Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dziś wziąłem sie za buciki spd. Teraz całą łazienka w błocie ;) ciekawe kto to umyje?:) a butki jak prawie nowe wyglądają. teraz tylko bloki musiałbym odkręcić a z tym będzie raczej problem. :/

Napisano

No to wypada zdrowia życzyć, bo z kolanami to nie przelewki.

Dzisiaj godzinna jazda na Tacxie przy 19-stym etapie TdF 2007 :). Dostałem ze sprawdzianu z matmy 6 :D No i wreszcie wystawili wszystkie oceny, więc będzie trochę luzu do świąt. Jutro rano pewnie trening jakiś, a potem na meczyk MKS Dąbrowa Górnicza - Gedania Gdańsk.

Napisano

63km, 21,58km/h średnia. Snejk po drodze - jadąc za koparką wpadłem w wieeeelką dziurę. Nie lubię tych cienkich gum. Średnia pomimo ich założenia niższa niż normalnie, ten wiatr zaczyna mnie już trochę denerwować :D

Napisano

Zamówiłem sztycę Accent SP-428 i kierownicę Easton EA30, a wczoraj wyregulowałem tylną przerzutkę i rozłożyłem hamulec. Dziś muszę jeszcze zabrać się za jego regulację i dokładne wyczyszczenie wszystkiego. :D

Napisano

Ja dziś zbytnio nie miałem udanego rowerowego dnia :ermm:

Na początku umówiłem się na 11:20 na trening wszystko fajnie , czekam na Szymona... Patrze jedzie , wiec ruszamy.

Wiechaliśmy kawałek do lasu i nagle trach i sobie elegancko kręce w miejscu :down: Krzyknąłem do Szymona że to koniec ... Wcześniej mówiłem mu własnie ze moge miec z tym problemu ze w razie czego wróce a on pojedzie sam i tak też zrobiliśmy tyle ze ja wracałem ok. 6 km z buta :D

Czyli dziś (18km + 6km z buta) i (zrobione później 21km pętle koło domu , jak to mówią trzaskałem podjazdy :)) czyli dziś 39km - w sumie nie jest źle co prawda przy każdym zwolnieniu bębenek siadał...

A Pogoda dziś piękna ! :P

Napisano

Ja dzisiaj normalnie miałem całkowicie rowerowy dzień - zgubiłem osłonkę na widelec tylny i pojechałem kupić neopren :) Oponki i przerzutka zachowują się dobrze. teraz jeszcze korba. Opony wytwarzają straszny huk - porównywalny z dźwiękiem quad'a na ulicy ( jeżeli ktoś słyszał ). Mi to odpowiada - nie muszę montować dzwonka. Pozdrawiam !

Napisano

odchudziłem rower o dobre 0,5 kg - w końcu go myjąc po zeszłotygodniowych wojażach :)

a jutro jak pogoda dopisze trzeba go zabrudzić od nowa. Szkoda tylko że w okolicach Łodzi śniegu za bardzo nie widać

Napisano

Dzis wyczyscilem rower. Od czyszczenia napedu do mycia calego roweru. Pieknie sie teraz swieci i stoi w moim pokoju. Mam nowy sposob na czyszczenie lancucha :) Lancuch jest jak nowy. W tygodniu bede mial nowe klocki do hamulcow i nowa manetke od blokady skoku.

• Mod Team
Napisano

W Łodzi był tak przenikliwy ziąb, że nie chciało mi się nigdzie pojeździć. Jutro coś czuje, że nadrobię to podwójnie.

Napisano

W tym poście chciałbym tylko wyrazić moje zadowolonie z wygranej MKSu nad Gedanią Gdańsk, gardło zdarte, świetny mecz ;) :banana:

Był ktoś z forum może?

