseta i lancuch ?? a ja po wczorajszej jezdzie musialem wyczyscic koleczka w x-9 bo nie chcialy xie krecic :) zaraz ide montowac nowa kasete i lancuch xt:P

foto napedu po wczorajszym wypadzie ;)

87e6d637e2505ef5m.jpg

a poczta polska po raz kolejny zawodzi, amor i klocki nie przyszly ;/

Napisano

A ile dawałeś za dętki jeżeli można spytać ? Pozdrawiam !

P.S. Ja dzisiaj w sklepie "Wszystko po 6.50" wyczaiłem wagę kucheną do 1 kg z analogową podziałką :) W poniedziałek musze kupić. Pozdrawiam !

Napisano
a poczta polska po raz kolejny zawodzi, amor i klocki nie przyszly ;/

U mnie tez zawodzi. Od wtorku czekam na trzy przesyłki i ani jedna nie dotarła :) . Kupilem sobie wczoraj ochraniacze na buty accenta i wreszcie nie marznę. Dziś zrobiłem kolo 20km. Jeżdżę chwilowo z pulsometrem Polar Xtrainer Plus. Stary ale jary ;)

Napisano
P.S. Ja dzisiaj w sklepie "Wszystko po 6.50" wyczaiłem wagę kucheną do 1 kg z analogową podziałką ;) W poniedziałek musze kupić. Pozdrawiam !

Tak się składa, że mam taki przedmiot jak "Metrologia". Co prawda dotyczy to urządzeń pomiarowych do elektryki itd. ale zasada ta sama: dokładność kosztuje -> niska cena, tanie materiały/wykonanie -> niska dokładność pomiarów.

Pomyśl nad tym :)

Napisano

Tomeks nie szkoda Ci nowych częsci na takie warunki ? :) Wykrec sobie piwoty , zbedne gramy ;)

Wszyscy kupuja XT , tez tak zrobie jak wykoncze moj naped .

Napisano

no moze troche szkoda, jak zawsze z nowym sprzetem ale ten lancuch dosyc rozciagniety i skutecznie dokonuje uszczerbku na kolkach przerzutki ktore tez nie sa tanie, a do tego zaczyna juz przeskakiwac wiec nie ma wyjscia.

kup sobie xt 2008, wazy tylko 255g :)

a co do piwotow to fakt, ale jeden tak mocno siedzi ze nie moge go ruszyc, muze isc z tym do sasiada, ktory na pewno cos wymysli ;)

Napisano

Robert - jeżeli ta waga pomyli się o 1-2 g to ja się nie pogniewam. Mi nie zależy na jubilerskiej dokładności. Skalę ma dokładnie "wypisaną" - nie mam obaw przed pomyłkami. Pozdrawiam !

P.S. Mi nie zależy na light'owaniu. Ale zależy na poznaniu orientacyjnej wagi poszczególnych części. Nie tylko całości.

Napisano

No chyba że tak ;) Ale ja bym jej nie kupił.

Żeby nie spamować:

dziś zakończyłem naprawę przebitej dętki. I taka naprawa w karierze i na dodatek, skuteczna ;)

Napisano

Ja dzisiejszy dzien musze zaliczyc do bardzo udanych. Nie bylem na rowerze poniewaz jestem chory ale mam inne powody do radosci. Rodzice kupili mi nowy rower mialem kupowac za rok, dwa a tu taka niespodzianka. Tylko do pelni szczescia brakuje hamulcow hydralulicznych ktore mialem w planie ale i tak jestem bardzo zadowolony. Nawet nie zgadniecie co to za rower ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...