Adik Napisano 11 Listopada 2007 Napisano 11 Listopada 2007 Mnie tez się bardzo nowe Alexy podobają. Chciałem zamienić obręcz Ace18 - czarno/żółtą, na Ace 18 albo 19 czarno/czerwoną tylko dla wyglądu roweru, no ale kupiłem najwyższy model Alexrimsa i teraz czekam na dostawę obręczy do domu. Stare Alexy - dobra waga i świetna cena, nowe alexy - super wygląd, waga i cena średnia. Jeżeli ktoś z was będzie kupował którąs z nowych obręczy Alexa to nie zapomnijcie ich wrzucic na wagę ! Mało jest fotek nowych alexów na wagach... http://www.rowery-rybczynski.pl/product_in...roducts_id/3473 - takie kupiłem {za trochę mniej bo 200zł komplet}
Fifi Napisano 11 Listopada 2007 Napisano 11 Listopada 2007 Adik, można wiedzieć gdzie kupiłeś tak tanio?
Adik Napisano 11 Listopada 2007 Napisano 11 Listopada 2007 Wyhaczyłem okazję na allegro http://www.allegro.pl/item259027612_alexri..._equalizer.html Wyszukałem w google że poprzednia cena to było 120zł za sztukę, więc zaoszczędziłem jeszcze 40zł na komplecie. Jednak zobaczcie na datę aukcji a ja jeszcze tych obręczy nie dostałem - podejrzana sprawa.... Prawdopodobnie obręcz waży nie 415g, a 440g i mimo że ma opisane "brak limitu wagowego" to jest to obręcz na przednie koło dla lzejszych gosci {opinia na mtbr}
Adamicki Napisano 11 Listopada 2007 Napisano 11 Listopada 2007 Jeśli wziąłeś za pobraniem to powinno być spoko. Nie zdecydowałbym się świadomie na tak ciężkie obręcze pod tarcze.
MrJ Napisano 12 Listopada 2007 Napisano 12 Listopada 2007 Ja bym tylko słówko o piastach dorzucił - za prawie 250 zeta poszukaj czegoś lepszego niż XT, bo nawet z tym logiem są to KULKI a nie MASZYNY - sam mam XT i gdybym miał brać piasty w podobnej wadze, olałbym napis i sięgnął po Accenty Ride&Roll, Boplight Team (te stare) lub Novatec - wszystkie jedna chwała, bo tylko napisami się różnią (wrzucilem gdzieś ich porównanie do innego tematu), a są właśnie na maszynach! KuLa, jak zaoszczędzisz na obręczach i piastach, zależy ci na zbiciu wagi, poszukaj nowych Boplightów Teamt (te co wyglśądaj jak grubsze ołówki ), albo... Accenty Roadrunner - wiem, to szosówki, ale dla lekkiego bikera, który nie traktuje XC jak enduro, wytrzymają (opinia powtórzona za sprzedawcą zajmującym się dystrybucją i testowaniem Accentów). A te ostatnie mają z tyłu 4 maszyny i 3 zapadki w bębnie! I gdybym dysponował paroma złotówkami więcej, to przy moim stylu jazdy i wadze (< 65 kg) chciał odchudzać koła, wziąłbym właśnie te Accenty. PS Co do Alexów ACE18 - za swoją cenę bezkonkurencyjne. Owszem, mogłyby ważyć z 50 g mniej, ale po 1 są 3-komorowe, a po 2 ta waga nie bierze się znikąd - są niesamowicie sztywne jak na tak wąskie obręcze i można je naprawde mocno zaplatać. Sam kiedyś źle wybrałem krawężnik, zgiąlem szpilkę w piaście XT (jeszcze jeden argument przeciw nim), a obręcz była nadal prościutka (wystarczyło podciągnąć 3 szprychy o może ćwierć obrotu nypla, co zresztą zrobiłem na miejscu). A 50 g to można na oponie spokojnie zrzucić, zresztą nawet i więcej...
