thomash Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Ty chłopie to już niedługo jak skuter albo motor będziesz tongue.gif A ja dzisiaj uczyłem się jazdy pojazdem 4-kołowym. Jak wszystko pójdzie dobrze - to niedługo ( aż w lipcu biggrin.gif ) samochodzik którym uczyłem się jeździć będzie mój. Ford Focus 99' 5d 1.4 16v. Ale mam tylko na jedno nadzieje - że nie zapomnę o rowerze sad.gif Pozdrawiam ! Taka drobna 'świąteczna' refleksja.... Biedny Bartuś nie ma pieniędzy na rower, dostał ramke, dostał xtr'a, jakaś akcja charytatywna (ze strony osób które podarowały sprzęt to świetny gest). Na rower nie ma, ale markowe ubrania są, wypasiony laptop jest, no i jeszcze Ford Focus bo to przecież podstawa, każdy teraz musi mieć swoje auto !
bilskij Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 każdy teraz musi mieć swoje auto ! hehe no i lans po miescie
omen Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 nie mam autka, ani prawka, i nie chce mieć na razie, chociaż 18 ukończone już dawno. Po weekendzie jeszcze bardziej jestem za tym, ze szkoda na to kasy i czasem zdrowia. Wole to na rower przeznaczyć, ale reszta rówieśników mnie nie rozumie. A problemu z transportem na ścigi nie mam :] A żeby OT nie było to zaraz sie zabieram za przegląd 520stek :]
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Celem wyjaśnienia : Ostatni ciuch kupiłem sobie w na początku października, na laptopa zbierałem pieniądze i mi się bardzo przydaje a nie był wtedy jakiś "super wypaśny" ( Celeron M, 80 Gb, 512 Mb - 2500 zł ), Ford będzie na spółkę z mamą ( teraz mama nim jeździ ). Rozumiesz słowa "na spółkę" ? Po prostu źle to napisałem - nikt u mnie w rodzinie nie jest tak "zamożny", aby 18'stolatkowi kupić jego własny samochód. Ja nawet nie chcę - pojadę na studia, będe jeździł na rowerze, tramwajami i zaznam troszkę życia. Samochód od nowości jest w mojej rodzinie i jak będzie zima - będe nim dojeżdzał do szkoły. Czasem. A na lato będe się starał po przeprowadzce, aby znaleźć w szkole jakieś miejsce do parkowania roweru. A ostatnio dużo pieniądze ładuje w rower i sądze, że świetna maszyna mi z tego wyszła. A że kilka części mam darowanych - nie znaczy że mógłbym sobie kupić lepsze od nich. Także ja jestem uczciwy - nie żyję jedynie z darowizn od kogoś, a za plecami kupuję sobie jeszcze lepsze rzeczy. Nie nie. Przepraszam, że się publicznie tłumaczę - ale chcę komuś coś uświadomić. Że to co Bartek pisał rok temu na forum, że wydaje na ciuchy, itd. - dzisiaj nie mogę tego powiedzieć, bo bym skłamał. Nie chodzi jedynie o to, że całe pieniądze ładuje w rower - nie ześwirowałem, a że mam wiele ubrań - chodzę w tym co mam i nie narzekam. A to raz do korków się dorzucę, a to kupię mamie na święta prezent ode mnie ( dla pocieszenia ). Także thomash - chyba dzisiaj źle mnie oceniłeś. Może nie tyle co źle, ale niesłusznie. A co do dzisiaj : pojechałem na pocztę, żeby zapłacić rachunki. Specjalnie postawiłem w środku na uboczu ( żeby mi go nie świsneli ), a jakiś siur oczywiście musiał mi go przewrócić Zajechałem jeszcze zobaczyć korby i dostałbym dobrą cenę za komplet Deore na Octalink + suport. Gdyby nie gumowatość teraźniejszej korby - nie zmieniał bym jej. Pozdrawiam !
