Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jestem podjarana jak mój kot śliniący się do tuńczyka w puszce

właśnie przyturlałam Kogę z poczty :voodoo:

fotex

na razie chyba sobie nie pojeżdżę bo nie mam klucza, żeby odkręcić kierownicę do prawidłowej pozycji :rolleyes: przyjdzie później mój mężczyzna z narzędziami to odkręci :angry2:

rama troszkę za duża ale ujdzie

już się nie mogę doczekać kiedy się przejadę na niej...

Napisano

kurde chcialbym zeby mi tak szybko klocki do hebla przyszly :voodoo: a co zamowiles ciekawego jesli mozna spytac :angry2: ?

ja dzisiaj zalozylem oponki 2.35 i pojechalem w las :rolleyes: no i przy okazji zaliczylem dwie gleby na lodzie :angry2:

Napisano

Ja w meridce dopompowałem kółka i się nie mogę wyjazdu w trasę docczekać...ale kiedy, nie wiem...sesja:(

no i zamówiłem i już przyszedł Przedni hebel hydrauliczny w rozmiarze 203 mm :angry2: hayes nine :voodoo:

Potem montaż i ....mam nadzieję,ze łątwo pójdzie :rolleyes:

Napisano

Zamówiłem mianowicie pulsaka (sigme PC15) i kasetke z łańcuchem (XT).

Przy okazji z tytułu nowej podstawki znów przekonałem się, ze dual controle nie są kompatybilne z absolutnie niczym, ale po krótkiej zabawie (krótszej niż zwykle) udało mi się to jakoś zamocować. Niech szlag trafi to japońskie ustrojstwo, buuu, ja chce xtr one mają normalny kształt :rolleyes:

A klocki też by mi się przydały bo niby jeszcze ich jest troche, ale hamują nędznie i popiskują czasem, choć jakiś czas temu specjalnie je wypiekłem i wyczyściłem tarcze, a są to spieki BBB :voodoo:

Napisano

Widze ,ze wszyscy cos kupuja i czekaja na paczki ;) Ja tez ostatnio zrobilem zakupy. Kupilem kask i spodnie na rower. Do czwartku mysle ,ze bedzie wszystko u mnie. Jak sie uda to matka mi zafunduje pulsometr a ja kupie sobie jeszcze licznik :) Swoj sprzedalem siostrze. Nasmarowalem dzis lancuch. Spinka Srama to fajna sprawa :)

Napisano

pierwsze koty za płoty

o kurde, ale dziwnie się jeździ na tym ustrojstwie

chyba trochę czasu minie, zanim się przyzwyczaję do pozycji i umieszczenia klamek hamulcowych

no i strasznie wąska kiera!

o używaniu przerzutek nawet jeszcze nie myślę :)

ale nie zabiłam się :)

Napisano

Ojjjj zazdroszczę Ci. Ja jeszcze nigdy nie miałem okazji jechać na szosówce - nawet archaicznej ..... Ale na pewno w 1:08 min się nauczysz i będziesz wyprzedzać autobusy :) Pozdrawiam !

• Mod Team
Napisano

Poszedłem do rowerowego, bo miałem zamiar kupić sobie zaciski do kół na imbus.

Zaszedłem na miejsce a tu patrzę zamknięte. :)

P.S. Mam nadzieję, że jak podjadę na rowerze po południu to już będzie otwarte.

Napisano

Pojechałem z Baksikiem i jakimiś 2 rowerzystami [nie pamiętam jak się nazywali :D] na lodowisko [tzn niby w las].

2 ładne gleby były :) 3 gleba była moja, za późno się wypiąłem i rozwaliłem spodnie w kroczu [trochę potem pizgało po jajkach :) ].

Na myjni jakiś facet powiedział nam "na złom z tymi rowerami" :)

Napisano

Przeziębiony, ale szczęśliwy .....

Pojechałem do rowerowego z zasobem gotówki na plecak. I kupiłem owe cacko :

0002884uh7.th.jpg

0002885fp9.th.jpg

Plecak z początku kosztował 100.41 zł. Z racji znajomości kolegów zapłaciłem za tą "ślicznotkę" 42 zł :) Miły akcent .... Przed chwilą wlałem z 300 ml wody i piłem w domu chodząc po mieszkaniu ( coś a'la pierwszy przegląd ). Genialne ..... Nie będe dociążał roweru bidonem :) Jestem chory, ale zadowlony. na razie nici z jazdy. Dzisiaj 4 km. Pozdrawiam !

Napisano

Na metce 100% poliester, materiał ten sam jak w koszulkach z ich produkcji tylko troszke grubszy.

Bawełniana koszulka z długim rękawem pod spód i będzie na wiosne ok.

W sobote pierwsze testy.

• Mod Team
Napisano

Bartek gratuluje tak dobrego zbicia ceny :P 60% :D eXtra.

Ja dzisiaj nakręciłem 30 km, napompowałem w sklepie rowerowym R7 i wróciłem do domu.

Z moich archiwów rowerowych wynika, że styczeń w tym roku przyniósł mi już na ten czas więcej kilometrów niż w poprzednim roku o ponad 50. Zobaczymy jak się skończy.

Napisano

No a ja gratuluję wyniku km Pixon ;) I zazdroszczę przy okazji, bo mi na razie udało się nabić 62 km ;) ..... Chociaż, że nie jeżdzę dla km, ale jednak chciałbym więcej czasu móc poświęcać "na siodle".

A z plecaka jestem zadowolony. Mały, poręczny, zapinane 2 paski z przodu trzymające koszulkę, itd. :Plecy" mają wypustki w miejsach, gdzie stykają się z najwięcej z ciałem, dlatego będe się zapewne mniej pocił. Bukłak 2 litry, rurka pieknie trzyma się mocowania w szelkach ( możliwość montażu na lewej lub prawej szelce ). Troszkę się jeszcze denerwuje, bo to mój pierwszy bukłak a będe woził niedaleko "wodopoju" 2 telefony i boję się, żeby mi sie nic nie rozszczelniło. Chociaż że bukłak i mocowanie rurki w bukłaku wygląda na solidnie zbudowane. Pierwsze poważne testy zapewne w nast. tygodniu. Jak patrzyłem w internecie to plecaki tego typu są drogie całkiem ( od tych 90 zł wzwyż ) a ja mam swój za pięęęękną wręcz cenę. Pozdrawiam !

P.S. Idę "pucnąć" maszynę :)

Napisano

A do mnie dzisiaj dotarł nowy nabytek. Kask NORTHTEC F44 RADEN - stary już mi sie znudził więc trzeba było zmienić na coś nowego. Jak za cenę 80 zł jest naprawdę świetny - wizualnie prezentuje się bardzo dobrze (a w takiej cenie ciężko coś znaleźć ładnego), dobrze wentylowany i głowę też zapewne dobrze ochroni w razie kraksy.

darmowy_katalog_zdjec_rowerowych.jpg

Napisano

A oto mój prezent na 18-tke (wczoraj odprawiałem) : Prezent oczywiście od bike'rów z Gliwic... Jestem zachwycony, ale z jednej strony załamany, bo co ja teraz ramki juz zmienić nie mogę? :)

a16d97040980bf90m.jpg

6bc3b36480f693c8m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...