Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzisiaj zamontowałem hamulce, linki i pancerze w rowerze. Jutro muszę wymienić zacisk sztycy na wiekszy, oraz powalczyć z mocowaniem pancerza od linki hamulcowej do tyłu, bo cube zrobił je na tarcze, pomimo że ma piwoty. Chyba przykleję na jakiś cyjanoakrylowy (super gluta) klej :)

Napisano

Zalogowałem się po dłuższym czasie nieobecności :P . Witam wszystkich.

Wczoraj dotarły kółka Mavic x517. Jak dobrze wszystko pójdzie w okolicach maja moja maszynka nabierze nowej jakości, a jak tylko zniknie błocisko (mam nadzieję, że jak najszybciej) to trzeba się będzie przejechać po okolicy, ewentualnie jakaś dłuższa wycieczka :(

Napisano

Rozłożyłem pomykadło na części składowe, musi odpocząć :) I parę części trzeba kupić żeby jak tylko pogoda będzie fajniejsza odrazu kręcić kilometry :P Przypominacie sobie może w mniejwięcej którym miesiącu rok temu zaczynało się robić tak wiosennie?

Napisano

W sumie to pamiętam, że rok temu w styczniu raz było trochę cieplej to już wtedy wyskoczyłem w krótkich spodenkach (kilka warstw) ;) jakkolwiek to było nierozsądne to było fajnie ;)

Napisano
Przypominacie sobie może w mniejwięcej którym miesiącu rok temu zaczynało się robić tak wiosennie?
W marcu ;) . W drugiej połowie śmigałam już w krótkich gatkach :)

Pozdrówko optymistyczne ;)

13 lutego +15*C nad morzem było

Limuzyn wyczyszczon jutro odjazd na zimowe leże

Napisano

Z braku laku i czasu to i 11 km zrobione dzisiaj to frajda ;) Zaczynają się ostatnie przejażdzki na tej ramie, niedługo wprowadzamy nowości. Lecę umyć rowerek po jeździe ;) Pozdrawiam !

Napisano

Ja dzisiaj prawie skończyłem składać rmojego Radonika :) nawet wszystko wyregulowałem. Do pełni szczęścia brakuje tylko sztycy.

Napisano

kupiłem trenażer tacx satori, można uznać że to była czynność okołorowerowa :D Teraz tylko wypatrywanie kuriera...

Napisano

Ja dziś trochę pojeździłem na dworku, fajna pogoda, ciepło się zrobiło, wiec nic nie stało na przeszkodzie aby trochę pokręcić :P. Wyszło 38km, jakiś dziadek (weteran kolarstwa chyba) zapytał się czy kółka moje to 26 czy 28 cali, po odpowiedzi że 28 cali powiedział że takie koła dobre są na dystansach od 200km, a mi trochę szczeka opadła :) Fajnie będzie tak w jego wieku mówić.

Napisano

W szkole byla dzis jakas proba przedstawienia na studniowke i udalo mi sie szybciej wrocic do domu. Zalozylem manetke od blokady skoku rock shoxa i pojecalem do babci. Rowerek chodzi poprostu pieknie. Na dniach musze kupic sobie spodnie i na feriach posmiga sie troche. Pogoda zapowiada sie dobra.

Napisano

Rzadko tu coś pisze ale dziś jest wyjątkowy dzień bo uwaga.......wyczyściłem cały rower. :P Miałem to zrobić już jakiś czas temu, ale jakoś nie było chęci. Szmatka, woda, benzyna, czyszczenie szorowanie, szejkowanie, smarowanie to wszystko sie działo w moim pokoju :D Rodziców oczywiście nie było w domu :P wanna też ######na, ale pasta do zębów

skutecznie sobie poradziła sobie ze smarem :P

Napęd działa jak nowy, rower wygląda jak nowy ach :) żyć nie umierać :)

Napisano

chyba jeździć miałeś na myśli :P

odstawiłem Limuzyna do rowerowego SPA fajnie było przejechać sie wzdłuż plaży

zdjęte wcześniej oświetlenie zamontowałem nad klawiaturą

Napisano

Coś mam szczęście do liczby 11. Wczoraj 11 km, dzisiaj 11 km .... Ale gdzie jest ten czas na rowerowanie ? Bike cały brudny, ale niechce mi się czyścić - niech stoi w spokoju w pokoju. Muszę trochę powertować po necie - poszukać ciuchów. Pozdrawiam !

Napisano

Tak, to ten :wub: Rozmiar to 16' , zrośnięty nie jestem- jakieś 167 cm. Stery miałem w komplecie, zwykłe Ritcheye zintegrowane.

Sztyce jakąś inną wrzuciłem dla obejrzenia całokształtu.

Napisano

A ja nie miałem dostępu do sieci od 1 stycznia i nasz wspaniały monopolista tak mnie załatwił, że z powrotem do niego wróciłem xD

W 2008 roku przebieg jeszcze niewielki bo całe 108km, ale w weekend na pewno się podwoi, a przynajmniej prognoza pogody tak twierdzi :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...