tobo Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 a ja powiem ze g.. komu do tego z jakiego powodu dalem to co dalem. dla mnie nowy wlasciciel wypada wiarygodnie w tym co mowi. mialem "darowizne" i zrobilem ją. dziwie ci sie bartek ze komukolwiek cokolwiek na takie bzdety odpisujesz. polacy to w wiekszosci taki narod ktoremu żal dupe sciska gdy innym sie udaje. przecie do cholery nie pisal ze szuka sponsora na podmiane czesci w swoim rowerze i chętni do zrobienia litosciwego gestu mile widziani. robilem wiele razy prezenty roznym osobom nawet wtedy gdy nie piszczaly z glodu i biedy bo po prostu mialem ochote sprawic komus przyjemnosc.
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Tomek - ja należę do osób, którę lubią dla jasności coś komuś wytłumaczyć. Gest z Twojej strony jest niewarygodny, tak samo jak ze strony Marka "amoniaka" i dziękuje Wam obojgu za te - nazwijmy to po imieniu - prezenty. Ale nie lubię, jeżeli ktoś stwarza jakieś insyniuacje, że niby ja taki bogaty, że niby stać mnie na wszystko tylko nie na rower, że podobno Bartek żeruje na geście innych. Sucha i pusta ocena. Bo od czasu kiedy straciłem tatę zrozumiałem, że ciuchy, itd. to nie jest ważne. Mam umiar we wszystkim co robię, i nie zmienię zaraz całego napędu bo inni polecają Sram, nie kupię nowej sztycy bo to tylko "Kalloy". Rozwijam się - owszem - zwłaszcza pod względem manii rowerowej. Ale życie nie składa się jedynie z roweru. Po przeprowadzce będe mieszkał prawie że za miastem - a że jest okazja, że nie będe musiał może chodzić pieszo - będe czasem dojeżdzał samochodzem. Czasem. I tyle na ten temat - ja należę do osób zupełnie BEZKONFLIKTOWYCH. Ale czasem mnie ściska, jeżeli ktoś podejmuję ocenę po 2-3 słowach. Zła droga .... Wg. mnie zła. Pozdrawiam !
KuLa2030 Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 A ja z rowerowych dziś pojechałem z Krzyskiem na przemiane kaset... Od razu chciałbym podziekować Krzyskowi za pożyczenie mi swojego tylnego koła gdyż moje się rozleciało , jestem mu bardzo wdzieczny , tak to dalej bym się męczył ze starym i mozliwe ze nie mógł bym jeździć Jeszcze raz dzieki wielkie ! BTW: ,,Dziwne" te koło 36 szprych
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 No i z przypływu agresji musiałem przed chwilą 4.5 km nakręcić ze średnią 27 km/h Pozdrawiam !
thomash Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 A po co od razu agresa ? :> Pisałem to do Bartka w odniesieniu do zacytowanego fragmentu (no i po części patrząc przez pryzmat jego wypowiedzi na forum), ale widzę że chyba nie masz już takiego podejścia jak ~rok temu. Do Tobo - rozdawaj sobie co chcesz i komu chcesz, bardzo dobrze robisz. Tylko po co się tłumaczysz skorodo Ciebie nic na ten temat nie pisałem.
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Agresja i chęć wyżycia - bo spojrzałem na rower. Jak wstałem, ubrałem się i szybki wypad tylko z kluczami od domu, telefon+słuchawki i przejechałem się "kawałek". Moje podejście się zmieniło - zupełnie. Nie wyrzucam pieniędzy na niepotrzebne rzeczy. A najlepiej to bym się pozbył czapek New Era, żeby mieć środki na kask + plecak. Ale zobaczymy, co czas pokaże Pozdrawiam !
