Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bartekgib - niedawno byl bardzo czysty i stal nawet w pokoju, ale nie moglem sie tak nad nim dluzej pastwic i pojechalismy sie ubrudzic :)

bliskij - tez mi sie podobaja, waza 302g :) fote bike'a niedlugo wrzuce

Napisano
Ja wczoraj też pokręciłem choć nie powinienem :) Ale jak zobaczyłem tą piękną pogodę nie mogłem się powstrzymać :)

Tak tak Pawełku a potem mi pisz na GG że bedziesz miał sezon z głowy bo nie wyleczyłeś... Jesteś mega ! GRATULACJE ! To tak jakbym ja ściągnął sobie teraz gips i poszedł na baja...

Napisano
Właśnie wróciłam z "maratonu", spinning na AWF'ie, 3 godzinki na Rowerku, było bosko :) , choć mogło być lepiej :P

PozdRower :)

trzeba było zamiast kiszenia się w budynku pojechać z nami na sekcję kolarską awf:) wrażenia z jazdy po lodzie gwarantowane;)

Napisano

To fakt trochę się "pokisiliśmy", ale dało się wytrzymać :P , na dworze niestety nie mam jak jeździć bo zimówki brak, a "nie zimówka" na działce :)

Zazdroszczę wam tych atrakcji :)

Napisano

Ja dzisiaj zrobiłem sobie kontrolnie symulację przełaju na trenażerku :( Oczywiście bez biegania. Głównie to zrobiłem to dlatego bo nie miałem za bardzo czasu i postanowiłem trochę się ujechać :D Sprawdziłem dzięki temu HRmax i wychodzi 205-206 czyli jest OK, jak w zeszłym sezonie :) A teraz pod prysznic i z koleżankami na WOŚP :D

• Mod Team
Napisano

67 km po lodzie błocie aż w końcu się zmądrzało i wjechało na asfalt. Później jeszcze pojechałem zbadać jak sytuacja na WOŚP wygląda i do domu.

Napisano

-Kupiłem zestaw kluczy imbusowych

-Wyregulowałem cały ukl. hamulcowy

-Wyczyściłem na glanc rower - jeszcze czeka mnie nabłyszczanie :D

-"Przypuszczalnie" kupiłem za świetną cenę plecak rowerowy z bukłakiem ( "przypuszczalny" odbiór w środę ).

Niestety, ale gardło jeszcze nie pozwala wsiąść na siodło :mellow: ..... Pozdrawiam !

Napisano
67 km po lodzie błocie aż w końcu się zmądrzało i wjechało na asfalt. Później jeszcze pojechałem zbadać jak sytuacja na WOŚP wygląda i do domu.

to u mnie wczoraj bardzo podobny plan dnia, tyle że wyszło tylko 41km. w Łagiewnikach w bardziej zacienionych miejscach masakrycznie ślisko.

Napisano

Ja się dzisiaj wybrałem na rozruszanie sprzętu, wjechałem do lasu i stwierdziłem, że przydało by się nabić lepiej oponki, a więc zsiadłem z bika i wyjąłem pompke :mellow: , zacząłem pompować, po paru chwilach zamiast twardej opony ujrzałem flaka. Pompka zamiast pompować spuszczała powietrze. Pompka to i tak "plastykowy szit", ale to zdarzenie zepsuło mi dzień, bo zamiast jescze pojeździć to "dymałem" z rowerem pod pachą do domu. Gdy przeszedłem na garaż to jeszcze nie mogłem znależć pompki warsztatowej i sobie już nie pojeździłem. A więc zapowiadało się dobrze (wyszło słonko i było ciepło), ale wszystko to szlag trafił.

Mam nadzieje, że innym dzień lepiej upłynął.

Napisano

biker-trek, to samo mnie skłoniło do kupna pompki za 80zł, a nie za 20-30 :]

Ja dzisiaj miałem okazję dopieścić swój rowerek stacjonarny Romet'a, np. dokręciłem klinowe korby, bo po 2 ostrych jazdach luzy złapały ;]

Napisano

A ja zamówiłem sobie do kompletu do korby, leżącej na półeczce łańcuch i kasetke XT oraz pulsometr sigmy PC15 bo nie starczyło kasy na lepszy. Donnay śmierdzi i kłamie i zamęt sieje :)

Napisano

A ja wciąż jestem na diecie bezrowerkowej.. :) Warunki były dzisiaj do jazdy, a więc pojeździłem.... samochodem z "L" na dachu :P

Już niedługo przebędą do mnie częsci między innymi : Racing Rafał na 2008, nyple za 70zł czerwone :D, oraz może piasta Xt Cl - jeżeli nie dorwę czegoś lepszego w przeciągu 2-3 tygodni :) Ja chcę na rower!! ;(

Napisano

Tour de wał, lekko w celu zniszczenia zakwasów po WFie wczorajszym <_< Zdziwiłem się niemiłosiernie - po tygodniu temperatur dochodzących do prawie 10*C tam ciągle jest lód! I to taki jak na rzekach - gładziutki :) W zwiazku z tym 2 gleby, raz chciałem lekko zwolnić przed psem i to był błąd, drugi raz tak o po prostu na prostej rower uciekł z pod pupci i ślizg na tyłku po lodzie (rower obok :)), fajna zabawa tym bardziej że po ciemku :)

21,22km, średnia 19,38km/h

Napisano

Bardzo ciekawy dzień :rolleyes:

Zacznę od spraw :banana:

Zodbyłem 2 zaliczenia w tym semestrze :D

- W-F ( 4,0 :blink: )

- Materiałoznawstwo Eleklktrotechniczne (3,5)

Zaliczyłem I 10 km w tym sezonie.

Teraz sprawy :down:

Jak wracałem, nagle rowerem zaczęło rzucać i ciężej się jechało. Okazało się, że jest dziura w dętce :angry2::angry2::angry2: I jazda i odrazu I guma na dobry początek sezonu :down:

Obecnie trwają prace związane z łataniem dętki :voodoo:

btw. jak pójde do warsztatu i poproszę to napompują mi koło?

Napisano

Tak, przynajmniej tak u mnie jest, ale to przeciez zaden wysiłek to ci to zrobią.

Napisano

Powinni Ci napompować, ale sprzedawcy są różni, niektórzy to ci nawet poradzą jak coś zrobić przy biku lub zmodyfikować, a inni nawet nic nie powiedzą jak będziesz kupował pancerzyk od przerzutki do hamulca (oczywiście jak ktoś się nie zna :rolleyes: ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...