Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 5

Ślawus

Rekomendowane odpowiedzi

Taa, a ja siedząc na stancji zamówiłem dzisiaj koła, przod + tył (Mavic + XT + DT) = 520zł. Za 3 dni lądują u mnie w domu i będzie co robić na weekend :) Pozdrawiam chopów i niewiasty.

Taa, a ja siedząc na stancji zamówiłem dzisiaj koła, przod + tył (Mavic + XT + DT) = 520zł. Za 3 dni lądują u mnie w domu i będzie co robić na weekend :) Pozdrawiam chopów i niewiasty. Szerokości

Wpadłem do rowerowego, pozaglądałem tam i ówdzie w mój rower, koła już zamontowane ( jutro odbiór roweru :P ). Przy okazji wziąłem nowe opony i dętki do kompletu. Dostałem świetną wręcz cenę jak za to wszystko :) Ale o tym jutro. Przy okazji wiem, że XTR będzie działał, i to będzie działał dobrze. na razie zainstalowaliśmy go tak, żeby kilka dni pochodził i żebym przyzwyczaił się do opcji odwrotna sprężyna-normalna manetka. Bo teraz na 8' będe miał miękkie przełożenie :) Ale to logiczne w tym przypadku. Jak to wszystko zadziała i zaśpiewa - będziemy robili ją na "nówkę". Pozdrawiam !

Pati zdjęcia zrobione w sobotę, w Lesie Karolewskim na południowy-zachód od Pabianic (a więc Pixon prawidłowo wskazałeś kierunek :) ), to jeziorko to ten mniej znany staw w tamtym lesie (od tego głównego przy czerwonym szlaku, zwanego Jezior Duży, trzeba odbić na południe, do zielonego szlaku, potem z 1km zielonym szlakiem na zachód i na rozwidleniu odbić lekko w lewo pod górę); druga fotka została zrobiona kilkaset metrów dalej

dojazd do lasu wzdłuż torów PKP do Pabianic i potem czerwonym szkakiem od ulicy Wiejskiej, powrót przez Chechło, Piątkowisko i Górkę Pabianicką

w niedzielę natomiast dla równowagi wyprawa na południe w lasy pomiędzy Zgierzem a Grotnikami. O tyle obecnie jest to dobrym pomysłem że wiele leśnych dróg w okolicach Grotnik jest z piachu, więc teraz ich przejezdność jest chyba najlepsza z możliwych

a dzisiaj z rowerowych rzeczy udało mi się zignorować wołanie roweru o umycie

pc117794rf6.th.jpg

chyba poczekam aż śnieg mi w tym pomoże :D

No to sobie dzisiaj zrobiłem po szkole na szybko trening po szosce, 15,32km średnia23,63km/h, średni puls 165. Wiatr niemały (ale nowość :)) no i ta zakichana mżawa mogłaby się skończyć (co spojrzę przez okno od kilku dni to ona ciągle tam jest <_<) a poza tym to nuuuuda :P

Kurde a ja jutro z racji ze jest 13 mam dzien bez pytania, i nie mam nauki czyli poszedl bym sobie na dluzej na rower ale za oknem leje :) . Na pocieszenie zostalo ze mam imieniny i kaska wpadnie na czesci <_< A na jutro icm przewidzial snieg :P

P.S w weekend zrobilem zdjecia roweru, efekty mozecie zobaczyc ponizej w podpisie (aktualnie na slickach, od jutra bulldogi)

Mam, mam, mam mój rowerek !

Wymienione :

-Obręcze AlexRims DM18 ( 40 zł za obie )

-Piasta przód Shimano STX HB-MC32 ( 20 zł )

-Piasta tył Shimano Deore FH-M510 ( 50 zł )

-Opony Maxxis High Roller 2.1 ( 45 zł za sztukę + okulary UMF STYLE CAMUFLAGE gratis )

-Zaplot koła przód + tył -- w cenie szprychy i nyple ( 15 zł za jedno koło + gratis dętka Innova ).

-Zamontowana przerzutka tył Shimano XTR RD-M 953 SGS ( dostałem w częściach w gratisie od Tomka "tobo" )

Za całe koła zapłaciłem dokładnie 230 zł. Nigdzie i nigdy w życiu bym nie znalazł takiego kompletu za tą cenę ! A takie coś jak XTR mi się nigdy nawet nie śniło. Za same koła bez opon i dętek bym zapłacił koło 260 zł. A i do opon dostałem okulary gratis :)

Chciałem podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do budowy mojego rowerku, bo na razie rower się nie zmieni ( próćz pedałów ). Chodzi tu głównie o Marka "amoniaka" i jego kolegę oraz o Tomka "tobo" :) Nigdy w życiu bym się nie spodziewał, że będe miał taki sprzęt. Jednym jest mało, że mają całe rowery na XT 2008, jednym ciągle jest źle i zmieniają ciągle coś w rowerze żeby urwać 5 g za 100 zł, a mi mój rowerek przypadł do gustu i jest dobrze :D Pozdrawiam !

P.S. Sory, że tak to opisuję, ale po prostu się cieszę z tego co mam i sądze, że to najlepsza droga do dbania o taki sprzęt :P

• Mod Team
Mozna wiedziec jaki? Tez mysle nad takim prezentem.

Jasne najprostszy jaki był byle to była Sigma; model to BC-9

Dinsdale właśnie miałem dodać, że okolice Jezioraku Dużego jednak nie pamiętałem jego nazwy, a nie chciało mi się iśc po mapę. Faktycznie tereny są tam do jazdy wspaniałe.

Nigdy nie wierzyłem w to, że 13-ty jest pechowy, ale chyba zacznę. Pojechałem rowerem załatwić kiklka spraw i przy okazji znalazłem takie coś.

0e50f9f2be5289d5m.jpg

Cholera! Cholera! Rama ma 6 miesięcy!

Poszukam gwarancji i zobaczę jak to będzie, ale podejrzewam, że wcisną kit o złej, bądź za badzo wysuniętej sztycy każą mi się wypchać :/

Następna rama jaką kupię, będzie stalowa. To już postanowione.

Najpierw muszę ją znaleźć (gwarancję) a to okazuje się być sporym problemem :/

I rzeczywiście za szybko. Mam pewną teorię na ten temat: Zamówiłęm piaskową, a okazało się, że nie mają tego koloru. W ramach przeprosin zaproponowali, że przemalują dla mnie czarną na dowolny, wybrany przeze mnie kolor. Chyba przy tym malowaniu zamalowali otwór sztycy i rozwiercali go. Dlatego pewnie sztyca pasująca była nie katalogowa 31.4, tylko 31.6. Prawdopodobnie dali d... przy rozwiercaniu, bo w środku sa nierówności (teraz zauważyłem) i sztyca była źle podparta. Coś mam pecha do ram ostatnio. To już trzecia pękająca od 2005r. Sero zaczynam czuć poważną awersję do aluminium.

10.2 km, bo miałem 8 lekcji, bo jest zimno, bo zrobiło się ciemno. Rowerek jeździ świetnie. Nie wiem czemu, ale w locie wydaje się jakby spadał wolniej niż kiedyś ( troszkę trzeba było nadwyrężyć wytrzymałość nowych kół :) ). Nie wiem czemu takie odczucie. Teraz czaję się na SPeDałki. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...