bilskij Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Nie wyrzucam pieniędzy na niepotrzebne rzeczy. Ehh Bartek daj zyc ! Kazdy juz to slyszal miliony razy... Powtarzasz sie
Xsystoff Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Jeszcze raz dzieki wielkie ! Masz o nie dbac, czyscic je codziennie z kurzu, dmuchac, chuchac i ogolnie polerowac I zapomnij o myjce cisnieniowej
omen Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 I zapomnij o myjce cisnieniowej czyżby jakaś aluzja do Kuli ? 520 są w stanie nie naruszonym. Gotowe do jazdy
andrzejek Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Od dzisiaj wszystkie maratony moje, niezależnie od miejsca zajętego na nich :D
siwyex Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Andrzejku szara eminencja jest świetna i chowa się przed 07, ale jednak najbardziej podoba mi się świecący 06 Ja dziś zrobiłem w domu sięć dzięki czemu brachol ma w końcu neta:P
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Jako szczęślwy posiadacz XTR'a - zapytam - jaki to model ? Czyżbyś kupił ją na Allegro i czyżby to była też 953 na długim wózku ? Twoja to jest nówka Jedna rada - zdejmij tą gumową osłonę od linki. Powód ? Łapie wodę, zamarza i linka chodzi o wiele gorzej, a dalej już nie trzeba mówić co się dzieje .... Siwy - mi się jedynie podoba z tego "świecącego" XTR'a napis i nic więcej. Pozdrawiam !
andrzejek Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Kupiłem w stacjonarnym sklepie, to jest 952 czyli normalna sprezyna. Gumke na razie zostawiam, jest dosc ciasna wiec powinna ladnie przylegac do pancerza i nie nabierac wody. Jak sie cos zacznie dziac - to zdejme, chociaz wyglada to rozsadnie rowniez pozdrawiam
Ecia Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 A za ile i gdzie kupiłeś? Pozdrówko lokalizacyjne ...
piotrek89xc Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Andrzejek można wiedzieć ile takie cacko Cię kosztowało? Ehh... Ecia była szybsza
Ecia Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 W AirBike na Dereniowej - 259 zł O, no proszę - nawet nie wiedziałam, że chłopaki z mojego ulubionego serwisu takie smakołyki na zapleczu przetrzymują Pozdrówko zabytkowe
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 A widzisz Andrzejek - jeszcze w sobotę rozmawialiśmy, że Twoja Alivio trzyma się całkiem dobrze po 16 000 km Ja miałem RD-MC20, Ty miałeś RD-MC20. A teraz ja mam XTR'ka - Ty masz XTR'ka. Pozdrawiam !
andrzejek Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Trafiła sie okazja to zmieniłem Alivio sobie zostawie, poloze na polke... strasznie duzo miejsc objezdzilem na niej Tak wogole to alivio chyba mozna tylko mlotkiem zniszczyc ... Przynajmniej RD-MC20
sebekfireman Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Jedna rada - zdejmij tą gumową osłonę od linki. Powód ? Łapie wodę, zamarza i linka chodzi o wiele gorzej, a dalej już nie trzeba mówić co się dzieje .... Siwy - mi się jedynie podoba z tego "świecącego" XTR'a napis i nic więcej. Pozdrawiam ! Ale tą gumową osłonkę na pancerz się przecież nakłada, więc linka od tego nie zamarznie bo nie ma z tą gumką styczności. Poza tym ta gumka ma właśnie za zadanie chronić przed wnikaniem do pancerza brudu i wody.
bartekgib Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Nie no niby ma chronić. Ale to jest tak samo jak z gumkami na linkę hamulca przy fajce. Niby chroni, a ja miałem przypadek, że przez 2 miesiące się tam niezły brud zalęgł, a w połączeniu z wodą miało to ładną konsystencję A ta gumka od XTR'a jest pozatym sztywna i uwierz mi - zamarza. To, że pancerz tam wchodzi - i tak w pewnym momencie tam jest przerwa i linka się brudzi mocno. Po prostu ja od siebie tego nie polecam. Pozatym rozumiesz - każdy ma swoje teorie i zasady. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.