Adik Napisano 12 Listopada 2007 Napisano 12 Listopada 2007 Adamicki - to obręcze Equalizer są pod vki... Wziąłem z przedpłatą na konto Opinię o Ace 18 mam podobną co MrJ. MrJ - napisz mi jaki model piasty masz... 760 ? Sam planuję wrzucic piastę xt 775 do nowych kół bo 1 jest lekka 2 sprawdzona konstrukcja 3 jest pod tarcze 4 mam novatecka i na tylnim kole aż tak strasznie nie czuć powera łożysk maszynowych. Nie wiem jak szybko zatrzumuje się zakręcone kółko z piastą tylnią Xt? Jest porównanie do novatecka albo innych maszyn? Bo jeśli podobnie, to ja biorę nowe lekkie Xt.
MarcinGoluch Napisano 12 Listopada 2007 Napisano 12 Listopada 2007 Panowie tak porownalem jeszcze raz zestaw piasty XT CL+tarcza CL XT '08 i piasty XT 6śrub+tarcza AccentBlade 160 i wyszlo ze pierwszy zestaw jest zaledwie ok 10-12gram lzejszy, ale przynajmniej 50zl drozszy. Mysle ze temat jest jednak do przemyslenia bo nie jest to do konca jasne czy XT bedzie w tym wypadku hitem. Wpadlem natomiast na inny pomysl. A mianowicie piasty Author : Przód http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=0&am...p=%&id=1187 Tył http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=0&am...p=%&id=1188 Piasty wychodzi ze z zaciskami BBB(71g) powinny wazyc 701gram, co jest roznica prawie 100gram do XT 6srub z orginalnymi zaciskami! Ciezko dostac piaste authora na allegro ale waerto zapytac w zaprzyjaznionych sklepach. Author nie jest chodliwa piasta i mysle ze bedzie mozna ja nieco taniej dostac po sezonie. Pozdrawiam! Marcin
Adamicki Napisano 12 Listopada 2007 Napisano 12 Listopada 2007 Te piasty to kloce. Tarcze sobie Kula może kiedyś wymienić na CL XTRy i będzie miał lżej, a ciężkie piasty zostaną forever niby.
KuLa2030 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Napisano 12 Listopada 2007 Całe szczęscie teraz nie musze podejmować żadnej decyzji co do kół , ale przynajmniej już mniej wiecej wiem co i jak Wymiane kół zostawiłem sobie po zimie A pierwsze tarcze nie będą jakieś wypaśne więc zapewne też kiedyś pójdą do żyda i zastąpią już jakieś owiele lepsze ;] KuLa, jak zaoszczędzisz na obręczach i piastach, zależy ci na zbiciu wagi, poszukaj nowych Boplightów Teamt (te co wyglśądaj jak grubsze ołówki tongue.gif ) Masz jakiś link do allegro ?? Bo brzmi ciekawie
Lukas_Mako Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 na stronie jest sklep ale nie wiem czy są te "nowe" http://www.bopbikes.com/boplight/?akcja=katalog&id_kat=9
MrJ Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Są. Sorka, pomyliłem nazwy. Te nowe to RACE. Przód 150 i 118g, czyli bhez rewelacji i tu można nawet założyć stare TEAMy (20 g więcej, ale paredziesiąt zeta w kieszeni!). Ale tył... no te 200parę gramów to rewelacja! Nawet jak za prawie 260 zeta! Ciekawe tylko, jak się będą spisywać...
YOGI Napisano 13 Listopada 2007 Napisano 13 Listopada 2007 Ja byłbym za tym: http://www.rowery-rybczynski.pl/product_in...products_id/669 polecam poczytać: http://www.mtbr.com/reviews/Rim/product_127078.shtml W porównaniu do reszty mają bardzo dobrą opinię. Szperałem trochę w sieci i wychodzi na to że sztuka nie wazy więcej niż 420g.