Napisano

34km po szosie, średnia 24,77km/h, średnie tętno 175. Mocno i krótko bo spieszyło mi się do domu, zafekany wiatr. Przy okazji zaliczyłem odcinek trzypasmówką przy dużym natężeniu ruchu z główną atrakcją w postaci zmiany pasa na środkowy :D Zawsze coś :D

Napisano

Ty chłopie to już niedługo jak skuter albo motor będziesz :D A ja dzisiaj uczyłem się jazdy pojazdem 4-kołowym. Jak wszystko pójdzie dobrze - to niedługo ( aż w lipcu :D ) samochodzik którym uczyłem się jeździć będzie mój. Ford Focus 99' 5d 1.4 16v. Ale mam tylko na jedno nadzieje - że nie zapomnę o rowerze :D Pozdrawiam !

Napisano

Wczoraj pierwszy raz od 3 miesiecy wyszedlem na rower :) Calkiem fajnie bylo sobie przypomniec jak sie jezdzi, czekam na snieg wtedy znow bedzie szalenstwo ;)

Napisano

Prawidłowo Bartek!! Ucz się, ucz bo łatwiej się oswoić z samochodem na kursie, mając już jakieś doświadczenie.

Ja np. dopracowałem sobie pracę sprzęgło-gaz , ruszanie na ręcznym pod górkę, parkowanie.... :)

Prawko jazdy łatwe się wydaje, ale to tylko złudzenie - zdanie egzaminu to aż nadchorobliwa uwaga na jezdni i niektóre niezrozumiałe manewery... :P

Dobrze że mam dopiero 10 godzin wyjeżdzone i przez następne 20 dalej będę jezdził, do czasu egzaminu... B)

Napisano

Mój brat już jest po jazdach, 21 stycznia ma egzamin. Jest pewny zobaczymy jak mu pójdzie. Dzisiaj 4.64km do koleżanki z filmem, a teraz się okazało że mógł to brat wziąć bo siedzą u swojego kumpla na filmie. Te kobiety :|

Napisano

Adik - no właśnie chodzi o ten "pierwszy szlif", żeby podczas kursu ( dopiero w kwietniu :) ) móc sie skoncentrować na nauce i obyciu jazdy w mieście, na trasie i manewrowania np. na parkingu. Bo przecież szczerze mówiąc - można się nauczyć dobrze ruszać, itd. przed samym pójściem na kurs. Pozdrawiam !

P.S. Przepraszam za offtopic.

Napisano

2 godziny jazdy i tylko 35km, ale za to jakich, Gora Morasko i okolice (dla pyr wiadomo o co chodzi). A teraz zupełny brak sił mnie dopadł, a jutro kolejne koło :)

Napisano

to ja jeszcze o prawku ;) zdałem w poniedziałek 10.12 praktyke za pierwszym razem :P

czekam na plastik :) i jazda

dziekuje :P

jestem z siebie dumny :D

Napisano

A ja dzisiaj (a wlasciwie wczoraj ;) )

Wybralem sie na najtrajdzik z ambitnym planem dojechania na Klimczok ale niestety dotarlem tylko do gornej stacji kolejki na Szyndzielnie jakies 950m, dalo sie jechac do granicy ok 800m snieg byl wystarczajaco ubity, powyzej juz prowadzilem sniegu ok pol metra, nie dalo rady pedalowac.

najtrajt002mz0.th.jpg

W kazdym razie na gorze piekna zima, swietnie sie podjezdzalo a i zjazd zacny ponad piec dyszek bylo :P

Napisano

Nie ma to jak kultowe części.

W sobotę kupiłem widelec do Meridy:

pict4999qr3.th.jpg

Ma piękny żółty kolor co w połączeniu z matową czernią ramy doskonale wygląda. A teraz opis.

model: RST 156

skok: podobno jakiś jest

sterówka: stal

korona: stal zalana plastikiem

golenie górne: stal

golenie dolne: stal

średnica goleni: 25,4 mm

rozstaw goleni: 110 mm

A teraz najlepsze - cena: 19,90 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...