Skocz do zawartości

[Miejscówka] Jeździł ktoś na Górę Dylewską ?

bartekgib

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Mam pytanie, czy jeździł ktokolwiek na Górę Dylewską ? ? ? Ponieważ słyszałem opinie, że są tam całkiem niezłe traski wjazdowe ( zwłaszcza ) i zjazdowe. Ale mnie bardziej interesuje kwestia tras zjazdowych. Czy wie ktoś coś o nim, może jakieś traski enduro ? ? ? ? Bardzo bym prosił o opinię kogokolwiek, kto tam był. I czy traski są oznakowane, itd. Pozdrawiam !

Napisano

Witam. Z kolesiem robiłem Dylewską od Samborowa, dalej pieszymi szlakami prowadzonymi po nasypach nieczynnej kolei żelaznej. Potem z Dylewskiej na Grunwald, Olsztynek itd. Trasa dosyć specyficzna - do Dylewskiej - cały czas lekko lub mocniej pod górę, ale bez hard coru. Na części trasy po nasypach - wymagająca nawierzchnia- otoczaki i chaszcze. Fajny zjazd szutrem po drodze p.poż. - dalej trochę asfaltów i powrót do nasypów pomiędzy Stębarkiem a Olsztynkiem. Trasę polecam

Napisano

Trasy na Górze Dylewskiej jak i w okolicach są boskie. W Glaznotach i Zajączkach są przedwojenne wiadukty kolejowe prowadzące do Dąbrówna, warto przy okazji rzucić na nie okiem, dziś już takich nie stawiają :) Jak się dobrze trasę zaplanuje to cały dzień można w tamtych okolicach jeździć :P

Napisano

Ooooo to widzę, że miejscówka dobra. Chciałbym sie tam wybrać, ale nie sam, bo terenów nie znam zbytnio. Nawet na pół dnia. Tylko musiałbym się z kimś umówić + znaleźć dobry dojazd z Iławy. Także jeżeli co - to z chęcią bym tam pojechał. Ale w wakacje B) Pozdrawiam !

Napisano

W lato lepiej jeździć ;) Wiadomo ...... A pozatym jak "golab" mieszkasz czasem w Iławie - to ja chyba nie mam innego wyjścia jak umówić się kiedyś z Tobą na wspólną jazdę. Pozdrawiam !

Napisano

w iławie to ja mieszkam latem ;) a w roku akademickim to jestem prawie cały czas w olsztynie i w olsztynie też rower trzymam

Napisano

To najlepiej jak my wszyscy byśmy sie spotkali pośrodku, tj. w Ostródzie ( Iława, Lubawa, Olsztyn ) ;) To chyba byłby najlepszy pomysł. Pozdrawiam !

P.S. Ale się ożywiło w Naszym temacie ;)

• 6 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Napisano

witam jestem z olsztynka i tez szukam chetnego

na wyjazd na dylewska ja juz tam byłem dwa razy

ale to było dawno temu,moze na wiosne sie dogadamy

pozdro :D

jesli chodzi o sciezki to sa fajne w okolicach olsztynka

np;koło drwecka dobry zjazd i po rezerwaci rzeki drwecy

pozdrawiam wszystkich :D

Napisano

Możemy się umówić, na Dylewską Górę mam raptem kilkanaście km. Ale dopiero na wiosnę, teraz jest śnieg a potem błoto - byłem na początku marca i tyle błota w życiu nie widziałem, w dodatku wracałem kręcąc jedną nogą bo zerwałem oś pedała. Ale tereny zacne :)

Napisano

no tak tereny fajne ale wiosną,ja mam kawałek ale

dam rade jeśli zdrowie mi pozwoli

ale miałeś pecha pozdrawiam

i udanych zimowych

szaleństw.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Na Dylewskiej na razie same błoto ;) Jakby się utrzymała taka pogoda jak dziś to niedługo będzie można pośmigać bez obawy o zapchanie tylnego widelca błockiem :P Co jakiś czas będę się w okolicy pojawiał i sprawdzał sytuację.

Napisano

ulvgar, na pewno do końca marca utrzyma się taka pogoda, jaką teraz mamy. Możliwe, że jeszcze w okolicach Wielkanocy będzie dużo błota ;) więc wydaje mi się, że (w moim przypadku- pedałuję z Olsztyna) wypad na Dylewską miałby miejsce gdzieś w maju...

.

Napisano

Też się pisze na te jeżdżenie, jestem z Ostródy (znaczy się b.bliskich okolic). Możecie zjechać do mnie i razem gdzieś się przejechać :) Gdyby ktoś chciał się przejechać w okolicach Ostródy to proszę o kontakt na gg 8763364. Pozdrawiam.

Napisano

siema :icon_mrgreen: fajnie że ktoś się odzywa ja jestem z Olsztynka

więc do Ostródy mam w sumie niedaleko :rolleyes: bywałem tam niekiedy

ale to było dawno temu może kolega by mi na wiosne pokazał jakieś fajne miejsca

wokół swojego miasta? a co do dyleskich to się dogadamy bo ja to i tak będe latał po

okolicy bo czasami śmigałem do iławy ale to kolarką,a tak wogóle to też mam tu koło siebie

troche ładnych ścieżek pozdro :thumbsup:

Napisano

nie zapomnijcie o mnie :icon_mrgreen: od wielkanocy mogę śmigać

zgadamy się myślę przez gg (moje gg widnieje w opisie mojego profilu)

pozdro

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...