MarcinGoluch Napisano 16 Listopada 2007 Napisano 16 Listopada 2007 Oki piasty juz na pewno kupie XT pod CL ale zostala kwetia szprych. Poczatkowo mialy byc najtansze DT champion ale jako ze pare groszy wpadlo do kabzy stwierdzilem ze zaszaleje i beda Revo . Jako ze lekki nie jestem stwierdzilem ze potrzebuje porady i zadzownilem do CentrumRowerowe. Uslyszalem to czego sie spodziewalem czyli Revo przy moich 80-85kg koło moze plywac na boki. Vki moze by jeszcze Revo zniosly ale tarcze zdecydowanie odpadaja. Juz mialem pytac o dostepnosc DT comp a tu pada zdanie: "No i nyple raczej tez mosiezne a nie alu"! O kurde przyznam ze tego sie nie spodzewalem. Pan poinformowal mnie ze jak juz chce zlozyc kola na tek lekkich obreczach to raczej mosiezne nyple ze wzgledu na wytrzymalosc i mozliwosc wielokrotnego naciagania. Przyznam ze to mnie troche zbilo z tropu. 50 gram roznicy dramatu nie robi, ale taka roznica przy wadze 75g mosiadz i 23g alu to tylko smieszne. Czy moze mi ktos powiedziec czy faktyczne nyple alu sa slabsze jesli chodzi o kola dla osoby 85kg czesco uzywajacej hamulca? Jaki moze byc skutek zastosowania nypli alu zakladajac ze sa slabsze? Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi! Marcin
YOGI Napisano 16 Listopada 2007 Napisano 16 Listopada 2007 Moim zdaniem nyple nie wpływaja na sztywność koła. Przesada...
KuLa2030 Napisano 16 Marca 2008 Autor Napisano 16 Marca 2008 Odświeżam temat gdyż juz nie długo zakupuje jakieś kółeczka, przez ten czas upatrzyłem sobie te koła do 800zł http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1830 Jednak ten centerlock mnie troche odstrasza lecz podoba mi sie waga końcowa... Macie jeszcze jakieś propozycje ? czy moze złożyć koło na tych częsciach a po prostu inne piasty ?
Adik Napisano 16 Marca 2008 Napisano 16 Marca 2008 Te kółka są fenomenalne. Nie dramatyzuj z centerlockiem bo to świetne rozwiązanie. Tylnia piasta 775 jest świetnej jakości i waży tak mało jak było powiedziane. Za 760zł to jest niedrogo jak na taki high end. Śmiało inwestuj w nie
KuLa2030 Napisano 16 Marca 2008 Autor Napisano 16 Marca 2008 Jeszcze się będe zastanawiał bo nie wiem czy nie zrobie tak że : Obręcze - DT swiss XR 4.2D czarne 32 otw. lub Mavic x317 Szprychy -DT swiss Revolution Black Nyple - DT swiss alu czerwone Piasty - DT 370
ukaniex Napisano 16 Marca 2008 Napisano 16 Marca 2008 Co proponujecie do 600zł. Lekkie XC pod tarcze.
slav4 Napisano 16 Marca 2008 Napisano 16 Marca 2008 Wszystko jest względne - co to znaczy niedrogie ) Ten zestaw z Bikestacji to prawie 8 stówek i nie każdy sobie może pozwolić. Natomiast że "dobre i lekkie"- podpisuję się pod tym obiema rękami. Przez zimę złożyliśmy małżonce kółeczka jak następuje: Przód DT Swiss 4.2d, szprychy DT revo, nyple alu, piasta XT Centerlock Tył DT Swiss 4.1, szprychy i nyple j/w, piasta XT pod V-ki. Przód 730 g, tył 929 g (ważone w pracy na wadze laboratoryjnej. I co ? I sobie narobiłem bo z kółek zeszło 660g i teraz własna kobieta odstawia mnie na podjazdach Co do wytrzymałości wersji na DT Swiss i Revo- bikerka waży 50 kg i problem sztywności nie istnieje. Natomiast jeśli ja posadzę na rowerze swój 80 kg tyłek i mocno zahamuję przodem na przyczepnej nawierzchni, to gołym okiem widać odkształcanie kółka - widać jak szprychy pracują i wyginają się w stronę tarczy. Po odpuszczeniu klamki wszystko wraca do stanu poprzedniego, ale ze swoją masą bałbym się na nich jeździć... PS A w ogóle to polecam ostatni BB i świetny test nt. masy rotującej.
Arni_King Napisano 18 Marca 2008 Napisano 18 Marca 2008 Nigdy nikomu nie polecałem revo do hamulców tarczowych. Przy normalnej wadze użytkownika wahającej się w granicach 60-80kg szprychy zaczynają pracować przy tarczach w tak dużym stopniu, że widać już odkształcenia kół przy hamowaniu a także przyspieszaniu. Zaplecenie kół z tarczami 180 daje niemalże 100% pewność, że przy ściganiu się po sezonie można zacząć składać pieniądze na nowe koła. Do tarcz zawsze competitiony (o czym wiedzą zawodowe grupy FR, DS, 4X którzy używają ich do budowania wytrzymałych kół).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.